Letět v 9tt?

11
7.2.23 15:35

Letět v 9tt?

Ahoj, vím, že se zde už podobné téma cestování řešilo, ale…
Dnes jsem byla na první návštěvě u gyn po pozitivním testu. Vše je prý v pořádku, slyšela jsem srdíčko, jsem v 7tt. Nicméně za dva týdny bych měla odletět na dovolenou, což se doktorovi moc nelíbilo a cestu mi nedoporučil z důvodu vysokého rizika potratu v letadle. Hlavně je prý rizikový můj věk, je mi 38, je to mé první těhotenství. Na miminko se moc těšíme, doufám, že bude vše v pořádku, ale na dovču jsem se těšila taky a překvapilo mě, že je to problém. Cítím se dobře, nemám žádné potíže. Byl by to let 5h, 2h pauza, dalších 5h. Letenky již stornovat nejdou. :( Takže co teď? Je to ode mě moc troufalé, že chci letět? Zůstaly byste raději doma? Jsem na vážkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
443
7.2.23 15:43

A přesunout letenky jdou? Přesunula bych na 2.trimestr, to je v těhotenství na cestování nejvhodnější doba, je-li vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
7.2.23 15:47

Jak píše @Urubamba, zkusila bych přesunout. Teď bych neletěla ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
7.2.23 15:50

Ze všech zdrojů co jsem načetla by létání nemělo zvyšovat riziko potratu (zkoumali třeba potraty u letušek).
Nicméně já jsem strašpytel :lol: takže bych neletěla. Protože kdyby se něco stalo, tak bych si to vyčítala. Což vůbec netvrdím, že je správný přístup, jen říkám, jak to mám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
7.2.23 15:55

Já po letu na dovolenou potratila, byla jsem v 8 týdnu. Samozřejmě nemůžu dokázat přímou souvislost ale neletěla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
7.2.23 15:56
@anonym7777 píše:
Ahoj, vím, že se zde už podobné téma cestování řešilo, ale…
Dnes jsem byla na první návštěvě u gyn po pozitivním testu. Vše je prý v pořádku, slyšela jsem srdíčko, jsem v 7tt. Nicméně za dva týdny bych měla odletět na dovolenou, což se doktorovi moc nelíbilo a cestu mi nedoporučil z důvodu vysokého rizika potratu v letadle. Hlavně je prý rizikový můj věk, je mi 38, je to mé první těhotenství. Na miminko se moc těšíme, doufám, že bude vše v pořádku, ale na dovču jsem se těšila taky a překvapilo mě, že je to problém. Cítím se dobře, nemám žádné potíže. Byl by to let 5h, 2h pauza, dalších 5h. Letenky již stornovat nejdou. :( Takže co teď? Je to ode mě moc troufalé, že chci letět? Zůstaly byste raději doma? Jsem na vážkách…

původně jsem chtěla napsat, ať letíš. Ale v tvé situaci a při délce letu, bych se na to asi vykašlala. Potratit můžeš i doma, ale kdyby si to stalo na dovolené, tak si to budeš možná vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.2.23 15:59

O souvislosti potratu a letu v letadle nic nevím… každopádně pokud je to vymodlené mimčo… asi bych si tu dovolenou odpustila pokud ti to doporučuje lékař. Mohlo by se stát že potratíš (ale ne kvůli letu jen časová shoda) a ty by sis to potom moc vyčítala co jsi mohla udělat jinak. Potrat i v prvním trimestru pokud je dítě vymodlené je obrovský nápor na psychiku.. a prověří to kvalitu vztahu s mužem. Nešla bych tomu naprosti.

• Citovat
  • Upravit
32920
7.2.23 16:05

Záleží jestli by sis to pak nevyčítala. Navíc do 12 TT se může cokoli stát, a řešit to v zahraničí není nic moc.

Já jsem tedy letěla, 4 dny v Římě jako svatební dar, byla jsem na přelomu 10 a 11 TT. V 35, čtvrté těhotenství, půl roku po potratu v 19 TT. Nějakou dobu jsem přemýšlela, Dr nebyl proti, byl to krátký let v nízké výšce, cesta ani dovolená nic náročného, žádná exotika, poměrně blízko domů. Tehdy js byla spíš fatalista. Jestli to má být ok, bude. A první týdny jsem měla úspěšně za sebou. Na těhotenství jsem nebyla moc upnutá, díky předchozímu nezdaru. Ale čekat v 38 první, neriskovala bych radši nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
7.2.23 16:07

Mně doktorka říkala, že nevadí krátké lety. 2×5 hodin mi přijde dost. Napíšu to asi hloupě, ale u prvního dítěte v tomhle věku bych to radši neriskovala. Na různé dovolené se ještě nalítáš dost za pár let.

Pro pořádek, já jsem zhruba ve stejném týdnu letěla a nestalo se vůbec nic. Ale byl to dvouhodinový let po Evropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.2.23 16:10

Mno, ja letela v cca podobnem stadiu, ale kratsi let…bylo mi 32, o zvysenem riziku nikdo nic nerikal, ani doktor :nevim: Ale je to proste tak, ze ve finale je to rozhodnuti stejne na tobe, resp. na tobe a partnerovi, ac to zni krute, nikdo jiny nez vy ty nasledky neponese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
7.2.23 16:36

Neletěla bych. Zbytečná dávka radiace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5720
7.2.23 16:37

38 let, první dítě, 10 hodin letu, cesta 14-15 hodin, lékař nedoporučuje…ne, neletěla bych.

Známá takhle potratila ve 38 letech po běhu, přitom profi atletka…a už nikdy neotěhotněla a je bezdětná. :?

Ale záleží na tobě, pro mě by bylo víc dítě, než dovolená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
7.2.23 16:38

Já si teda myslím, že tlak v kabině je regulován a je to velmi podobné, jako bys byla na zemi…krom vzletu a sestupu tedy. Moc rizikové mi to osobně nepřipadá. Spíš si myslím, že potraty se běžně dějí (víc než je většinové veřejnosti známo) a letadlo na to nemá vliv, je to jen náhoda, pokud k tomu dojde zrovna v době, kdy žena někam letěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
7.2.23 16:44

@Lil Kitkatt jestli se můžu zeptat v jakém byla tydnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
7.2.23 16:54

Docela mě překvapuje, jak jsou všichni proti letět. Co vidím kolem sebe, tak běžně slyším, jak kdo litá v těhotenství a vůbec to neřeší. Na druhou stranu stát se něco může a budes si vyčítat. Na druhou stranu si myslím, že pokud to má klapnout, tak to vyjde, ať uz behas, cvicis nebo letas. Spis bych zvážila taky cilovou destinaci, jake tam jsou hygienické podmínky. Mě osobně přepadnou střevní obtíže jen, co vyjedu z domova, takže bych se bála i z tohodle hlediska. Řešit koupaci tampony, dat si pozor na stravu ( zmrzliny, majonezy, syry, sushi apod.) A v případě nějakého krvácení apod. To
budeš řešit v místních nemocnicích…je to těžké rozhodování no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí