Let s trombózou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
57
3.8.22 21:35

Let s trombózou

Zdravím, omlouvám se předem za blbý dotaz.
Jak už jsem psala v poslední diskuzi, byla mi kolem 13tého července zjištěna trombóza v lýtku (menší sraženina). Beru na to Eliquis, mám ho ještě na 7 týdnů. 28.8. mám letět na dovolenou (dovolena byla samozřejmě koupena před zjištěním trombózy).
Chci se zeptat, jestli nemáte zkušenosti, dá se s trombózou letět? Let by byl cca 2 hodinky, samozřejmě s punčochou a ředěnou krev mám, tak myslíte, že hrozí utržení trombu? Ptám se jen proto, jestli někdo nemá s tímhle zkušenost, při diagnostice trombózy mi lékařka řekla, že když jsem ředěná, neměl by být problém, jen punčocha a pít hodně vody. Zase si říkám, že jsou lidi po trombóze, kteří ji měli velkou a sraženina se jim nerozpustila vůbec a musí doživotně brát léky na ředění a taky přece cestují ne?
Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24613
3.8.22 21:47

Věřte lékařce. Navíc riziko hrozí při letu 5 h a víc. S léky, punčochou a dostatkem tekutin bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.8.22 21:56

@Mikinkaa22

koukám, kdy že letíte? ahaaa, tak až v závěru srpna, tak to bude ok, bez obav

jasně, krátký let, pít, tekutiny a brát v tu dobu ten Eliquis, to chce, za těch podmínek se není třeba nijak bát

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.8.22 23:09

Ptala jsem se doktora na to samý, let po Evropě, max 4 hod, s ukončenou léčbou (léky na ředění už neberu, resp. mám teď nějaký slabší - Vessel Due). Řekl mi, že je to ok, hodně pít a s punčochama. Nevím jestli tady nebo jinde jsem četla i dobrou myšlenku - je fuk jestli sedím tři hodiny v kanclu nebo v letadle. Mě naštěstí vychází těsně předtím i kontrola u cévního a na hematologii, tak snad kdyby něco, řekl by mi. Pokud bych měla stále léky na ředění, nebála bych se vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.22 07:35

@Azeretereza no já právě tu léčbu mám do října, takže to ukončené mít ještě nebudu :,( ale tak s těmi léky by to mělo být v klidu snad.
Prosím tě a ty punčochy vzít do letadla asi na obě nohy že? A nevíš náhodou, já mám totiž jen pod koleno a obvodní mi říkala, že to je na nic, že to utlačuje zas žíly pod kolenem a je pravda, že mě to celkem dost tlačí. Tak jestli by nebylo lepší si koupit ty celé, ale zase, jestli si nemůžu uškodit, když mám trombózu jen v lýtku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.8.22 08:29
@Mikinkaa22 píše:
@Azeretereza no já právě tu léčbu mám do října, takže to ukončené mít ještě nebudu :,( ale tak s těmi léky by to mělo být v klidu snad.
Prosím tě a ty punčochy vzít do letadla asi na obě nohy že? A nevíš náhodou, já mám totiž jen pod koleno a obvodní mi říkala, že to je na nic, že to utlačuje zas žíly pod kolenem a je pravda, že mě to celkem dost tlačí. Tak jestli by nebylo lepší si koupit ty celé, ale zase, jestli si nemůžu uškodit, když mám trombózu jen v lýtku :roll:

To nevím, zkus se zeptat ještě doktorky. Já mám stehenní, měla jsem vysokou trombózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí