Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, máme doma chlapečka 4mesice a týden, cca dva týdny uz dokrmujeme UM Hipp, jelikož málo pribiral. Prikrmy zatim ještě nedávám, ale asi brzo začneme. V noci spí nic moc, usíná kolem 8.hodky, vzbudi se kolem 11. potom kolem 2. a potom kolem 4 ci 5.hodiny a budicek něco kolem 6.pul 7. Někdy třeba i hodku nespi a nemůže zabrat. V noci kojim tak max 5min a zase usne. Když mu dam UM vypije cca 70ml a spí dal a stejně se zase vzbudi v ten svůj čas. Zkoušela jsem dát kasi na noc od Hipp první kaše, po lzickach to skoro vůbec nešlo a přes flašku vypil tak 70ml ani ne a potom chtěl ještě UM zase a to dal tak 60ml. a zase kolem 11 se vzbudil. Spaly vám ditka po kasi lépe? Že prostě zaplácly žaludek a lépe spinkaly? Nebo zkusit třeba jinou ze by mu chutnala? Staršímu jsem dávala od Sunarku jak byl maly. ![]()
Ne, u nás na noční spaní nemělo vliv nic co předtím snědl. Některý děti po té kaši naopak spí ještě hůř, protože jim to zaplacne žaludek a pak je bolí bříško.
Mam malyho castecne na hipp a castecne na mm. je jedno, co mu na noc dam, jestli jen mm nebo jen hipp nebo mm a dokrm hipp. spi mi celou noc. no a ta kase mu muze spani jeste zhorsit, muze ho bolet bricho…
No u nas přesně spaní bylo po kaši horší neboť ji bolelo břicho. Musela jsem s kaši asi na 2 měs přestat.
U nás kaše vliv na spaní neměla. Budil se pořád stejně, ale bříško ho nebolelo. Bohužel někdo spí celou noc a někdo ne ![]()
Taky žádný vliv, budil se furt stejně. Doteď 15M je úplně jedno, jestli se večer nafutruje k prasknutí, s železnou pravidelností se noc co noc budí furt stejně na mliko ![]()
Ne, vliv to nemelo vubec zadny. Nekdy to sice zabere, ale tak v 99% spanek s timhle vubec nesouvisi.
Mam kamaradku, u ktere zabralo nasazeni prikrmu, ale co rikala, dite ji spalo celou noc, pak se zacalo budit, pridala prikrmy a zase spalo. U deti, co nespaly predtim, to vetsinou nezabere, aspon co vim ze sveho okoli.
Kupuji kaši od Hami první kaše krupicova a ta je moc dobrá. Ostatní kaše mi děti vůbec nechtěli
a nam tedy pomohla
U nás kaše nemá vliv, když jsem dala poprvé bolelo ho břicho, dva mesice jsem pockala, bricho sice neboli ale budi se porad stejně.
Kaše vliv neměla, kolem myslím 6. měsíce „spal“ celou noc a od devátého měsíce si sám zrušil i večerní mléko v 11 večer. Takže teď dostane v půl sedmý kaši Sunarek, v půl devátý usne a další jídlo je v 7.30 ráno mléko nutrilon po probuzení.