Letět v 26. týdnu těhotenství?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.8.23 19:21

Letět ve 26tt?

Ahoj,

je mi 35, jsem po IVF (první pokus úspěšný, “jen” infertilita, nic se nezjistilo) a aktuálně jsem ve 22tt.

Zatím je průběh ukázkový - nic mě nebolí, netahá, neteče, cervix je kde má být, kromě nevolnosti na začátku se cítím dobře.
Chodím do práce (kancl administrativa), chodím cvičit (silový trénink), venčím psa, řídím…
2. utz ukázkový, prcek spokojený.

Chtěli jsme s mužem letět do Portugalska (3-4h let), v polovině září, na týden, na pohodu - ne grill u moře.

Dnes na poradně mě moje gyn zchladila - zakázat mi to nemůže, ale nedoporučuje to - skrze můj věk a způsob početí.

A já teď asi začínám pochybovat.
Doteď jsem si byla jistá, že to bude ok, viz výše.
A teď nevím.
Muž 4 roky dělal na směny v zahraničí, vídali jsme se málo, teď se tedy vrátil domů a o dovolené v té destinaci mluvíme dlouho.

Asi si chci jen vyslechnout vaše názory, zkušenosti.
Kolem sebe těhotné nemám vůbec (věk :mrgreen: ) a nemám s kým sdílet.

Anonym, ptž ne všichni zatím vědí, že jsem těhotná a způsob neví nikdo.. citlivé údaje. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2773
15.8.23 19:24

Mne to taky doktor nedoporučil, mimo jiné proto, že let je, jako bych podstoupila několik rentgenů. Ale spousta ženských létá. Já se na to vykašlala a dovolenou zrušila. Může se něco stát a nemusí… mně to za to nestálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 19:28

@Lenkalin
Mohla bys, prosím, rozvést ty rtg? 8o
Nebo aspoň nějaký odkaz? Díky.

Příspěvek upraven 16.08.23 v 09:12

• Citovat
  • Upravit
2773
15.8.23 19:36
@Anonymní píše:
@Lenkalin
Mohla bys, prosím, rozvést ty rtg? 8o
Nebo aspoň nějaký odkaz? Díky.

Odkaz nemám, jen to je, co mi řekl v ordinaci. Jen jsem tak zkusila dat do vyhledávače.. mrkni. Za správnost informací neručím, pokud by se tu vyskytl nějaký doktor nebo pilot a hádal se se mnou, že to není pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
15.8.23 19:40

Co jsem sem dala jsem nepročítala a informaci od gyne jsem vzala jako doporučení a víc se po tom nepídila. Spíš jsem to brala tak, že jsem měla letět do Turecka a kdyby byla nějaká zdravotní komplikace, jednak bude mizerná zdravotní pece, navíc bude problém se dostat domů. Tohle jsem zmínila, protože mě to do té doby vůbec nenapadlo. Jsem taky po IVF a vyšší věk a nechtěla jsem proste riskovat. Měla jsem pojištěné storno a na dovolené za 26 tis. jsem tratila 1500,–. Takže mě to nějak nebolelo. Moře tam bude i za pár let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 19:40

@Lenkalin
Ten první odkaz jsem dohledala, to je SÚJB, viz screen jejich poradny z webu

A pak druhý screen přímo tady z diskuze, hodnoty ověřené.
Takže za mě tohle není faktor, ale děkuji za upozornění :)

• Citovat
  • Upravit
2773
15.8.23 19:43

Pokud o tu dovolenou opravdu stojíš, tak leť :) je ale potřeba vzít v úvahu určité riziko. Ale jsou ženský, že nějaký rizika neřeší vůbec… každý má hranice nastavené jinde a kdybychom měly 9 měsíců proležet, aby se náhodou něco nestalo, tak se zblázníme

Příspěvek upraven 15.08.23 v 19:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 19:45
@Anonymní píše:
Ahoj,

je mi 35, jsem po IVF (první pokus úspěšný, “jen” infertilita, nic se nezjistilo) a aktuálně jsem ve 22tt.

Zatím je průběh ukázkový - nic mě nebolí, netahá, neteče, cervix je kde má být, kromě nevolnosti na začátku se cítím dobře.
Chodím do práce (kancl administrativa), chodím cvičit (silový trénink), venčím psa, řídím…

Chtěli jsme s mužem letět do Portugalska (3-4h let), v polovině září, na týden, na pohodu - ne grill u moře.

Dnes na poradně mě moje gyn zchladila - zakázat mi to nemůže, ale nedoporučuje to - skrze můj věk a způsob početí.

A teď nevím.
Muž 4 roky dělal na směny v zahraničí, vídali jsme se málo, teď se tedy vrátil domů a o dovolené v té destinaci mluvíme dlouho.

Anonym, ptž ne všichni zatím vědí, že jsem těhotná a způsob neví nikdo.. citlivé údaje. Děkuji.

Tak já jsem byla 2× těhotná po Ivf a při prvním jsem dovolenou rušila, neletěla jsem, přestože vše probíhalo dobře. Vím, že těhotenství není nemoc, ale kdyby se něco přihodilo, vyčítala bych si to. Navíc tam pro mě byl i ten faktor zdravotní péče v zahraničí, kdyby byly komplikace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.23 19:55
@Anonymní píše:
Tak já jsem byla 2× těhotná po Ivf a při prvním jsem dovolenou rušila, neletěla jsem, přestože vše probíhalo dobře. Vím, že těhotenství není nemoc, ale kdyby se něco přihodilo, vyčítala bych si to. Navíc tam pro mě byl i ten faktor zdravotní péče v zahraničí, kdyby byly komplikace.

Hm, upřímně, péče v Portugalsku bude lepší, než když pojedu za prarodiči na východ Slovenska :nevim: :D

Ale chápu, děkuji za pohled :)

• Citovat
  • Upravit
10921
15.8.23 19:56

Vidis, ja mela taky vse ukazkovy, je mi o par let min nez tobe - leteli jsme a za 3 tydny na to jsem predcasne porodila, zadny priznaky, prislo to jak rana z cistyho nebe… Konec spatny. Zrejme to vliv nemelo, ale predstava, ze bych porodila v cizine… desiva…

Ne, uz nikdy bych neletela a jestli se jeste nekdy zadari, budu sedet na zadku. Nestoji to za to, ver mi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
15.8.23 20:06

Je to na tobě, ale neletěla bych.
Já sama měla do 25tt ukázkové těhotenství a pak přišla ledová sprcha.
Může se něco stát a nemusí.
Může se něco stát a nesouviset to s cestou, ale budeš si to zatraceně dlouho vyčítat, ještě když je těhotenství přes IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
15.8.23 20:13

Já jsem letěla v tomto týdnu 12 hodin do Mexika.. Jsem o rok mladší než ty, ale dítě bylo počato přirozeně a bylo to třetí těhotenství. Vše bylo v pořádku. Doktorka s tím problém neměla, ale ona je taková hodně free…ve druhém těhotenství se mě někdy koncem prvního trimestru ptala, jestli jsem byla někde lyžovat a jestli nevím kde je sníh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 20:30

Děkuji za názory a zkušenosti z obou stran spektra :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10073
15.8.23 21:35

Riadiace minimální..viz zahraniční weby.. plus..pokud se těhotenství vyvíjí standardně a normálne, tak bych do toho šla.. argumenty, že se může něco stát - může..ale to se Ti může stát i když vytahnes paty z baráku a zajede tě autobus nebo sníš v restauraci jídlo které bude nakažené bakteriemi..

Kdybys letela do Japonska nebo USA nebo tak nějak..možná bych nad tím přemýšlela, ale cestovaní po Evropě, naprostá pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
15.8.23 23:05
@Anonymní píše:
Ahoj,

A teď nevím.

Jsme na tom úplně stejně, způsob početí, věk, sedí vše… :lol:
Já jsem letěla a vše bez problémů. Doktor s tím také problém neměl. Můj gynekolog je zároveň i lékařem na klinice pro asistovanou reprodukci.
Let trval cca 3 hod., dovča střídavě moře i túry, jak byla chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí