Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
- -
Od mala jsem bydlela u babičky, ale v době mého dospívání to nebylo zrovna nejlepší. Ale o to tu teď nejde. Když mi bylo 13, pořídila domu kocoura. Já jsem se od ní v 19 odstěhovala ke svému příteli, z čehož nebyla nadšená a proto se snažila nám znepříjemňovat život. 2 roky jsme se neviděli, nekomunikovali spolu. Ale teď, po dvou letech se mi ozvala s tím, že kocour je nemocný, že byl na operaci. Poslala mi výhružný dopis, že mě dá k soudu a bude po mě vymahat peníze. A já bych se Vás ráda zeptala, jestli je to možné? Na kocoura není žádná smlouva.. ústně jsme se domluvili, že zůstane u ní, když jsem se stěhovala. Nikde neni uvedeno, že by byl můj, pořídila ho domů, když mi bylo 13. S přítelem jsme zjistili, že napsala mé jméno do jeho průkazky a na klinice, kde provedli operaci, uvedla moje jméno. Bez jakéhokoliv souhlasu. A teď mi hrozí soudem. My doma si myslíme, že jsou to jen plané výhružky, kocour zůstal u ní, tak by se měla postarat. Ale zajímalo by mě, jak to vlastně funguje. Jestli by jí soud vůbec schválili. Myslím si, aby v průšvihu spíš nebyla ona, za to že někde uvedla mé jméno bez mého vědomí.
Nevím, jestli jsem to popsala dost srozumitelně, kdyžtak se mě na cokoliv ptejte, informace doplním.. Jsem z toho už dost zoufalá. Jezdí do mého bydliště, zvoní tu po sousedech, vyptává se u mě v práci, je to dost nepříjemné a už jsem měla i v plánu na ni zavolat policii za obtěžování a pronásledování. S přítelem čekáme miminko a do toho zařizujeme hypotéku.. a než abysme v tomhle období řešily příjemnější věci, tak se mi na hlavu sypou jen samé starosti..
Budu ráda, když mi napíšete jestli myslíte, že by u soudu uspěla a nebo ne?
Děkuji.
Jestliže ho pořídila babička, když jste byli dítě, je snad majitelka ona ne? Vůbec bych se nějakého soudu nebála, jen vyhrožuje. Je to k politování, že se k Vám takto babička chová. Něco jiného by bylo, kdyby slušně přišla a pořádala o výpomoc.
A co se s babi usmířit. Navrhnout, že na operaci přispěješ kolik je v tvých silách. Poděkovat za to, že tě vychovala a postarala se o tebe, i když asi ne tak jak jsi tenkrát potřebovala. A zeptat se jak se ty roky, co si s ní nemluvila měla… najít společnou řeč. Budeš máma, uvidíš jak je těžké vychovávat a starat se o dítě.
@Lenyy21 babička se o vás starala, vy jste se odstěhovala a jaky jste měli vztah? Chodila jste za ni? Je to Vaše babička a vy s ni 2 roky nekomunikujete? Po tom všem co pro vás udělala? I kdyby byla jakýkoliv je to Vaše babička…
@Pipilota Citrónie Tohle ne.. nebavím se s ní z jistých důvodů..a to samé s mým tátou, ten celý život dělá jako bych neexistovala, za celý život mi nenapsal ani blbou zprávu k narozeninám, k Vánocům, a já za nima teď dolejzat nebudu. Už před lety jsem si slíbila, že až jednou budu mít dítě, tak se k němu nebudu chovat tak jako se chovali ke mě. Budu tu pro něj, vždycky. To, že můj táta neměl nikdy zájem a babička mě měla ve své péči jen kvůli penězům, které na mě brala. Takovou rodinu já si prostě nepředstavuju a nechci s nimi nic mít. Sama se z takového chování chci ponaučit a být jiná. Jediné, co po ní chci, tak aby mi dala už konečně pokoj a přestali všechny tyhle vyhružky.
@Lenyy21 jako promiň ale pokud si tu kočku jako mala chtěla a babička je sama a nemá peníze (přeci vitě jak jsou na tom duchodci) to je takový problém to zaplatit??? Kolik ona za vás utratila peněz když jste byla mala?? Tohle opravdu nebudu komentovat… Já bych tohle nikdy svoji babičce neudělala ať je baba protivná jak chce
Pod pojmem starala si představuju trochu něco jiného. Byla ráda za peníze, které na mě brala, když mě měla v péči. Jakmile jsem se odstěhovala, bylo kvůli penězům zle. A když jsem vyrůstala, moc dobře si pamatuju, jak mi s oblibou vyhrožovala děcákem, a dávala najevo jak jí tam jsem naobtíž. Omlouvám se, ale já si rodinu představuju jinak. Rodina by měla držet spolu a podporovat se. A ne mít otce, který si ani nevzpomene na vaše narozeniny a nenapíše ani blbou zprávu, ani nemá zájem, jak mi to jde ve škole. Tohle prostě ne, zanevřela jsem na svou rodinu a nikdo se mi nemůže divit, zažila jsem si toho už dost.
@Lenyy21 takovou rodinu si nepřeje nikdo, bohužel je to tvoje rodina. Je fajn, že tu chceš být pro svoje dítě, ale ono je to někdy těžké. Chápu, že nechceš dolézat, ani by to nebyla dobré, ale nějak se s tím popasovat budeš muset. Píšeš o babi a otci, co je s tvou maminkou?
@Lenyy21 to me moc mrzí v tom hlavním příspěvku to nebylo psáno, já mam s tátou úplně to samé…a i když jsem zastánce respektuj rodiče tak on už pro mě rozhodne táta není
@leryl Pokud by sama za mnou přišla, tak bych to zvážila, i když se ke mě nechovala zrovna nejlíp. Ale tyhle výhružky, to se mi fakt nelíbí. Ať si to zaplatí z těch peněz, které na mě celý život brala.
Nějakého kocoura snad nebude nikdo u soudu řešit
ho měla hodit do řeky když nemá peníze, já bych jí dala teda, babizna jedna
@Lenyy21 rodinu jakou sis vysnila nemá snad nikdo, každý má něco, třeba toho na babi bylo moc někdy jí ruply nervy a vyhrožovala děcákem, uvidíš sama, že někdy tě dítě vytočí do nepříčetna, jasně, že by to měl dospělý ustát, ale je to ken člověk.
@Lenyy21 já bych to ale zaplatila (jen kvůli memu náboženství ) a neresila bych jaka moje babička je, ono ji to jednou dojde a ty budeš ta lepší
@Pipilota Citrónie @Kalbe Maminka mi umřela při porodu. Přežila jsem to já. A celý život žiju s tím, že mi to táta vyčítá, a proto se ke mě tak chová. Líp jsem si to nikdy odůvodnit neuměla. Vždycky mi přišlo, jako by mě za to nenáviděl. Kolik nocí jsem kvůli tomu probrečela. Nikdy nemůžu říct, že by mi moje vlastní rodina byla oporou. To až teď, přítelova rodina. To je úplně něco jiného. Stojí při mě jako ještě nikdy nikdo. Kdykoliv mě obejmou, to jsem u své rodiny prostě neznala.
@Lenyy21 píše:
@leryl Pokud by sama za mnou přišla, tak bych to zvážila, i když se ke mě nechovala zrovna nejlíp. Ale tyhle výhružky, to se mi fakt nelíbí. Ať si to zaplatí z těch peněz, které na mě celý život brala.
Uvědomuješ si, že na tebe brala peníze, ale že jsi ji i něco stála???