Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, ráda bych tady uspořádala jakousi anketu. Moje sestra mne požádala o radu týkající se její rodinné dovolené. Mají zamluvený apartmán v Chorvatsku (na ostrově Rab) jako každý rok. Termín je druhá polovina června. Včera jsme debatovaly, zda do toho jít, když se hranice otevírají, jaká by mohla být rizika a zda ten červen bude vhodnější, když se situace teď v Evropě stabilizuje a tolik lidí ještě na letní dovolenou nevyjede, že třeba v srpnu se to zase zhorší, i kvůli tomu prázdninovému cestování.
Tak bych Vás chtěla poprosit o názory, resp. jak budete řešit letošní dovolenou Vy.
Moc Vám předem děkuji a všem přeji pevné zdraví a krásné jarní dny.
Měli jsme rezervovaný penzion na Rabu na začátku června, s majitelkou jsme se domluvili na přesunutí dovolené na září.
Letošní dovolenou budu řešit den, dva, možná tři dny před odjezdem/odletem. Nejen kvůli covidu, těch důvodů je více.
Za me ano. Pokud bude moznost jet v cervenci bez nutnosto karanteny, koupim letenku a jedu
Ale je potreba zjistit opatreni na miste. Nicmene ja bych jela.
Ano, jela, pokud zruší testy za tisíce a povinnou karanténa, což je otázka snad pár týdnů, tak ano.
@kucabka v druhé polovině června bych ještě jela. Nejlépe bych jela hned, jak bude možné z ČR vycestovat, dokud ještě necestují všichni. V červenci a srpnu bych nejela, respektive bych sledovala kolik lidí tam cestuje a podle toho se pak rozhodla.
@kucabka píše:
Dobrý večer, ráda bych tady uspořádala jakousi anketu. Moje sestra mne požádala o radu týkající se její rodinné dovolené. Mají zamluvený apartmán v Chorvatsku (na ostrově Rab) jako každý rok. Termín je druhá polovina června. Včera jsme debatovaly, zda do toho jít, když se hranice otevírají, jaká by mohla být rizika a zda ten červen bude vhodnější, když se situace teď v Evropě stabilizuje a tolik lidí ještě na letní dovolenou nevyjede, že třeba v srpnu se to zase zhorší, i kvůli tomu prázdninovému cestování.
Tak bych Vás chtěla poprosit o názory, resp. jak budete řešit letošní dovolenou Vy.
Moc Vám předem děkuji a všem přeji pevné zdraví a krásné jarní dny.
Budeme v Čechách.
Tady zajímavý článek
https://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/
Já letos dovolenou v zahraničí ozelim, chci si jí pořádně užít a ne se někde omezovat nějakýma opatřeníma, to by mě ani nebavilo, tak snad příští rok.
@malina83 píše:
Tady zajímavý článek
https://zpravy.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/
dneska to i jeden reporter ve zpravach testoval a dojel až do chorvatska bez problému
@malina83 píše:
Já letos dovolenou v zahraničí ozelim, chci si jí pořádně užít a ne se někde omezovat nějakýma opatřeníma, to by mě ani nebavilo, tak snad příští rok.
My stale vahame. Ale asi to nakonec nechame byt. Mluvil v reportazi recky, myslim velvyslanec, a rikal, ze zatim vubec nikdo neresi, co se stane, pokud tam nakej turista onemocni. Jestli a jak ho nechaji odjet domu nebo ho budou lecit v místě, kdo to bude hradit, ona ta karantena do negativního testu muze trvat klidne mesic
. Tohle neni nijak zatim domluveny a je fakt, ze treba maly, ale nejaky riziko nakazeni tam je. Asi se nam tohle pripadne nechce resit nekde v reckem, italskem nebo chorvatskem prdelakove. Nas to popravde nenapadlo, ale za zamysleni to stoji. Verim tomu, ze pojišťovny daji nekam malym pismem nejakou vyjimku, podminku ohledne kovida a budem se divit. No, takze asi na to nakonec kaslem
Uvidime, s cim nakonec prijdou. Tohle chce mit poreseny do detailu a vsech moznych nastalych situaci. Zjistit detaily a podminky pro každý stat pres ktery se pojede. Rakusaci treba maji, ze se muze projet zemi, ale bez zastaveni. Co to znamena? To se nesmi stavet ani na wc?
proste takovych detailu bude plno. Co budem delat, kdyz onemocníme, nechaji nas v karantene, budem mit penize, moznost uvolneni z práce a zůstat v te zemi o 14 dni dyl. Proste to fakt promyslet, nez byt pak v kelu prekvapeny nekde v cizine.
Jen podotykam, ze nemame nic rezervovaneho, nastesti. Jezdime vzdycky last minute. Takze rozhodovani jednodussi. Ale tohle nas ted proste napadlo, kdyz jsme slyšeli ten rozhovor.
Ze je treba se hned hnat do toho chorvatska?
V cervnu k mori nejezdime, az v zari, a letos vynechame, protoze v cervnu bych mela rodit, takze u nas bude Azurove pobrezi v zari.
A kdyz ne, svet se bude tocit dal a pojedeme jindy, jinam.
My odložili (již zakoupený) pobyt u moře o rok, letos si naplno užijeme Čechy ![]()