Létání s RyanAir

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
25.1.19 11:55
@ocean.mama píše:
Promin ale vy vite ze je moznost udelat check in dva dny predem zdarma a nechate to na posledni chvili. Resit to dva dny predem je pro vas zbytecne a cadove nerealne? Vzdyt to zabere 15min. To bych z toho byla zpocena az na zadku to nechat 4h pred letem. Jednou se mi stalo pri online check inu ze mi na Boarding pass zapomneli pridat 20kg zavazadlo, resila jsem online chatem, byli ochotni a za hodinu hotovo. Neumim si predstavit ten stres to nechat tesne pred (timto neobhajuju jednani Ryanair samozrejme)

Tak ono záleží, co vás stresuje a co ne. My jsme si museli pořešit práci a veškeré závazky na dobu naší nepřítomnosti (to byl enormní stres a vzhledem k tomu, jak to dopadlo i zbytečný) a to byla pro nás priorita číslo jedna. Vzhledem k předchozím zkušenostem nás nenapadlo, že by měl nastat jakýkoliv problém. Zvlášť, když se ten problém objevil až u přepážky, kde nás místo řešení rovnou postavili před hotovou věc, že pokud nezaplatíme poplatek, tak neletíme. Ještě stylem: vaše letenka, váš problém - volejte si call centrum, kam se asi stejně nedovoláte. To mi nepřijde jako adekvátní podpora zvlášť když jsme ten problém chtěli řešit a nechovali jsme se jako ublížený burani, co letí prvně a netuší o co jde. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.19 11:59

@milktea No to nás nenapadlo. Ta hláška nebyla nějak varovná nebo chybná nebo vyhrožující, že bude problém. Bylo to prostě jen něco ve smyslu: ahoj, děláte to moc brzy, zkuste to nejdřív dvě hodinky před odletem, pa. Tak jsme z toho nedělali vědu, zvlášť díky tomu, že nám přišlo pět emailů se změnama podmínek (ty jsme četli, nic co by nás zarazilo, jen věci ohledně poplatků za zavazadla - což byla taky legrace, protože s každym dalšim emailem, jsme měli možnost menšího a menšího zavazadla, takže nakonec jen batůžky jak na školní výlet a cokoliv nad by bylo za poplatky :D ). Dokonce nám prý měla přijít automatická sms. Ta nám nepřišla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.1.19 12:12

@machkovae tak to museli mít nějakou chybu, nechápu, proč by to hlásilo check-in 2 hodiny před odletem? Ale asi by mě to taky neznepokojilo, u jiných společností nikdy nevím, zda to mají 36 nebo 24 h předem a tak mi to taky občas hlásí, že je ještě brzo.

Dle mého ale oni chybu neuznají. Peníze za letenku nevrátí a nějaká rezervace hotelu jim je šumák. Mě by to vytočilo neskutečně. Ale do sporu bych asi nešla, záleží, kolik vám propadlo peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.19 12:19

@milktea No jasně. Člověk je zvyklej na ledacos, každá společnost to má jinak. Tak prostě dělám, co mi říkají. No peníze v tom nějaký jsou, je v tom hlavně energie a úsilí z přípravy před a ztracenej výlet. Co nás ale naštvalo asi nejvíc je ten princip. To že na tomhle vydělávaj. Díky tomu, že to ty lidi raději zaplatí, hlavně aby odletěli, viz ten pán co šel po nás. Proto to tak hrotíme. Neni správný aby vydělávali podobnym způsobem. :nevim: Přes jejich stránky se v podstatě nedá proklikat na reklamační formulář. Jsou tam zavádějící informace a je to směs čestiny a švédštiny. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.1.19 12:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
25.1.19 13:05

@milktea Vida, zkoušíme taky. :) Díky moc. Zatím čekáme na spojení s podporou, snad to nebude stejný jako s cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
26.1.19 14:54

O tom jaká je Ryanair společnost tady psát nebudu, ale vaše chyba je že jste si neudělali check in dřív. Zadarmo jde udělat čtyři dny před odletem a nejpozději čtyři hodiny před odletem. Tak je dosti možné, že už jste to nestihli a nepustilo vás to. Výmluvy, že nebyl čas to udělat dřív :zed: je pěkná blbost. Já dělám check in skoro každé tři měsíce na tři osoby a mám to do pěti minut hotové. Ještě ti přijde email, že už je možné udělat check in zadarmo. Bohužel Vám Ryanair nic nevrátí :pocitac: tak to u nich chodí. Jsou to sv*ně, ale pořád nejlevnější nizkonakladovka, alespoň tam kde žijeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.1.19 15:29

@CocoCoco13 No check in udělat prostě nešel nijak, ještě s hláškou, která neupozornila na to, že by byl problém, ale že to máme prostě a jednoduše udělat později, nevím, co by na tom změnilo zkoušet to dřív - ten problém jsme neměli jen my. Jejich online support je naprosto k ničemu, jejich support na místě je k ničemu též. Online chodí jen nějaké generované automatické zprávy a v podstatě se člověk nedobere výsledku. Reklamace též nemožná. Nerozumím tomu, proč se snažíte hledat chybu v čase, toho bylo dost. Dámy na letišti jej však využívaly pouze k tomu, aby tam na místě stály a zívaly nudou nad tim, že pro vyřešení situace nic neudělaji. Tady jde o záměrné a cílené vytváření prostoru pro výběr dodatečných poplatků - neprávem. Nemají v pořádku spoustu věcí. Zaráží mě, že vám přijde ok, že takové pasti existují. Představte si, že by s nimi letěl člověk neznalý, jazykově nevybavený a neměl by u sebe hotovost, to jako zůstane v bodě A, protože jeho letenka je jeho problém? To by se prostě nedostal domů? Doporučuji podívat se na Trip Advisor, tam je to přehlídka jejich noblesních způsobů, jak z lidí dostat peníze. Tudíž si nemyslím, že se jedná o nejlevnější leteckou společnost. Co do letenky určitě ano, na poplatcích už to tak růžové není. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
26.1.19 16:15

@machkovae já jsem psala, ze tam kde my žijeme jsou porad nejlevnější i s poplatky. Ano dokážu si představit, že s nima léta člověk, který neumí anglicky když se včas zacheckuje a udělá si fotku letenky tak nevidím problém. Když by člověk u sebe neměl hotovost, dá se platit i kartou. Když máte stáhlou aplikaci Ryanair tam vám chodí upozornění a tam si uděláte letenku i check in. Já vím jaká je Ryanair společnost, nemusím nikam koukat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.1.19 17:06

@CocoCoco13 Pokud vám to tedy přijde v pořádku, nemá smysl se přít. Nicméně děkuji za přispění do diskuze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.21 08:57

Ahoj, taky váháme jestli Ryanair ano nebo ne, hledala jsem hodně recenzí a dost se liší.
Ale myslím si, že na krátký let to bude asi v pohodě, hlavně aby létali a nerušily lety. Našla jsem nedávno tuto recenzi - http://marevatrip.com/…air-recenze/ jestli to není nějaký reklamní článek, tak to zní v pohodě. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
23.3.21 09:41

@emiliejetelova letěla jsem teda už skoro 4 roky zpatky, ale bylo to úplně v pohodě. Pokud neocekavas kilometr místa, tak je to úplně v klidu. Letěla jsem s nimi na Sicílii a i bohemku jsem si tam dala ;) i když teď mi došlo, ze teď už asi banán co? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
23.3.21 09:43
@emiliejetelova píše:
Ahoj, taky váháme jestli Ryanair ano nebo ne, hledala jsem hodně recenzí a dost se liší.
Ale myslím si, že na krátký let to bude asi v pohodě, hlavně aby létali a nerušily lety. Našla jsem nedávno tuto recenzi - http://marevatrip.com/…air-recenze/ jestli to není nějaký reklamní článek, tak to zní v pohodě. :pankac:

ano, na krátké lety se to vydržet určitě dá.
Jestli budou létat to asi hodně ovlivní situace ohledně koronaviru :nevim: tam ti nikdo nezaručí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
23.3.21 09:44
@Verurizeckova píše:
@emiliejetelova letěla jsem teda už skoro 4 roky zpatky, ale bylo to úplně v pohodě. Pokud neocekavas kilometr místa, tak je to úplně v klidu. Letěla jsem s nimi na Sicílii a i bohemku jsem si tam dala ;) i když teď mi došlo, ze teď už asi banán co? :,(

v lednu roznášeli jídlo i pití :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
23.3.21 09:50

Letěla jsem s nimi asi 3 roky zpátky. Ale krátký let. Vše bylo v pohodě. Dál než 3 hodiny bych s nimi neletěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí