Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuji poradit. Dávám do hromady letak na A5 - je to reklamní letak na e-shop. Co by tam mělo být aby vás to zaujalo, kdybyste to našly ve schránce. Jedna se o elektroniku do domácnosti. Budu ráda za jakékoli nápady. Dík.
@Catmum Já tam mám sanozřejmě název firmy, 2 obrázky, adresu, telefon, email, webovky, otevírací dobu a velice stručně co nabízím. Co víc tam taky dávat že? ![]()
@Kajule21 píše:
@Catmum Já tam mám sanozřejmě název firmy, 2 obrázky, adresu, telefon, email, webovky, otevírací dobu a velice stručně co nabízím. Co víc tam taky dávat že?
A má to vůbec nějaký přínos, pokud se nejedná také o kamennou prodejnu? V případě eshopu bych asi reklamu tlačil více na internet a max. na auto a bannery na frekventovaných místech.
@Šarlota4 myslím tím ten letak jen doplnkove, spis pokryt všechny sfery
@Catmum píše:
@Šarlota4 myslím tím ten letak jen doplnkove, spis pokryt všechny sfery
Chapu asi bych spocitala kolik lidi se musi chytit na letak, aby se ti to vyplatilo je tisknout atd. Kazdej zkusenejsi manazer v onlinu ti rekne, ze letaky jsou pase a lidi spis odrazujou. Obecne jich lidi maji plne zuby. Tim te nechci odrazovat jen to jsou fakta ![]()
Hlavně musí vypadat profesionálně, jakmile je to černobílá splácanina ve wordu ihned vyhazujeme. Za to dáš někde u grafika třeba 500 Kč. Otázka také je, jestli je to místní obchod s eshopem nebo bez kamenného obchodu. Zde je potřeba popřemýšlet, jestli nebude lepší vyhradit si peníze na online marketing.
@Catmum Jo, zapomněla jsem zmínit důležitou věc, kterou zmínil @jipo a sice, že já mám i e-shop i kamennou prodejnu. A ne, letáčky jsem neroznášela do schránek - spíš jsem se zaměřila na doktory a instituce, které mají co dočinění s tím, co dělám. Ale jinak dávám hodně placené reklamy na FB, inzeruju v okolních městských zpravodajích, spolupracuji i s nemocnicí, takže mám velký plakát i tam a máme obrovskou plachtu v blízkosti vlakového a autobusového nádraží, což taky udělá hodně. Jednou jsem dokonce dávala reklamu i do rádia, kde šel náš spot několikrát denně - to taky asi určitě něco udělalo. A samozřejmě „šuškanda“ - to je nejlepší reklama.
Ale když jsme ještě s bývalým měli pizzerii, roznášela jsem letáky do schránek. Lidi volali, ale jestli to bylo hlavně letákama, to nevím…Ale pokud máš jen e-shop, zaměř se na ty reklamy na internetu/FB.
Letáky s elektrem letí hned do koše. děsně mě to rozčiluje, když to najdu ve schránce.
spíš udělej FB stránky
@Šarlota4 To je fakt - třeba jenom v našem bývalém paneláku jsme dali letáky do schránek a pak jsme je sbírali z koše určeného na letáky a tiskoviny, takže jsme je posbírali a roznesli jinde. Hlavně pokud to beru podle sebe, když mám letáky ve shcránce, okamžitě vyhazuju - už mě to nebaví ani číst a procházet ![]()
Reklamu ve schránce nesnáším, rovnou vyhazuju, když nám ji tam někdo i přes zákaz vhodí. To už je podle mě dneska účinější reklama třeba na FB. Ale pokud na nich trváš, nech si je navrhnout od nějakého grafika. Kolikrát je mi spíš do pláče, když vídím, čím se lidé chtějí prezentovat ![]()