Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám doma 17 měsíční ho syna který má na svůj věk už poměrně velkou nožičku..doposud jsme koupili max.1 botičky na ven.zbytek, i když se to nemá odnosil po jiném ne mojím mrněti(botičky ale byli zachovalé a v dobrém stavu).nyní máme číslo už tak 23-24..tak bych se chtěla zeptat na tipy levných ale kvalitní prodejen dětských botiček a na co se při koupi zaměřit.samozřejmě chápu že v dnešní době levné prodejny neexistují ale přesto věřím že vy zkušenější maminky už víte co a jak na trhu a poradíte mi:).chtěla bych botičky na suchý zip nadkotníkové proti chladu a mokru aby se dali nosit i na podzim i v zimě ve městě lehce i do sněhu a njlépe aby mi vydrželi alespon do jara..něco jako kvalitní pohorky ale na suchý zip:)..a ještě mi prosím poradte číslo tak aby mi botičky na jednu sezonu vydrželi..děkuji moc
Ahoj, tak taky záleží odkud jsi. Já teda zatim na levnou obuv nenarazila, pokaždý jsem dala za boty i za sandálky 7 stovek!
Ale v obuvi mi vždy dobře poradili a i číslo dobře vybrali, takže až na ty ceny jsem s tou prodejnou spokojená. Hodně lidí si chválilo Deichmanna, ale tam jsem pokaždý pohořela jak papír a na dítko žádné botičky nesehnala.
No co město to jinej krám
třeba u nás v Ústí je jeden bezva krámek se starší babčou a tam maji tak z 90% jen české botky a hlavně na děti. Je to jedinej obchod u nás kde prodávaji obuv zn PEGRES a ty prckovi náramě sedí a hlavně nejsou předražený.
Já kupuji značku Peddy
třeba tyto nevypadají špatně…má je na akci koukám
taky berem Pegres a spokojenost… ale docela pochybuju, že když je koupíš teď tak ti vydrží až do jara. Já i u skoro 3 leté dcerky když koupím boty na jaře tak do podzimu nevydrží a zas kupovat botu o víc jak 1,5cm než je nožička není dobré ![]()
no jsem z Ostravy takže výběr tu zřejmě bude.A jsou teda vhodné i řetězce jako je bata,cca,reno atd?nebo raději kamenný obchůdek?
http://www.detske-boticky.cz/info
tenhle eshop má i kamenný obchod a je podle jejich stránek v Ostravě. Mají docela široký výběr.
petutitka píše:
no jsem z Ostravy takže výběr tu zřejmě bude.A jsou teda vhodné i řetězce jako je bata,cca,reno atd?nebo raději kamenný obchůdek?
zrovna v tom obchodě jsem si ty Pegresy odzkoušelys,ale objednala jsem je přes net, přeci jen se na netu dají sehnat levněji
Jo a v CCC nebo Deichmannu nakupuju taky často
spíš mi vyhovuje to CCC ![]()
700 považuju za levnou kvalitní obuv..Je to kompromis mezi kvalitou a cenou..Levnější kvalitu už jen v akci, zbytek jsou šunty..Daichmana, Reno(jejich vlastní značku), považuju za „bílé vietnamce)..Stejnou "kvalitu“ koupím u větví o polovinu levněji..
Z levnějších kvalitních Pegres, Protetika, Santé(tam ale nečekej hitparádu, jsou to hnusné boty ve většině případů, jejich hlavní kritérium je zdravotní)..
Já jsem koupila i celokotníčkové kožené boty Essi za 399, v akci v Renu, bylo to na začátku zimy, kdy byl výprodej, jinak tam stojí přes 800..To ale chce odhad, jak dítěti vyroste za pár měsíců noha, i přesto je výsledek nejistý, noha někdy rostě skokově..
My kupujeme nejvíc Pegres, taky mají svoje mouchy, přijdou mi moc neprodyšné, dítěti se v nich potí nohy..
Já jsem teda se značkou Santé spokojená i co se týče vzhledu.Kluci měli od nich sandále i celoroční boty a vypadají pěkně.To Essi vypadají teda mnohem hůř.
My podzimní kupovat nebudeme,oba mají z jara.Dívám se po botech na zimu a zatím nevím jaké koupím.Loni měl mladší Superfity a až na tu cenu jsme s něma byli spokojení.
Michaela23 píše:
zrovna v tom obchodě jsem si ty Pegresy odzkoušelys,ale objednala jsem je přes net, přeci jen se na netu dají sehnat levnějiJo a v CCC nebo Deichmannu nakupuju taky často
spíš mi vyhovuje to CCC
taky jsme teď kupovala v CCC. U Deichmana se mi nic nelíbilo, ani u ekepfantu…
My jsme měli loni zimní boty od Peddy, něco podobného, co dávala odkaz verenika a byli jsme spokojení. cena tedy okolo 800
ale nosil je celou zimu cca říjen-březen. Letos do nich půjdeme taky.
Naopak špatnou zkušenost mám s Baťou, máme od nich podzimní boty a sandály, podzimní se rozlepuju, takže už jsou podruhé v reklamaci a sandály tam jdou teď taky ![]()
Od deichmanna jsme taky pár botiček měli, za ty peníze nelze čekat nějaký zázrak, že
,ale posloužili taky
Háta_x píše:
http://www.detske-boticky.cz/info
tenhle eshop má i kamenný obchod a je podle jejich stránek v Ostravě. Mají docela široký výběr.petutitka píše:
Ano, sem jezdíme… je to tam moc fajn, sice někdy hodně lidí, ale za ten servis to stojí…