Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobré ráno. Mám asi hloupý dotaz, ale vubec si nevím rady.
Beru Letrox 1/2 tablety denně. V uterý jsem byla na kontrole a doktorka mi to zvedla na 3× týdně 1-0-0 tab. a 4× týdně 1/2-0-0. A ted vubec nevím každý mi říká něco jiného a dovolat se jí nemužu jen sestře a ta taky nevěděla ale řekla mi, že si myslí, že jeden den celou a druhy den pulku a tak pokracovat cely tyden a v lékarné to taky nějak nechápou proto jsem volala doktorce. V lékarně mi řekla jen tři dny celou tab.pak dldo konce tydne nic a další tyden pul tab. a pak zas nic a nebo že tři dny celou tab. a od ctvrtého dne tu pulku až vlatně do neděle. Tak ted jsem z toho jelen ted uz nevím vubec nic.Jen mi příjde divný abych ty další dny nic nebrala tak kdo se vyzná? Děkuji za odpovědi
Myslím si totéž co sestra, jeden den půlku, druhý den celý a tak dokola. Je to logické, když doktorka zvedla dávkování z půlky každý den, tak samozřejmě musíš brát víc než předtím a ne některé dny vůbec.
Taky jsem to pochopila, že jeden den vezmeš půlku a druhý den celý, třetí půlku, čtvrtý den celý.
Určitě je to každodenní braní, jeden den ráno 20 minut před jídlem celý a druhé ráno půlka a tak pořád dokola. Měla jsem to podobně, jen jsem brala 5× týdne padesátku a 2× týdně stovku.
Já sice beru Euthyrox 150, ale taky mám takové dávkování - 4× týdně celou a 3× týdně 1/2 tablety, na střídačku každý den.
Obden, ať tolik nelítá hladina hormonu.
Také to různě střídám (dle ordinace lékaře). Někdy jsem střídala léky 3× a 4× za týden, nyní jsem na stavu obden - toto se hůře pamatuje - mám dvě platíčka s jinou sílou léku.
Já beru po-pá 75 a so-ne 100.
Ale hlavně mi to doktorka vysvětlila, s tebou to neřešila?