Problém s vlastní rodinou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59397
19.10.17 09:32

@smurfka šílená cena, my platili v dubnu přes 3000 za psa, infuze, atb během 5 dní + teda asi 1,5kg krmiva a manžel od té doby při každé příležitosti jí říká že je drahoušek :mrgreen: To by mohl chtít každý, proč se neozvala včas když se zjistil problém a pokud nemám peníze tak bych se zeptala jestli přispěje nebo co navrhuje. By mě zajímalo co to bylo za operaci, třeba na jiné vet by byl jiný postup.

@nostress no prostě milující rodina, bohužel ač jsem volala na všechny strany pomoc žádná, vždy mě bylo řečeno že mám hodné rodiče tak at nelžu :? |Manžel teda říká že si to ted vynahrazuji na dětech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.10.17 09:34

@nostress Vypsalami presne jaka castka za co byla, je tam treba 1500 za infuzi.. 1200 za dalsi infuzi.. operace 8000 a ono se to nascita.. pak v dopise jeste psala asi 1800 za zubni kamen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
19.10.17 09:36

@Lenyy21 to je divné, měla jít jinam kde by se to třeba řešilo jinde. Proč se neozvala, Ty by jsi jí třeba řekla že na to nemáš a dalo by se hledat jinde. I tady vím který vet je předražený a který mu jde o zvíře. 18 0000 je přemrštěné, kdo ví jestli z tebe enchce tahat jen prachy. Ty kamínky jsou častý problém a pochybuji že každý platí takové ceny :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
19.10.17 09:37
@Lenyy21 píše:
@nostress Vypsalami presne jaka castka za co byla, je tam treba 1500 za infuzi.. 1200 za dalsi infuzi.. operace 8000 a ono se to nascita.. pak v dopise jeste psala asi 1800 za zubni kamen

co to je za kliniku, to je strašně přemrštěné, asi měla hledat i jiný názor. i ty ceny za infuzi jsem platila tak třetinové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.10.17 09:41

@Markéta80 Taky nevim proc nehledala jinde kdyz vedela ze na to nema.. ale ne, musela tu nejdrazsi kliniku u nas ve meste, tak jako nevim cim myslela.. a hlavne ze vyhrozuje soudem, tak at zaplati poplatky za soud a pravnika..ty taky nejsou zrovna nejlevnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
19.10.17 09:43
@Lenyy21 píše:
@nostress Vypsalami presne jaka castka za co byla, je tam treba 1500 za infuzi.. 1200 za dalsi infuzi.. operace 8000 a ono se to nascita.. pak v dopise jeste psala asi 1800 za zubni kamen

To je opravdu dost. Takovou věc měla s tebou konzultovat předem. Ty by jsi jí taky mohla vypsat všechny položky, co vás bude stát miminko, plus hypotéka. Je to složitá situace, a chybí tam ta komunikace.Taky by to nemusela být finální částka. Jestli bude s ním babička lítat s každým prdem na kliniku, a pak to vymáhat po tobě, to už by bylo lepší si kocoura vzít k sobě, jestli teda máš k tomu vhodné podmínky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.10.17 09:50

@nostress tak podle mě zakladatelka toho koucera nechce, proto ho nechala babičce..( babička ho koupila - vlastně donesla ) tak je její..

• Citovat
  • Upravit
14642
19.10.17 09:52
@smurfka píše:
@nostress tak podle mě zakladatelka toho koucera nechce, proto ho nechala babičce..( babička ho koupila - vlastně donesla ) tak je její..

Aha, já jsem to ze začátku pochopila tak, že ho babička přinesla domů kvůli zakladatelce. Pokud ho pořídila proto, že prostě chtěla taky doma kočku, pak si myslím, že není moc co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
19.10.17 11:27

@Lenyy21 třeba si řekla ona to zaplatí. Pokud by psovi hrozila operace a nebyla to akutka ohrožující život tak zajdu i na jinou veterinu, ty ceny jsou kolikrát fakt rozdílné. Řekla bych jí nemám, měla jsi mě kontaktovat hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
19.10.17 11:33
@katyna1984 píše:
Nechápu některé reakce. Nezájem o dítě, se kterým žijete v domácnosti je pro mě psychické týrání a za to má být zakladatelka vděčná?

O babičce vypovídá už jen to, že místo aby za vnučkou přijela a zeptala se na možnost příspěvku na operaci, rovnou vyhrožuje soudem. To je, pravda, takové babičkovské.

Zakladatelko neřešila bych.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
19.10.17 12:30
@Lenyy21 píše:
@Markéta80 Taky nevim proc nehledala jinde kdyz vedela ze na to nema.. ale ne, musela tu nejdrazsi kliniku u nas ve meste, tak jako nevim cim myslela.. a hlavne ze vyhrozuje soudem, tak at zaplati poplatky za soud a pravnika..ty taky nejsou zrovna nejlevnejsi

A kolik je babičce? Vzhledem k tomu, že kocoura tahá po všech těch vyšetřeních a operacích, tak jí na něm asi záleží. Tušíš, kolik ta může mít důchod? Už to uhradila nebo se to teprve má platit? Ona taková částka při jednom malém důchodu může být likvidační…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
19.10.17 12:43

Tady je zase chytrejch! :zed:

Zakladatelko, nárok na soud určitě nemá, jen to zkouší. A nevšímej se těch, co tě pranýřují, jak se k babičce chováš. To totiž může pochopit jen ten, kdo byl v dětství na tom jako ty. Koho rodiče týrali a tak. Vůbec nic tu nemusíš vysvětlovat, buď ráda, že jsi se od nich odstřihla.

Soustřeď se teď na miminko, to je teď to hlavní. Aby se narodilo zdravé a spokojené. A zkus se nestresovat, aby jsi pak neměla nervní miminko. :srdce:

A pokud by tě to přece jen stresovalo, tak zkus na netu nějaké online právní poradny, je to zdarma ( na emiminu si bohužel hodně žen rádo rýpne, místo aby pomohly). ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.10.17 12:48
@Keyllah píše:
A kolik je babičce? Vzhledem k tomu, že kocoura tahá po všech těch vyšetřeních a operacích, tak jí na něm asi záleží. Tušíš, kolik ta může mít důchod? Už to uhradila nebo se to teprve má platit? Ona taková částka při jednom malém důchodu může být likvidační…

tuším že takovou operaci ti nikdo na splátky nedá, nebo na fakturu, takže to zřejmě uhradila..navic bylo to její rozhodnutí, pokud má kocoura ráda, tak to zaplatila a nemůže sockovat ted po jiných..pokud to platit nechtěla jistě jsou jiné možnosti..Navíc měla se poradit a když tak poprosit ještě před takovouto oparecí vnučku o peníze..ta kdyby chtěla by ji jistě našla nějakou levnější případně kliniku…

• Citovat
  • Upravit
41209
19.10.17 12:55
@smurfka píše:
tuším že takovou operaci ti nikdo na splátky nedá, nebo na fakturu, takže to zřejmě uhradila..navic bylo to její rozhodnutí, pokud má kocoura ráda, tak to zaplatila a nemůže sockovat ted po jiných..pokud to platit nechtěla jistě jsou jiné možnosti..Navíc měla se poradit a když tak poprosit ještě před takovouto oparecí vnučku o peníze..ta kdyby chtěla by ji jistě našla nějakou levnější případně kliniku…

Jistě, jenom to na mě působí, že kocoura asi má babička ráda, tak trochu si myslím, že kocour by i pro vnučku. Jasně že lepší by bylo se dopředu domluvit a vyříkat si to, ale v kterých rodinách vše funguje. V této asi úplně ne a komunikace bude velký problém. Navíc babička bude zřejmě i starší, je otázkou jestli zcela psych. zdravá a vnučku předtím i hledala. S důchodem je částka 18tis. skoro likvidační a jestli byl kocour pro vnučku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.10.17 13:18

@Keyllah dobře no, ale podívej..
naši nám taky jako dětem koupili psa, ale když jsme postupně odešli z domova, tak pes zustal u nich, starají se oni a i jídlo kupují oni, i péči platí oni..když onemocněl neobrátili se na nás jestli jim neproplatíme operaci, když ho vlastně koupili nám..pes zůstal u nich, tak se starají oni.
jako když koupím synovi křečka, tak on si bude hradit jídlo, stelivo, operace? to snad ne :mrgreen: Nebo koupím dceři panenku a oblečení a věci na ní at si kupuje sama? jo asi blbý příměr, ale babička prostě hodně přestřelila..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová