Létání s 3měsíčním kojencem

1283
24.6.13 10:11

Letani s 3 mesicnim kojencem

Ahoj, chystame se s manzelem a miminkem na asi hodinovy let, tak bych se chtela zeptat tech zkusenejsich s letanim, jak to kojenci zvladaji, na co si dat pozor. Slysela jsem, ze je pry dobre pri startu kojit, ze jeste deti nemaji vyvinutou Eustachovu trubici a kojeni jim pomaha. Za asi dva mesice se chystame na dalsi let- uz 8 hodinovy a s prestupem, tak doufam, ze to zvladneme :? vubec nevim, jak se mala bude chovat, tak prosim o nejake zkusenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
24.6.13 10:19

@KlaraBoch
vobec neviem poradit, iba co mam od kamaratiek co takto lietali, ale som zvedava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
24.6.13 10:21

Zkusenosti zatim nemam vlastni, ale kamaradek mimca zvladla vsechna v pohode. Dokonce lepe nez starsi deti. Taky se chystam v 3m mimi prvne letet, tak jsem zvedava na rady jiz zkusenych :)

• Citovat
  • Upravit
14309
24.6.13 10:29

Jojo, to hovoria vsetky zname ze s takto malymi to je lepsie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.6.13 10:32

Litala jsem s miminem od dvou mesicu, kojit je dobry jak pri vzletu, tak pri pristavani. Super je mit s sebou autosedacku, kdyz je misto, muzes ji mit na sedadle vedle sebe, kdyz neni, vezmou si ji letusky. Pri vzletu a pristavani budes mit mimino pripoutany na sobe (je to teda dost k nicemu, ale jsou to predpisy)…nebo muzes mit autosedacku homologovanou pro letadlo, tam pak muzes mit dite celou dobu.
Nevim, jak to planujete s kocarem, ja mela golfky a sedacku jsem nacvakla, golfky jsem odevzdavala pri vstupu do letadla. Pokud to nejde, urcite vemte s sebou nejaky nositko, ty vzdalenosti byvaji na letistich dost velky.
Maly mimino to vetsinou cely prospi, horsi je to se starsima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
24.6.13 10:34

No a ja bych praven potrebovala neco konkretnejsiho, jestli jsou nejake figle, ktere na mimi plati. V letadle byva zima, tak bude treba asi hodne nabalit. My jsme mimo CR a mame tady na slunku uz i 40, tak se bojim, ze mi pak stejne onemocni. Mam z toho takovy blby pocit- hlavne teda z te druhe delsi cesty. Je to ale nevyhnutelne, letet musime…zatim jsme jezdili jen kraticke vzdalenosti autem a z ciziho prostredi moc zkusenosti nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.6.13 10:35

@asha
na ako dlhe trasy si letela?..my by sme asi s cca 2 mes. mali letiet do Dubaja, tak neviem ci sa na tu cestu davat vobec..sedacku do lietadla máme, ako to je potom s letenkou? musi sa kupovat i pre prcka v sedacke?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
24.6.13 10:38

@asha diky moc, jeste nevim, jak to udelame s kocarkem, pry to na letistich dost nici, jak s tim nesetrne zachazeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
24.6.13 10:41

Já jsem v letadle do Číny seděla vedle paní co měla tak 2-3měsíční miminko a zvládalo to skvěle. Na zeď záchodu jí připevnili takovou postýlku pro prcka (posadili ji do prví řady hned za tu zeď) a mimčo někdy spalo, někdy brečelo, ale i takto dlouhý let zvládlo celkem dobře (Amsterodam-Hongkong) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.6.13 10:42
@KlaraBoch píše:
No a ja bych praven potrebovala neco konkretnejsiho, jestli jsou nejake figle, ktere na mimi plati. V letadle byva zima, tak bude treba asi hodne nabalit. My jsme mimo CR a mame tady na slunku uz i 40, tak se bojim, ze mi pak stejne onemocni. Mam z toho takovy blby pocit- hlavne teda z te druhe delsi cesty. Je to ale nevyhnutelne, letet musime…zatim jsme jezdili jen kraticke vzdalenosti autem a z ciziho prostredi moc zkusenosti nemame.

Staci vzit deku, zadny velky nabalovani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.6.13 10:44
@miisenka píše:
@asha
na ako dlhe trasy si letela?..my by sme asi s cca 2 mes. mali letiet do Dubaja, tak neviem ci sa na tu cestu davat vobec..sedacku do lietadla máme, ako to je potom s letenkou? musi sa kupovat i pre prcka v sedacke?

To si radsi zjisti, to muze mit kazda spolecnost jinak. Ja litala s nizkonakladovkama a sedacku jsem brala s sebou. Jen jednou mi ji vzali…jinak mne vzdycky posadili tak, abych mela vedle sebe jeste misto. Kdyzbys chtela mit to sedadlo rezervovany, asi budes muset zaplatit, nevim :think: V pripade, ze je volno, neplatis navic nic…zalolej si tam a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.6.13 10:46
@miisenka píše:
@asha

Litala jsem z Prahy do Rima, a zpet, takze kolem dvou hodin? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.6.13 10:47
@KlaraBoch píše:
@asha diky moc, jeste nevim, jak to udelame s kocarkem, pry to na letistich dost nici, jak s tim nesetrne zachazeji…

Idealni je ho odevzdat u toho vstupu do letadla, jak to jde na pas, je to riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
25.6.13 18:30

Leteli jsme s petimesicnim a bez problem. Pri vzletu a pri pristani dostal flasku aby pil a polikal.
Kocarek jsem si vzali primo k letadlu, tam ho slozili a dali ho pod letadlo. Pri pristani jsme ho zase u letadla dostali zpet.

K tem autosedackam. My se nato ptali a bylo nam receno ze na palubu letadla si ji vzim nemuzeme. Ze to neni bezpecne. Ze neni jak bezpecne pripoutat k sedadlu. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
18.1.15 18:54

Ahoj :mavam:
Diskuze je starší, proto bych se ráda zeptala kdo máte aktuálnější zkušenost ohledně letu s 5 měsíčním miminkem. Poletíme jen hodinu a půl, ale jelikož nekojím budu s sebou potřebovat kojeneckou vodu a UM, jak to funguje, jde bez problému vzít do letadla, do čeho jste zabalily? Kočárek budu mít podvozek s nacvaknutou autosedačkou, nebude problém ho vzít až k letadlu když se bude skládat ze dvou částí?
Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario