Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, je to cca 14 dnů, co to naše zlato začalo lézt takovým divným způsobem. Jednou nohou jakoby leze po šlapce a druhou tahá normálně po kolínku. Má 12m, od sedmi měsíců normálně obchází, udělá i pár kroků sám, než sebou pacne, ale spíš chce chodit za ruku, což se mu snažíme odporovat. Prosím vás, setkal se s tím někdo a jak to dopadlo? Mamka říká, ať to neřeším, že to bude jen nějaký mezistupeň, ale já jsem z toho krapet na nervy.
Niekto povazuje fyzioterapie za zbytocnost a ja tam chodim rada. Ukazali mi, ako sa s malym cvicit hrou a nejake vychytavky, ako „donutit“ dieta k chcenemu pohybu. Mali sme poukaz od doktora, tak sme za to nic neplatili.
Ja by som v tvojom pripade kontaktovala pediatra, aby ta poslal tiez. A trvala si na tom. Mozno sa este nauci liezt sam, ale skor si myslim, ze nie. A tym by neposilil spravne svaly a tak…
Su deti, co nikdy nelozili a „su zdrave“, ale je urcite lepsie (aj pre mensie problemy v buducnosti s chrbticou), aby dieta lozilo spravne a co najviac.
Nejstarsi mi to delal, proste na chvili uprednostni jednu stranu. Fakt neni potreba resit kazdej p.rd.
Starší syn to taky dělal, jen mě nenapadlo, že je to jak z hororu
v 10 měsících začal lézt normálně. V 11 měsících obcházet nábytek a kolem toho roka takhle lezl a vydržel to do 15 měsíců
pak začal chodit bez padání s jistotou. Já jsem s ním tedy už 3 měsíců chodila k fyzio a tě to lezení přišlo ok.
@Clue Nase 12 mesicni to dela taky, kdyz se ji nelibi to, po cem leze a ma holy nohy, nebo kdyz ma prelizt snuru od vysavace a podobne. Pripadne zvedne celej zadek a leze po ctyrech na chodidlech.
Děkuji za názory ![]()
@Tarjei ono já se snažím nic neřešit, ale mám to v sobě. od začátku 6. měsíce jsem ležela otevřená v nemocnici, každý den jsem se modlila, ať vydrzime ještě den a pumpovali do mě léky vrchem spodem, aby mi utlumili kontrakce, takže prostě sem tam vysiluju ![]()
@thalasan no když je večer, máme jen takovou tlumenou lampičku, a on tak začne lézt, tak je to na vyskoceni z okna 😀 ale dokud neleze po stěnách, je to ok 😀 😀 😀
Naše Adélka taky takhle lezla.. ja jsem tomu říkala „na opicku“. Ve 13ti měsících začala chodit a předtím po čtyřech nikdy nalezla normálně…chodili jsme na rehabilitace ale kvůli něčemu jinému..po porodu měla parézu ručičky a dvě boule na hlavě…ale v roce a půl už nebylo poznat nic…a kluci zase oba lezli jako vojáci v zakopu ![]()