Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
od mala mám velmi suchou pokožku na celém těla, čím jsem starší, tím je to horší. Teď přes léto ji mám celou pokrytou šupinkami, mažu tělovými krémy, byla jsem několikrát na kožním a nic. Prý jen promazávat, ale já už nevím čím, nic nezabírá dle mých představ. Nemáte některá podobnou zkušenost a co pomohlo?
Moc díky.
@smajlik40 mě pomohlo toto…a na doporučení Dr jsem to používala i na svoje předčasně narozená (a dost suchá
) miminka…a mému otci pomohl Purelan (ano, vím, že je na bradavky, ale je to „čistá ovečka“ a jemu už nic nepomáhalo (81let) na extremně suchou a praskající kůži
pomohlo.
1. na mytí pokožky používej pouze mýdlo a ideálně nějaké mýdlo vhodné pro lidi s atopickým ekzémem. Mydli se jen na místech kde se potíš a nebo která jsou špinavá, Zbytek zvládne voda. Sprchové gely a spol příliš ničí přirozenou bairéru tvé kůže.
2. používej nějaký cukrový a nebo solný tělový peeling, na obličej enzymatický. (ne mechanické peelingy se skořámpkami ořechů, to tu kůži jen podráždí)
3. vlhkou pokožku promazej něčím hodně výživným - třeba Excipial U Lipolotio. Loupající se a zrohovatělé kousky kůže bych na noc mastila něčím s ureou, ideálně keresal z lékárny. A možná bych to kombinovala třeba s cerave hydratační krém, v té velké pixle - ráno cerave (líp se vstřebává), večer excipial (víc vyživí).
Další varianout je domácí konpná plnospektrální mast. Tedy jak s CBD, tak s THC a ostatními látkami.
Nic nebude zabírat hned a snadno, potřebuješ především důslednost a trpělivost.
Plus bych tedy přidala nějaké vitamín na zdraví pokožky (C + A, E, D ) a alespoň 10 g omega-3 nenasycených mastných kyselin denně.
Příspěvek upraven 03.08.22 v 19:37
@Ou píše:
1. na mytí pokožky používej pouze mýdlo a ideálně nějaké mýdlo vhodné pro lidi s atopickým ekzémem. Mysli se na místech kde se potíš a nebo která jsou špinavá, Zbytek zvládne voda. Sprchové gely a spol příliš ničí přirozenou bairéru tvé kůže.2. používej nějaký cukrový a nebo solný tělový peeling, na obličej enzymatický. (ne mechanické peelingy se skořámpkami ořechů, to tu kůži jen podráždí)
3. vlhkou pokožku promazej něčím hodně výživným - třeba Excipial U Lipolotio. Loupající se a zrohovatělé kousky kůže bych na noc mastila něčím s ureou, ideálně keresal z lékárny. A možná bych to kombinovala třeba s cerave hydratační krém, v té velké pixle - ráno cerave (líp se vstřebává), večer excipial (víc vyživí).
Další varianout je domácí konpná plnospektrální mast. Tedy jak s CBD, tak s THC a ostatními látkami.
Nic nebude zabírat hned a snadno, potřebuješ především důslednost a trpělivost.
Plus bych tedy přidala nějaké vitamín na zdraví pokožky (C + A, E, D ) a alespoň 10 g omega-3 nenasycených mastných kyselin denně.
Souhlas, akorát ten Excipial se mi osvědčil U hydrolatio. Urea je v něm.
@Havlova píše:
Souhlas, akorát ten Excipial se mi osvědčil U hydrolatio. Urea je v něm.
se musí holt vyzkoušet komu co sedí a jestli víc hydratovat a nebo víc mastit.
@Havlova @Ou
Moc děkuji.
Já jsem z toho už unavená…mažu, jím vitamíny, piju vodu a jsem jak vysušená švestka.
@Havlova
Jojo vodou a na ostatní části mám weledu. Mažu taktéž weledou, ale jelikož to mám opravdu od narození, tak jsem toho vyzkoušela mraky.
Jen tohle léto se to rapidně zhoršilo, ale nic nového jsem nezačala používat. Vitamíny taky jím, a krevni testy mám v pořádku. Kůži mám i po namazání suchou, jak to namažu šupinky zmizí a tak do dvou hodin jsou tam znovu
@smajlik40 mám to s kůží podobně, teď jsem začala používat od Eucerin regenerační mast Aquaphor a na ty šupiny je to bezva. Akorát je to hodně drahý, výhodnější je samozřejmě kupovat velké balení 220 ml, to vyjde na cca 600 Kč.
Taky doporučuju excipial. Ale ten na extrémně suchou. Ta fotka výše je na normální až mírně suchou. Omylem jsem ho koupila a ten je jak voda. Jsou téměř totožné.
@smajlik40
Dobry den, pokud chcete napiste mi SZ. Mame se suchou kuzi i supinkami bohate zkusenosti, muzu vam vypsat, co zabira. Ale chtela bych se vas jeste na neco zeptat, nechci takto verejne…