Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj asi pozde, ale manzel prodela akutni myelitickou leukemii. Take na karlaku. Tak kdyby ti to pomohlo.
Toto je sdružení pro dětí s touto diagnozou, ale určitě mají přehled o event. sdruženích pro dospělé:www.haima.cz
A moc moc držím palce
![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat… Přítel měl před pěti lety leukémii, každý půl rok chodi na vyšetření. Mohla bych se zeptat, jak takové vyšetření vypadá, jak dlouho trvá a podobně? Dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat… Přítel měl před pěti lety leukémii, každý půl rok chodi na vyšetření. Mohla bych se zeptat, jak takové vyšetření vypadá, jak dlouho trvá a podobně? Dekuji
To by měl vědět přítel sám.
Po pěti letech už to nejspíš nebude odběr kostní dřeně. Ale jen odběr krve. Pokud bude OK, tak není potřeba vyšetřovat víc.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, před 3 týdny mi řekli že mám akutní myeloid, začala mi léčba bio chemoterapie, prosím máte někdo zkušenosti s touhle léčbou, děkuji Markéta
Prožíváme těžké období, zatím je pro mě náročné o tomto tématu hovořit veřejně, proto dotaz vkládám anonymně.
Jsou tady diskuze s leukemií dětí. Ale každá forma je dosti odlišná a moc stejných věcí jako u dospěláků není. Navíc mám známou, která se synem tuto nemoc prošla, takže zběžné info od ní mám.
Ale k věci. Manžel má nově zjištěnou akutní promyelocytární leukemii. Zatím je ve stadiu úvodní chemoterapie. Ještě nemá za sebou ani první kontrolní vyšetření kostní dřeně. Jen vstupní. Tzn. úplný začátek dlouhé a náročné cesty.
Leží na Karlově náměstí. Super oddělení, úžasná péče, vstřícný personál, spoustu věcí vysvětlí. Ale přesto je vždy spousta dalších otázek a nechci s každou „blbostí“ otravovat.Nebo ne vše třeba pochopíme úplně dobře. V průběhu léčby vyvstávají další a další otázky. Až nebude ležet v nemocnici, tak bude otázek asi ještě více.
Proto bych ráda našla-a zatím se mě to nepodařilo-nějaké sdružení pacientů s leukemií. Buď skupinu tady.Nebo odkaz kdekoli jinde.
Pokud bych našla konkrétního člověka s touto formou, byla bych nejradši. Protože tato forma je v dosti věcech odlišná-má jí jen 10 % všech dospělých pacientů s akutní leukemií. A myslím, že u dětí se ani nevyskytuje.