Létání letadlem měsíc před porodem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5579
16.2.09 20:25

Létání letadlem měsíc před porodem

Jsem teprve na začátku těhotenství, ale teď jsem se dozvěděla, že poslední týden v srpnu bude můj bratranec kousek od Paříže vysvěcen na kněze. Je to zároveň můj a mého syna kmotr, pro něj i pro nás je to velká událost a rádi bychom tam i s dětmi jeli (on by nás tam taky rád viděl, protože jinak žije v Kanadě a tohle je výjimečně u Paříže, právě aby mohla přijet rodina). Problém je, že termín porodu mám zatím stanoven na 30.září a nevím zda mě vůbec nějaká letecká společnost bude ochotna vzít do letadla.Máte někdo zkušenost s létáním v tak pokročilém stadiu těhotenství? Mohli bychom tam jet autem, ale to mi přijde horší než pár hodin v letadle. A že mě nikdo nepojistí bych taky asi přežila.
Ale obecně nevím jestli je to vůbec dobrý nápad, chtít takhle letět.
Budu vděčná za jakoukoli zkušenost, či názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
16.2.09 20:31

Ahoj,pokud ja vim,na palubu letadla te vezmou letecke spolecnosti do SESTEHO MESICE TEHU,PAK UZ NE!!!!

A POJISTOVNA BY TE ASI NEPOJISTILA,TO JE FAKT.....

UMIS SI PREDSTAVIT,JAK BY TI NAPRIKLAD VZLET letadla VYVOLAL POROD A TY BYS RODILA V LETADLE,KTERE BY PAK MUSELO NEKDE NOUZOVE PRISTAT KVULI TOBE.....No-----TA PALKA A SUMA ZA POROD BY ASI BYLA DESIVAAA :? :?

Chapu,ze u sveceni byt chces,ale je to pro tebe blby termin… :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.2.09 20:42

Dori jeďte určitě, ale autem ať si můžete udávat tempo, dělat přestávky a tak. A s tím pojištěním si to raděj pořádně zjisti. Porod ve Francii nebude asi nejlevnější. No ale víš co, já ti držím místo u Miloušů, tak žádný porod, jenom pěkný výlet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.09 20:52

Co ja vim, tak ruzny spolecnosti se muzou lisit. Po 28tt uz chteji potvrzeni od dr., …ale mesic pred porodem te uz nejspis nikdo nevezme, je to pro ne velky riziko. Nekde jsem cetla hranici 36 tt, ale radsi si to zjisti primo u ty spolecnosti. Ja bych to nedala, zmena tlaku je docela dobrej spoustec porodu a ty uz budes temer v terminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.09 20:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
16.2.09 22:17

Nu nevím jak jsou na tom letecké společnosti, ale já bych rozhodně neletěla.
Dokonce bych nejela ani autem.
Pokud je to možné jela bych lepším vlakem. Záchod kdykoliv, jídlo k dispozici a je možné se kdykoliv projít nebo lehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
16.2.09 22:38

Do letadla te podle me s ditetem a to ani malym (do dvou let) podle nepusti.

Rozhodne pokud o to opravdu stojis si uzavri urazove nez pojedes (kdyby te chytl porod) a jak tady zaznelo jet vlakem. A to luzkovym vozem. Muzes si kdykoliv lehnout, cist si atd. Vem si sebou polstare (mekke), at se mas cim podlozit.

Take se rozhodne domluv s bratrem aby ti zajistil na miste odvoz z nadrazi at tam potom s brochem nelitas a neshanis taxika nebo tak.

Pokud vas pojede vic mohou ti veci vzit autem (doporucuji v takovem pripade si nabalit i nejake ty veci pro jistotu to nejnutnejsi do porodnice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.2.09 22:50

Ahojky.Látat se muže do 30týdne,pak tě niko do letadla neveme.Já bych nelětěla,nikdo tě už nepojistí a když porodíš v paříži tak třeba zaplatíš pul milionu za porod atd.. je to neskutečnej risk,ale je to tvé rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.2.09 22:51
Jrk píše:
Do letadla te podle me s ditetem a to ani malym (do dvou let) podle nepusti.

to jsem nepochopila,z dítětem mužeš letět klidně hned po porodu.Z malim jsme letěli v 5měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.09 01:37

Co je to za kravinu, ze te do letadla s malym ditetem do 2 let nepusti? My leteli s trimesicni dcerou na dovolenou na Kanary. Do 2 let dite nema narok na sedadlo a neplati se za nej…Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.2.09 07:34

Já ohledně té zdravotní péče, já teda jezdím všude připojištěná, ale není to ta, že v unii ti naše pojišťovna proplatí tu péči, kterou by měli proplacenou pojištěnci v té zemi?

Magrátka

• Citovat
  • Upravit
Jrk
494
17.2.09 09:04

No ja to nevim presne od kolika berou decka do letadla. Zil jsem v presvedceni ze proste mimino ti tam nepovoli uz kvuli pristani a vzletu.
Pokud je to jinak tak zalezi na kazdem jak do toho jde. Ovsem nekde jsem prave zahledl tu informaci ze proste tehotne nepousteji do letadla a take s malymi detmi.

Cilem meho prispevku ale nebylo se hadat od kolika do kolika se leta, ale poukazat na dopravu vlakem s ostatnimi vecmi (pojisteni, preprava zavazadel…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
17.2.09 09:38

Ahoj

jak uz psaly holky-do letadla te urcite nevezmou,je to velmi riskantni a to uz i par mesicu pred porodem musis mit potvrzeni od gyndr ze letet muzes.
Autem bych asi take nejela,nevis co se muze na ceste prihodit a muzes treba i porodit.
Nejlepsi asi vlakem ale je to velka dalka a nevim zda to v tak pokrocilem stavu zvladnes.
A pokud prece jenom pojedes tak urcite pripojisteni a to velmi dobre!!!Hlavne at je tam porod a hospitalizace atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
17.2.09 09:44

Děkuju za odpovědi… mluvili jsme o tom s manželem a asi nakonec nepojedem vubec, do letadla nas nepusti a autem asi děti nepotahneme, přece jen je to dlouha cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.09 14:48

Ahoj, kazda letecka spolecnost ma jina pravidla, takze se urcite poinformuj. Vetsinou pocinajicim 8.mesicem nechteji brat, ale jsou i vyjimky, dokonce pry nektere berou jakkoliv na vlastni riziko a naklady - nevim, bylo mi receno. Ja letela naposledy v 7. a uprimne - nikdo se mne na nic neptal (upozornuji, ze jsem mela na svou stihlou postavu velmi velky pupik). Nepredpokladam, ze bys platila nejakou tragickou castku za porod ve Francii, nicmene i na toto se muzes pres pojistovny ci zname (jez ziji ve Francii) poinformovat. Mysim si, ze jde predevsim o tvou energii, zdravotni stav a snad i zkusenost z predeslych porodu (i kdyz to neni primo smerodatne, samozrejme). Jinak: je neuveritelna hloupost tvrzeni, ze neberou do letadla deti do 2 let! To byl snad for…ziji v zahranici a s mym ditetem letame od jeho narozeni kazde 2 mesice domu!!! Preji hezke tehotneni…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky