Strach že mě nikdo nebude mít rád

Anonymní
29.9.22 22:07

Strach že mě nikdo nebude mít rád

Jsem strašný introvert a k tomu jsem hrozně málo komunikativní… Prostě se stydím… Když se seznamuji s cizími lidmi tak mám strach že mě nepřijmou do kolektivu a že mě prostě nebudou mít rádi.. spousta lidí by si řekla no a co však mi můžou být u zadku ale mně prostě na tom záleží myslíte že to je špatně? Podle mě záleží na tom co si o vás lidi myslí pokud to jsou třeba vaši kolegové v práci.. nikdo nechce být v kolektivu do kterého nezapadá nebo kde ho nikdo nemá rád.. zrovna jsem v situaci kde jsem nastoupila do nové práce a seznamuji se tam s novými lidmi.. jsem z toho neustále špatná a mám strach že prostě nezapadnu a nenajdu si „přátelé“ tím nemyslím přímo kamarády ale lidi s kterýma mohu normálně komunikovat beze strachu že si o mě myslí že jsem pipina a bůh ví co.. bojujete taky s těmito myšlenkami anebo to máte totálně u zadku co si o vás například kolegové myslí.. pokud to máte u zadku řekněte mi prosím jak na to co jsi říkáte v situaci kdy se třeba odehrává něco trapného většinou pomáhá si něco myslet o pr*eli :lol: a nebo si říkám že za pár hodin půjdu domů z práce a budu mít klid :roll: :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
29.9.22 22:22

Introverze neznamená zaplavení úzkostí a nepřijetí sebe ama.

Zatím co introverze jako taková je vrozená, s úzkostí se dá pracovat a když se naučíš mít ráda sebe sama, takovou jaká jsi, bude pro tebe daleko jednodušší umožnit druhým, aby tě skutečně viděli a taky tě měli rádi. A zároveň se přestaneš snažit zavděčit se lidem, co o to nestojí a nebude tě tak moc trápit, že oni jsou pitomci, natož aby sis to sama kladla za vinu.

Mrkni sem

https://www.grada.cz/…-sobe-10465/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
29.9.22 23:16
@Anonymní píše:
Jsem strašný introvert a k tomu jsem hrozně málo komunikativní… Prostě se stydím… Když se seznamuji s cizími lidmi tak mám strach že mě nepřijmou do kolektivu a že mě prostě nebudou mít rádi.. spousta lidí by si řekla no a co však mi můžou být u zadku ale mně prostě na tom záleží myslíte že to je špatně? Podle mě záleží na tom co si o vás lidi myslí pokud to jsou třeba vaši kolegové v práci.. nikdo nechce být v kolektivu do kterého nezapadá nebo kde ho nikdo nemá rád.. zrovna jsem v situaci kde jsem nastoupila do nové práce a seznamuji se tam s novými lidmi.. jsem z toho neustále špatná a mám strach že prostě nezapadnu a nenajdu si „přátelé“ tím nemyslím přímo kamarády ale lidi s kterýma mohu normálně komunikovat beze strachu že si o mě myslí že jsem pipina a bůh ví co.. bojujete taky s těmito myšlenkami anebo to máte totálně u zadku co si o vás například kolegové myslí.. pokud to máte u zadku řekněte mi prosím jak na to co jsi říkáte v situaci kdy se třeba odehrává něco trapného většinou pomáhá si něco myslet o pr*eli :lol: a nebo si říkám že za pár hodin půjdu domů z práce a budu mít klid :roll: :lol:.

Ne, takové myšlenky nemám, ani k těm lidem se nějak nemám a oni přicházejí sami od sebe. Když jsem nervozní představím si že jsou holubi :D
Jinak je mi fuk co si o mě lidi myslí, krom rodiny, na té mi hodně záleží samozřejmě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
29.9.22 23:43
@Anonymní píše:
Jsem strašný introvert a k tomu jsem hrozně málo komunikativní… Prostě se stydím… Když se seznamuji s cizími lidmi tak mám strach že mě nepřijmou do kolektivu a že mě prostě nebudou mít rádi.. spousta lidí by si řekla no a co však mi můžou být u zadku ale mně prostě na tom záleží myslíte že to je špatně? Podle mě záleží na tom co si o vás lidi myslí pokud to jsou třeba vaši kolegové v práci.. nikdo nechce být v kolektivu do kterého nezapadá nebo kde ho nikdo nemá rád.. zrovna jsem v situaci kde jsem nastoupila do nové práce a seznamuji se tam s novými lidmi.. jsem z toho neustále špatná a mám strach že prostě nezapadnu a nenajdu si „přátelé“ tím nemyslím přímo kamarády ale lidi s kterýma mohu normálně komunikovat beze strachu že si o mě myslí že jsem pipina a bůh ví co.. bojujete taky s těmito myšlenkami anebo to máte totálně u zadku co si o vás například kolegové myslí.. pokud to máte u zadku řekněte mi prosím jak na to co jsi říkáte v situaci kdy se třeba odehrává něco trapného většinou pomáhá si něco myslet o pr*eli :lol: a nebo si říkám že za pár hodin půjdu domů z práce a budu mít klid :roll: :lol:.

Hádám, že to pramení z výchovy. Už jsem řadu matek slyšela, jak dítěti říkaly, nedělej to a to, to bych tě neměla ráda, nebo dávaly najevo odmítnutí, když se dítě nechovalo podle jejich představ. Dítě se pak naučí, že je milované pouze, když se chová tak, jak chtějí druzí a má úzkost, že to nezvládne a nebude milované. Je to pocit, že láska je za odměnu a člověk musí perfektně zapadat. Bývají to velmi hodné děti, které nemají žádnou pubertu. Na vše potřebují od rodičů souhlas, jinak se cítí provinile. Není u tebe také tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
30.9.22 00:32

Nemáš sebevědomí a moc lpíš na tom, co si o tobě myslí druzí. Napiš, jaké jsi měla dětství. Jak se k tobě chovali rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 04:24

Rodiče se ke mě chovali bych řekla skvěle měla jsem volnost (dělala jsem si co jsem chtěla) ale zase vocaď pocaď občas mě okřikli (když to bylo moc) takže ze strany rodičů co se týká výchovy tak jsem spokojená a nemyslím si že to je ten problém ale jste dobrý že vás to napadlo :D

• Citovat
  • Upravit
293
30.9.22 05:15

No, já jsem byla vychovávaná stylem " co na to řeknou lidi" a „co si pak budou ostatní myslet“, takže mi to bylo na just vždy u zadku.
Jestli se budeš chovat jako pipina, myslet si to budou, když ne, tak zapadneš.
A jak správně říká @Ou, nemá smysl se snažit zavděčit. Prostě teď ze začátku spíš pozoruj, jak to tam chodí a zkus zajít na nějakou popracovní akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
30.9.22 12:17

Nechovám se jako pipina, tudíž mě nezajímá, jestli si někdo myslí, že pipina jsem. Chovám se k ostatním hezky, takový klišé, jak bych chtěla, aby se oni chovali ke mně. Moc neřeším co na co řeknou lidi. Jediní lidé, u kterých mi záleží na tom co si myslí, jsou moji rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová