Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moc jsem nepročítala odpovědi, protože se pozastavuji nad „hloupostí“-promiň- tvé tchýně. Pracuji jako učitelka a už jsem viděla plno přeučených leváků. Prosím tě, nedělej to. Stejně bude intuitivně používat levou ruku. Mám tady případy, že chlapeček přestal mluvit, jiný se zakoktával a zadrhával v řeči. Dej mu prostor, dcera ve dvou letech taky používala více levou a teď si sama zvolila pravou, bude pravák. Řiď se svým úsudkem a v tomhle tchyni určitě neposlouchej.
Tchyni rozhodne neposlechnu, jenom asi trochu omezim navstevy aby z toho malej nebyl trochu zblblej, kdyz se ho snazi porad napominat. Svoje jsem ji rekla, ale i hluchy by si z toho vic odnesl. Ona proste porad jede svoje jako by nic neslysela
takze v tomhle smeru to uz asi vzdavam.
já i muj muž jsme levaci a i malej bere vse do levé
kdysi to byla katastofa,kdyz nekdo psal levou dnes už je to celkem jednou.kazde dite si vybere svoji rucicku sam-zaleží na vas ci mu jí schvalíte i vy
levaci jsou vyjmeční lidé…to mi rikala maminka
Vytiskla bych si o „leváctví“ nebo lateralitě nějaký šikovný článek a nechala ho tchýni přečíst a víc se o tom nebavila. Nebo spíš bych rázně ukončila diskuzi na toto téma a trvala si na svém i za cenu ostřejší výměny názorů (někdy to jinak nejde). Je to naprosto jasné - nepřeučovat! Můj syn taky používá víc levou, sice bych byla radši kdyby byl pravák (praváci to mají jednodušší…), ale co nadělám. A tak mu nechávám dle jedné moudré rady na výběr: položím před něho věc a ať si sám vybere, kterou ruku použije.
mmch moje tchýně je přeučená levačka a je pěkně prdlá
![]()
Mému synovi je 2roky a skoro vše dává do levé ruky,vím že je ještě malý,ale myslím,že mu to zústane a levákem bude.A předělávat ho určitě nebudu.