Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, není tady někdo, kdo by měl s natrzenymi vazy nad a pod kotnikem? Úraz jsem měla v říjnu a měla jsem ortezu a berle do prosince. Rehabilitace jsem neměla a ani me to nijak v tu dobu nebolelo. Ale tedka me to začalo bolet i jenom v klidu a když jdu nějaký kousek, tak me to začne bolet až k patě. Nemáte někdo zkušenost prosím nebo nevíte co bych s tím mohla zkusit delat? Dekuji😁
@ClaCh píše:
Ahojte, není tady někdo, kdo by měl s natrzenymi vazy nad a pod kotnikem? Úraz jsem měla v říjnu a měla jsem ortezu a berle do prosince. Rehabilitace jsem neměla a ani me to nijak v tu dobu nebolelo. Ale tedka me to začalo bolet i jenom v klidu a když jdu nějaký kousek, tak me to začne bolet až k patě. Nemáte někdo zkušenost prosím nebo nevíte co bych s tím mohla zkusit delat? Dekuji😁
co doktor?
@vokishka mám dokrorku, která moc věci neřeší. Není schopna ani změřit tlak nebo když mám nějaký problém vše řeší po telefonu. Ale napadlo me to zkusit na ortopedii? Ale bojím se toho aby me nevyhodili
@ClaCh píše:
@vokishka mám dokrorku, která moc věci neřeší. Není schopna ani změřit tlak nebo když mám nějaký problém vše řeší po telefonu. Ale napadlo me to zkusit na ortopedii? Ale bojím se toho aby me nevyhodili
no já myslela toho, doktora, který to řešil na podzim. Předpokládám, že právě ortoped
@vokishka nene byli jsme na pohotovosti byl to chirurg a pak jsme docházelo na chirurgii dvakrát na kontrolu
Objednej se k rehabilitačnímu doktorovi teď a začni. Kdyby se to dělo hned po úrazu, zhojilo by se to snáze.
Do té dob kotník šetři, třikrát denně maž něčím protizánětlivým a přitom promasíruj, protahuj (ráno a večer) a mírně posiluj, rozhodně ne přes bolest.
@vokishka píše:
no já myslela toho, doktora, který to řešil na podzim. Předpokládám, že právě ortoped
vazy nejsou kloub, tím se ortoped nezalamuje a bolestí se prozměnu nebude zalamovat chirurg ![]()
@Ou píše:
vazy nejsou kloub, tím se ortoped nezalamuje a bolestí se prozměnu nebude zalamovat chirurg
tak někdo se tím na podzim zabýval, ne. Tak ten samý by měl pokračovat v léčbě
Já měla něco s kotnikem v červnu, jeden doktor mi řekl, že mám přetržený vazy, druhej zase že ne, že mám zlomenou nějakou malou kost pod achillovkou, tak nevím, co přesně to bylo, měla jsem taky ortézu a berle. Bolí mě to taky, při námaze, občas v tom lupne, natéká to, někdy to bolí víc, někdy míň. Prý pochroumanej kotník může bolet a zlobit dlouho, přeci jen je to takovej kloubík menší a nese zátěž celýho těla. Poradila bych se s ortopedem, jestli je všechno v pohodě, ale myslím, že ti řekne, že je to bohužel normální.
@Azeretereza jejda to mi ani neříkej, ale je pravda ze mi lidi říkali ze s tím budu mít problémy, asi zkusim ortopeda a uvidím, kdyby dali aspoň něco na tu bolest abych mohla aspoň něco ujít
@ClaCh píše:
@Azeretereza jejda to mi ani neříkej, ale je pravda ze mi lidi říkali ze s tím budu mít problémy, asi zkusim ortopeda a uvidím, kdyby dali aspoň něco na tu bolest abych mohla aspoň něco ujít
Až tak to bolí? Tak to nebude asi normalni
mě to bolí, ale ne tolik, abych si musela brát prášky, jakože to cítím, ale ne nějak hrozně, zároveň to ale není jako zdravá noha. Zkus i takovou tu natahovací ortézku, abys to měla pořád zpevněný. Já si před lety kotník vyvrtla a dost mi to potom pomohlo.