Létání s RyanAir

3023
24.1.19 22:05

My si let asi za 80kc/ks pojistili a nejaka firma pak primo po nich muze penize a reklamaci vymahat. Tak priste by to chtelo pripojistit. Nam zpozdili let o hodinu tam. Zpatky 4h cekani bez pardonu. Zase kdyz jsme meli prirucaky tezsi, nez bylo povoleno, gratis nam je odbavili… jenze to bylo v cizine, asi to neresili, kdyby to bylo tady v cr, tak me urcite zkasnou. S nima letet max s prirucakem, jinak to nema smysl. Kazdopadne jste meli spis zavolat na jejich infolinku aby vam pomohli. Zkusit to odbaveni z druhyho vaseho mobilu. Zkusit to pres web ne pres appku, nez to 4h vice mene neresit. Na letisti jsou i budky, kde udelas online check in. My uz nelitame jinak, nez za par supu do Londyna a tam pak po Evrope za 20-70£. Tady blby Portugalsko 4000,– z londyna 25£ Protoze tady ty nizkonakladovky jsou ostuda a je to porad za raketu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
24.1.19 22:18

@Micaella22 No párkrát už jsme s RyanAir letěli, celkově máme nalítáno poměrně dost, vždy si dopředu čteme, jaký jsou podmínky (RyanAir obecně velmi rád podmínky několikrát ještě změní, tak aby v tom byl opravdu guláš) a nejsme v tomhle zrovna „zelenáči“. Zkusili jsme téměř všechny možnosti, které byly v daný moment k dispozici. Výsledek byl takový, že nikdo nebyl ochotný situaci řešit a vyřešit a vše bylo podmíněno zaplacením poplatku, nedovedu si představit, že by s nimi letěl člověk, který by na ten poplatek neměl finance a bylo pro něj maximálně důležité se dostat z bodu A do bodu B. Takže neuhradit poplatek jsme se rozhodli z principu, že bychom tím v podstatě přiznali chybu, která nebyla na naší straně. Zvlášť, když vám zaměstnanec letiště pracující na přepážce sám řekne, že to není výjimečný problém, že pravidelně někdo takhle neodletí. Nejsme problematici, neděláme rádi zbytečně dusno ale tohle už považuju za věc, kterou by člověk neměl přejít. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
24.1.19 22:20

A proc jste to odbaveni nechavali az na tak pozde? A neodbavili se uz par dni predem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.1.19 22:24

@hani28 Odbavení bylo možné nejdříve dva dny předem, když bychom chtěli dřív, účtují za to tučný poplatek. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16214
24.1.19 22:32
@machkovae píše:
@hani28 Odbavení bylo možné nejdříve dva dny předem, když bychom chtěli dřív, účtují za to tučný poplatek. :zed:

Fakt? Já s nimi párkrát letěla, a v momentě, kdy mi přišel e-mail o zaplacené rezervaci, tak bylo možné se odbavit - bez dalších poplatků. Vždycky jsem to dělala v klidu domova. To je nějaká novinka, že když se odbavíš 3 dny před odletem, tak za to platíš? :think: Jinak 4h před odletem mi fakt přijde pozdě, docela závidím váš klid, že i když to nešlo, dali jste si kafíčko a řešili to až necelé dvě hodiny před odletem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.1.19 22:38

Ahoj, příspěvek jsem nečetla, nicméně Ryanair je vyhlášený jako naprosto tragická nízkonákladovka, která člověku bez příplatku nevezme ani kufr a pokaždé na tebe bude čekat nějaké překvápko jako povinný tisk nebo jiné rozměry zavazadla. Nikdy jsem s nimi neletěla a ani nehodlám, jejich pověst je opravdu předchází.

• Citovat
  • Upravit
2128
24.1.19 22:44
@machkovae píše:
Ahoj holky,chtěla bych se s vámi podělit o naší dnešní zkušenost s RyanAir a zároveň se poptat, zda už se vám některé stalo něco podobného. Z hlediska zákaznické zkušenosti je to totiž naprostá katastrofa. Cestovali jsme s nimi několikrát a člověk by jim i odpustil „nízkonákladové mouchy“, tedy že se platí za nejmenší detaily - to je ostatně princip tohoto obchodního modelu. Ale naše dnešní anabáze nás přesvědčila o tom, že už s nimi nikdy nepoletíme. Přibližně 4 hodiny před odletem jsme se pokoušeli odbavit online na webu, zadali jsme čísla průkazů a snažili se proklikat přes online odbavení, ale systém vytrvale hlásil, že „nyní není možné se odbavit, odbavte se později“. Zkoušeli jsme to vícekrát, potom jsme to zkusili i přes mobilní aplikaci, ale opět systém hlásil, že nyní nelze odbavit. Na letiště jsme dorazili přibližně tři hodiny před odletem a zkusili to přes mobilní aplikaci znovu. Stále to nefungovalo, ale do odletu zbývalo dost času, tak jsme si dali kávu a průběžně pokusy opakovali. Necelé dvě hodiny před odletem jsme se už šli zeptat k přepážce, proč nefunguje online check in. Pracovník nám sdělil, že to není možné a že budeme za odbavení platit 70 EUR na osobu. Vysvětlili jsme mu situaci, ale trval na zaplacení poplatku, nechali jsme si tedy zavolat supervizorku. Ta nám suše oznámila, že máme zaplatit poplatek a teprve poté službu reklamovat. To jsme kategoricky odmítli, chyba není na naší straně, nebudeme platit za to, že letecké společnosti nefunguje online check in. Následně jsme zjistili, že „nikdo nic nemůže, nikdo nikomu nezavolá, nikdo se nikoho nezeptá, prověřit to nelze, nikdo nemá kompetenci, nikdo nic nevyřeší, nikdo nic nenahlásí“. Další rada zněla „měli jste si udělat print screeny, takhle to bude tvrzení proti tvrzení a nikdo vám to neuzná“. Zjistili jsme, že jediné, co pro nás mohou udělat je, že si máme službu po zaplacení poplatku reklamovat. Jako argument zaznělo, že není možné, že online check in nefungoval, když se to sto padesáti lidem podařilo a těch pár zbývajících desítek vlastně nikoho nezajímá. Řekli nám, že podobný problém nikdo nehlásil. Přitom hned za námi stál pán, který měl úplně stejný problém, ale ten 70 EUR po chvíli nevěřícného kroucení hlavou zaplatil, pronesl směrem ke společnosti RyanAir něco o zadní části těla a kráčel vstříc svému letu. A to ani nemluvím o tom, že na webu má společnost v ceníku za tento poplatek uvedeno 55 EUR a ne 70, které po nás chtěli. Vůbec nerozumím tomu, že něco takového může fungovat. Sám zaměstnanec letiště nám řekl, že takto RyanAir na lidech vydělává a že je to pro ně běžná praxe, kterou ale lidi prostě zaplatí, protože nechtějí o let přijít. Dá se s tím vůbec něco dělat? Propadla nám rezervace hotelu, jsme v tom za docela dost peněz a v podstatě jsme se dozvěděli jen to, že „vaše letenka = váš problém“. To mi nepřijde na místě a jsem z toho fakt v šoku. 8o :nevim:

Problém s odbavením online jsem zažila loni v říjnu.Oni mají na jejich stránkách ale chat,kde jsou k dispozici.Takze jsem se s nemá rovnou „dohadovala“,print screeny jen lítaly ,…u me nefungovalo heslo,potom nešlo vložit číslo OP.Tim že jsem to řešila s něma okamžitě online ,tak to vyřešili velkou rychlostí…ale taky mě to rozhodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
24.1.19 23:16

Zakladatelko, jestli se v tom chcete jeste pitvat a zadat treba nejake odskodne, tak se asi neobejdete bez právníka :? Sami proti nim nezmuzete nic..

S Ryanair jsem nikdy neletela a ani to nemam v planu. Moji pribuzni s nimi maji taky vyzivny zkusenosti :roll: Radsi obetuju dva tri tisice navic a vyberu si nejakou,, normalnejsi" spolecnost a mam to bez nervu, co si na me kdo vymysli. To i nas Travel je jeste oproti nim pozlacenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
24.1.19 23:48

@machkovae Tak delat check in 4h pred odletem to jste docela strelci 8o ja vzdycky dva dny pred, kdyby byl nejaky problem tak at je cas to vyresit. No jinak letame s nimi casto, je to pro me proste jak autobus, na ten dvouhodiny let je mi to jedno… ted jsme zrovna leteli a nemuzu rict pul slova, letenka me stala £17 (okolo 500-,), letela jsem se synem, mohla jsem pro nej mit dva kusy vybaveni - kocar a autosedacku v cene, to jsme brali az k letadlu… jinak ano, clovek plati za kazdy uprdnuti - kufr, mistenky atd ale s tim do toho vzdycky jdu. Jinak kdyz chces odbavit driv tak neuctuji poplatek jen jsi povinna si vybrat sedadla a zaplatit. Kdyz nechces platit sedadla tak udelej check in dva dny predem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.19 00:25

@ocean.mama No jak rikam, neleteli jsme poprve. Tak nejak to zname a vime co a jak. Podminky jsme si pro jistotu precetli a udelali vse podle planu. Nemelo uplne smysl to resit moc brzy, zaprve to bylo za ten poplatek - jak uz jsem psala a zadruhe by to bylo v podstate jako cekat na metro tyden predtim nez ho potrebuju. At se na to divam jak chci, tak nevidim problem na nasi strane. Snazili jsme se to tam vyresit s peti lidma. Dle jednoho z nich je to jen zpusob, jakym spolecnost nabira penize za letenky, co proda pod cenou. Jak rikam, doposud na maly mouchy celkem ok zkusenost. I ty neomluveny a nereseny zpozdeni by clovek presel. Ale tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
25.1.19 10:42
@machkovae píše:
@hani28 Odbavení bylo možné nejdříve dva dny předem, když bychom chtěli dřív, účtují za to tučný poplatek. :zed:

No tak ty dva dny, ne? Ale kdyz jsem s nimi letela ja, slo to snad 14 dni predem a bez poplatku. Jinak na jejich strankach maji, ze 2h pred odletem se uz online check-in uzavira, tak proto uz vam to pak asi neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.19 11:08

@hani28 Nelétáme svátečně, víme jak to chodí. Měli jsme načtené podmínky. Řešit to dva dny předem bylo zbytečné a pro nás i časově nereálné. Nikdy jsme neměli problém s řešením těchto věcí ten samý den (jak při lowcost krátkých letech, tak při dlouhých „lepších“). Jak jsem psala, podle zaměstnance letiště je možné, že testují nový systém „vynucovače“ dodatečných poplatků. Na webu ani v aplikaci nám nevyběhla žádná varovná nebo chybová hláška. Prostě pouhé sdělení, že to máme řešit nejdřív dvě hodiny před. Vzhledem k tomu, jak v RyanAir rádi mění pravidla, nepovažovali jsme to za něco závadného. Jak píšu, chybu jsme neudělali my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.19 11:10

Mimochodem, ten samý problém tam chvíli po nás řešil pán se synem. Naprosto stejný případ, jen to naštvaně zaplatil a šel. Což je asi pravděpodobně to, co se očekává, že člověk v podobné situaci udělá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
25.1.19 11:45
@machkovae píše:
@ocean.mama No jak rikam, neleteli jsme poprve. Tak nejak to zname a vime co a jak. Podminky jsme si pro jistotu precetli a udelali vse podle planu. Nemelo uplne smysl to resit moc brzy, zaprve to bylo za ten poplatek - jak uz jsem psala a zadruhe by to bylo v podstate jako cekat na metro tyden predtim nez ho potrebuju. At se na to divam jak chci, tak nevidim problem na nasi strane. Snazili jsme se to tam vyresit s peti lidma. Dle jednoho z nich je to jen zpusob, jakym spolecnost nabira penize za letenky, co proda pod cenou. Jak rikam, doposud na maly mouchy celkem ok zkusenost. I ty neomluveny a nereseny zpozdeni by clovek presel. Ale tohle?
Promin ale vy vite ze je moznost udelat check in dva dny predem zdarma a nechate to na posledni chvili. Resit to dva dny predem je pro vas zbytecne a cadove nerealne? Vzdyt to zabere 15min. To bych z toho byla zpocena az na zadku to nechat 4h pred letem. Jednou se mi stalo pri online check inu ze mi na Boarding pass zapomneli pridat 20kg zavazadlo, resila jsem online chatem, byli ochotni a za hodinu hotovo. Neumim si predstavit ten stres to nechat tesne pred (timto neobhajuju jednani Ryanair samozrejme)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.1.19 11:50

Kdyby mi to nešlo, obrátila bych se na jejich chat okamžitě. Řešila jsem takto zapomenuté heslo k účtu u Smartwings (protože jinak je ani kontaktovat nešlo, chat je pouze anglicky), když jsem se nemohla dostat k mojí rezervaci, naštěstí jsem měla print screen a dohledali mi to v pohodě.
Ryanair jsem takto kontaktovala ohledně změny letu (už to nešlo, už jsem měla palubní lístek) a komunikace taky ok.

Pokud byste se obrátili na chat, bralo by se to jako online a nic by po vás nechtěli, alespoň si to myslím.

Nehoráznost je, proč chtěli 70 éček, když na webu mají 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí