Let z Vídně

444
20.3.23 14:41

Let z Vídně

Dobrý den. Chceme letos letět do Barcelony, žije tam můj bratranec a dlouho už nás zve, abychom přiletěli. Koukala jsem na letenky a při letu z Vídně vyjdou o hodně levněji (jsme 4 - dva dospělí a dvě děti). Jen s manželem se bohužel moc nedomluvíme (německy ani anglicky), jen základní znalost. Už jsme tam cca před 5 lety byli a letěli jsme z Prahy a vše ok. Mám trochu strach, když pojedeme z Vídně, že bysme se nedomluvili. Manžel ale tvrdí, že to zvládneme, že na letišti v Barceloně to také bylo ok. Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
20.3.23 14:47

Když když se nebojíš pak letět z Barcelony, tak proč by měl být problem z Vídně? Navíc tam je dost šance, že tam bude nějaký Slovák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
20.3.23 14:52
@terka85 píše:
Dobrý den. Chceme letos letět do Barcelony, žije tam můj bratranec a dlouho už nás zve, abychom přiletěli. Koukala jsem na letenky a při letu z Vídně vyjdou o hodně levněji (jsme 4 - dva dospělí a dvě děti). Jen s manželem se bohužel moc nedomluvíme (německy ani anglicky), jen základní znalost. Už jsme tam cca před 5 lety byli a letěli jsme z Prahy a vše ok. Mám trochu strach, když pojedeme z Vídně, že bysme se nedomluvili. Manžel ale tvrdí, že to zvládneme, že na letišti v Barceloně to také bylo ok. Tak nevím :nevim:

Nechápu, proč z Vídně tam by to měl být problém, zatímco z Barcelony zpět domů v pohodě :nevim:

Pokud je to pro vás i s dopravou do Vídně cenově výhodnější, tak jazyková bariéra je to poslední, co bych řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
20.3.23 14:55

Základní znalost by měla stačit, pokud jste už letěli a víte jak probíhá odbavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
20.3.23 14:55

To bych nejak neresila, oni se te zase tak moc vyptavat na nic nebudou, navic je tam celkem dost pracovniku ze Slovenska. My litame bezne z Vidne (mame to bliz nez do Prahy) a ptaji se nas na hodne veci jen pri letu do Ameriky, pri letu po Evrope nic moc neresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
20.3.23 15:00
@terka85 píše:
Dobrý den. Chceme letos letět do Barcelony, žije tam můj bratranec a dlouho už nás zve, abychom přiletěli. Koukala jsem na letenky a při letu z Vídně vyjdou o hodně levněji (jsme 4 - dva dospělí a dvě děti). Jen s manželem se bohužel moc nedomluvíme (německy ani anglicky), jen základní znalost. Už jsme tam cca před 5 lety byli a letěli jsme z Prahy a vše ok. Mám trochu strach, když pojedeme z Vídně, že bysme se nedomluvili. Manžel ale tvrdí, že to zvládneme, že na letišti v Barceloně to také bylo ok. Tak nevím :nevim:

já jsem letěla z Vídně jako svůj první samostatný let v dospělosti se 3letou dcerou, umím částečně anglicky a trošku španělsky - nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.3.23 15:23

Jazykovou bariéru bych neřešila, na letišti se stejnak s tebou nikdo nebaví a Gate má číslo, název a číslo letu, takže v pohodě. Otázka je, zda se to skutečně vyplatí i s dopravou do Vídně, případným parkováním. Nám se to v šesti vyplatilo, ve svou bych se na to vybodla. Kolik ušetříte? Tisícovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
20.3.23 15:26
@Lama Lama píše:
Jazykovou bariéru bych neřešila, na letišti se stejnak s tebou nikdo nebaví a Gate má číslo, název a číslo letu, takže v pohodě. Otázka je, zda se to skutečně vyplatí i s dopravou do Vídně, případným parkováním. Nám se to v šesti vyplatilo, ve svou bych se na to vybodla. Kolik ušetříte? Tisícovku?

však oni jsou 4 - dvě děti a dva dospělí, mně se to vyplatilo i ve dvou - dnes už nevím finančně kolik, ale vyplatilo a dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
20.3.23 15:30

Neni co resit, jdes podle ceduli. Absolvovali jsme viden-barcelona minuly tyden. Nemuseli jsme pouzit ani slovo. V letistnim salonku na nas mluvili slovensky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
20.3.23 15:32
@matkabagristy píše:
Neni co resit, jdes podle ceduli. Absolvovali jsme viden-barcelona minuly tyden. Nemuseli jsme pouzit ani slovo. V letistnim salonku na nas mluvili slovensky

přesně, také jsem nijak nekomunikovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
20.3.23 15:34

Pokud neletis do USA neni to zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
20.3.23 15:42

@terka85 Ve Vídni bych se nebála, tam můžete narazit na hodně Čechů nebo Slováků, kteří případně pomůžou. Dneska se už dá odbavit přes web a na letišti jen odevzdat kufr po naskenování letenky. Nebo tam jsou i takové stojany, kde si to člověk nakliká. Orientace na letišti je snadná a není zas tak velké, abyste tam bloudili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
20.3.23 17:11

K čemu konkrétně potřebuje člověk mluvit s někým na letišti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.3.23 05:10

Tak s tím mám celkem rozsáhlé zkušenosti. Ono dostat se do Vídně taky něco stojí. Pokud tam pojedete vlakem nebo busem, připočtete si několik tisíc za jízdenky. Autem tam jste z Prahy asi za 4 hodiny, něco stojí benzín a něco parkování. Podle mě se z Vídně výplati litat třeba do Asie nebo do Karibiku. Ta Evropa je diskutabilní. Mrkněte kolik stojí letenky normálně z Prahy. Já třeba kupovala zpáteční letenku za 1000 do Barcelony z Norimberku, který je pro mě o dost blíž než Vídeň. Zkuste třeba Drážďany nebo Mnichov…podle odkud jste. Podívejte se na stránky www.skyscanner.com a pohrajte si s datumem a místem odletu a uvidíte. Letenky pak vždy kupujte přímo u aerolinek (Ryanair, iberia), nikdy u preprodejce ( esky, kiwi, letuška, pelikan) vypadá to o trochu levnější ale není a za ty komplikace to nestojí. Na letišti to zvládnete, nechte si na to dost času. Pokud chcete letět fakt levně a neřešte moc termín, vyplatí se sledovat tyhle stránky, jsou tam často i lety z Prahy www.akcniletenky.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
22.3.23 08:03
@c.sun píše:
Tak s tím mám celkem rozsáhlé zkušenosti. Ono dostat se do Vídně taky něco stojí. Pokud tam pojedete vlakem nebo busem, připočtete si několik tisíc za jízdenky. Autem tam jste z Prahy asi za 4 hodiny, něco stojí benzín a něco parkování. Podle mě se z Vídně výplati litat třeba do Asie nebo do Karibiku. Ta Evropa je diskutabilní. Mrkněte kolik stojí letenky normálně z Prahy. Já třeba kupovala zpáteční letenku za 1000 do Barcelony z Norimberku, který je pro mě o dost blíž než Vídeň. Zkuste třeba Drážďany nebo Mnichov…podle odkud jste. Podívejte se na stránky www.skyscanner.com a pohrajte si s datumem a místem odletu a uvidíte. Letenky pak vždy kupujte přímo u aerolinek (Ryanair, iberia), nikdy u preprodejce ( esky, kiwi, letuška, pelikan) vypadá to o trochu levnější ale není a za ty komplikace to nestojí. Na letišti to zvládnete, nechte si na to dost času. Pokud chcete letět fakt levně a neřešte moc termín, vyplatí se sledovat tyhle stránky, jsou tam často i lety z Prahy www.akcniletenky.com

Souhlas. Jediné - já si třeba uvědomila, že ne všichni jsou z Prahy. Jestli nějaký moravák, jihočech… jede do Prahy nebo Vídně, už může být fuk. Pražákovi se to už vyplatí méně, protože na letiště jede MHD, do Vídně dá benzín, dálniční známku, platí týden parkování…
Každopádně někdy i ta Evropa. Zpáteční letenka z Vídně 2 tis, z Prahy 6. :nevim: Ve dvou bych se na to vybodla, v šesti už jsem si řekla, že to za to stojí.
Ted jsem koupila letenky z Drážďan, 30Euro 1 cesta, z Prahy 140. Pojedem do Dráždan busem, zpátky už se vracíme do Prahy, tam ten rozdíl byla asi tisícovka na jednoho, to za to drbání nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí