Letět v 26. týdnu těhotenství?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10073
16.8.23 11:55
@Tajemnadama píše:
@Skaiqy Objasni mi čím je tlak v letadle nesmysl. Ja ho nedavam ani jako netehotna. Při jednom letu jsem mela že mi praskne hlava, a to jsem mladá a zdravá.

Objasnim ti a nemáš zač.. ;) tlak v kabině neohrožuje standardně vyvíjející se dítě protože je obklopeno plodovou vodou která pomáhá tlak vyrovnávat :) je naprosto známý fakt, že se tady ty věci dějí při zátěžích jako je přistávání či odlet :) ke stabilizaci tlaku dochází momentě když už jseš nad zemí..nikdo neříká, že tlak je naprosto stabilní - samozřejmě kolísá ale na dítě to nemá žádný vliv.. a pokud na to trpis ty, tak jseš na výkyv tlaku náchylnější nebo byl pilot deb** protože neuměl lítat a neudržel letadlo v tzv. akceptační pozici ;)

Letěla jsem 45 minut z Belfastu do UK a myslela jsem že umřu a proč? Protože pilot si spletl letadlo s F1ckou a bral to vrchem spodem..

Jinak, pokud ti to vadí, doporučuji neletat nebo použít něco co tlak v uších a hlavě dokáže vyrovnat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
16.8.23 11:56

@Skaiqy Ja nikde netvrdila že to ohrozuje dite, ani by mě nenapadlo. Ale pokud není tehotny dobře, tak to na dítě vliv má ať chceš nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.23 12:00

Teoretická otázka, že kdyby se cestovalo autem a třeba jen v Česku, tak je to v takto vysokém stádiu ok? Myšleno stejný počet hodin.
Stačí jet z Ovy dolů na Šumavu a hned je to kolik hodin.

• Citovat
  • Upravit
3488
16.8.23 12:32

Objektivni rizika letani v tehotenstvi jsou jedna vec, v pripade letu v ramci Evropy to nejspis nebude nic zasadniho, ale tady jde hlavne o prijeti zodpovednosti za sve rozhodnuti. Jak zde bylo hezky popsano, ono se muze stat cokoli kdykoli a s letem ani s dovolenou to treba nemusi mit zadnou souvislost, ale to uz nikdy nebude mozne 100% ani potvrdit, ani vyvratit a cervicek holt bude hlodat… Osobne mam za sebou nekolik potratu a predstava, ze si touto pomerne psychicky i fyzicky narocnou situaci prochazim jinde nez v domacim prostredi, je pro me opravdu desiva, a rozhodne nejde (jen) o uroven lekarske pece. Dalsi vec je to pojisteni, 26.tyden je opravdu ten prelom a ony pojistovny asi dobre vedi, proc to takto maji nastavene… Takze to rozhodnuti je potreba udelat i co se tyce financi apod - jak tu nekdo psal, z tydenni dovolene se klidne muze stat 3mesicni hospitalizace. Taky je dobre se na to podivat tak, ze matka se v tehotenstvi vlastne rozhoduje i za dite, tj mela by jednat v jeho nejlepsim zajmu. To je tak vse, co me k tomuto napada - urcite nechci zbytecne malovat certa na zed a syckovat, tohle si opravdu musi rozhodnout kazdy sam za sebe a zadna objektivni pravda v tomto neexistuje, jen jsem popsala, jak se na to divam konkretne ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
16.8.23 12:42
@Lamicka2016 píše:
@Lenkalin máš pravdu. Nic není černobílé. Názorů musí vždycky být více. Ale asi není potřeba řešit předčasný porod, který s letem neměl ani nic společného nebo vliv letiště jako rentgenové komory. To už je spíš zastrašování.Já mám obě těhotenství po 4 IVF a 7 letech snahy. O financí nemluvě. Vím jak to myslíš :)

myslím, že o rentgenech tu nikdo nepsal, zmiňuješ to podruhé, proto se k tomu vracím :) Bylo tu zmíňěno ozáření v letadle… Které pak bylo vyvráceno.

Hele, ségra byla 4 x těhotná a z toho 2 x potratila (nesouvisejíce s cestováním). Ale to jsou prostě chvíle, kdy chceš být doma :nevim: Já napsala svůj názor s tím, že pokud chce tazatelka letět, ať letí, však většina ženských nemá žádné omezení nebo komplikace, ale je potřeba být si vědoma i této stránky… Ale nemám problém s žádným názorem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.8.23 12:43
@Lamicka2016 píše:
Ahoj, já jsem nyní v 10tt a na konci listopadu letíme do Thajska. Budu tedy nějak v průběhu druhého trimestru a nějak by mě nenapadlo, že se tady fakt sejde tolik lidí, kteří jsou proti létání v těhotenství. Vždyť to není nemoc :oops: :roll:
Cestujeme už 12 let, nyní i s naším 2,5 letým prckem.
Přijde Vám víc ok třeba 17 hodinová cesta autem do Chorvatska, když člověk chytí zácpu? :think:

Já bych nejela ani do toho Chorvatska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
16.8.23 12:44
Teoretická otázka, že kdyby se cestovalo autem a třeba jen v Česku, tak je to v takto vysokém stádiu ok? Myšleno stejný počet hodin.
Stačí jet z Ovy dolů na Šumavu a hned je to kolik hodin.

Moje teoretická odpověď s mým osobním názorem - ano, pokud není problém zastavit, protáhnout se, udělat si pohodlí a po dobu dovolené není problém se zdravotní péčí :) Stejně jako se můžu kdykoliv sebrat a jet domů a nejsem odkázaná na charterový let 2 x do týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
16.8.23 12:48
@Lenkalin píše:
@darkwulfMoje teoretická odpověď s mým osobním názorem - ano, pokud není problém zastavit, protáhnout se, udělat si pohodlí a po dobu dovolené není problém se zdravotní péčí :) Stejně jako se můžu kdykoliv sebrat a jet domů a nejsem odkázaná na charterový let 2 x do týdne

Hlavne ses proste stale v čr, kdyby neco. Neni ani problem pak prevoz ditete. :nevim: ja zazila nemocnici v chorvatsku a porodit bych tam nechtela teda. Taky jsme byli na mallorce a tam uz bych vuuuubec rodit nechtela. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
16.8.23 12:53

@Skaiqy - souhlas.. nepřu se. Každý dle svých zkušeností. Já tu píšu jako máma, která ve 26+0 netušila, že rodí.. Chlapeček žil měsíc, holčička je naštěstí zdravá.
Taky ti píšu jako máma, která loni zjistila na dovče v Itálii (civilizovaná země), že její dítě ochrnulo na půlku tváře, takže mám i zážitek, kdy ve velké nemocnici je jediný člověk, co ovládal AJ..

O tom emimino je - o názorech, zkušenostech.

A zakladatelce přeju hodně štěstí :hug: A snad bude všechno v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
16.8.23 13:02

@Králičice mimo téma… Co se stalo??

Jinak výborné je cestovní pojištění s tlumočením 24 hodin denně. Měli by zvládat všechny jazyky. Tedy i Italštinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
16.8.23 13:06

@Lamicka2016 - loni borelióza. A byli jsme u příbuzných, co tam nějakou dobu teď žijí.. Ale oni tam stejně borelku neznají. Nakonec jsme se domluvili s našim pediatrem a prvním letem jsme letěli rovnou na infekční..

A dvojčátka asi infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
16.8.23 13:11
@Králičice píše:
@Lamicka2016 - loni borelióza. A byli jsme u příbuzných, co tam nějakou dobu teď žijí.. Ale oni tam stejně borelku neznají. Nakonec jsme se domluvili s našim pediatrem a prvním letem jsme letěli rovnou na infekční..A dvojčátka asi infekce.

To me moc mrzi. U nas syn zil jen 9 dni, taky nejaka infekce ve strevech, ktera se tam dostala. U nas je to furt cerstvy, tak doufam, ze bude lip. Ale je hrozny, kdyz se to pak cloveku stane, ze vidi, ze se to stava celkem casto a o tom driv nemel ani tucha. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
16.8.23 13:12

@Králičice a mohu se ještě zeptat. Samozřejmě odpovídat nemusíš, ale čekala jsi dvojčátka přirozeně?

Já se v kolotoči IVF vozila bohužel 7 let, jsem po dvou GEU a nechat si zavést dvě embrya mně upřímně přijde jako mnohonásobně větší hazard na předčasný porod než let na dovolenou s jednočetným těhotenstvím.
Přijde mi, že tady tomu jdou ty ženy přímo naproti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
16.8.23 13:16
@Lamicka2016 píše:
@Králičice a mohu se ještě zeptat. Samozřejmě odpovídat nemusíš, ale čekala jsi dvojčátka přirozeně?Já se v kolotoči IVF vozila bohužel 7 let, jsem po dvou GEU a nechat si zavést dvě embrya mně upřímně přijde jako mnohonásobně větší hazard na předčasný porod než let na dovolenou s jednočetným těhotenstvím.
Přijde mi, že tady tomu jdou ty ženy přímo naproti :?

Hele, my v IVF taky jedem nekolik let, mnoho transferu a emrbyo se nam zacalo chytat az kdyz jsme nechali zavadet po 2. Kdyz dame jedno, nikdy nic a jakmile dame dve, tak to vyjde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
16.8.23 13:16

@DandátkoP - dcera už bude mít 11 let :hug:
@Lamicka2016 - ano, dvojčátka přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí