Líbím se šéfovi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.6.18 12:11

Líbím se šéfovi???

Ahoj holky, potřebuji znát váš pohled z druhé strany. Před dvěmi měsíci jsem nastoupila do nového zaměstnání. Pracuji v menší firmě na malý úvazek. Kolektiv je fajn, v práci se mi moc líbí, baví mě. Nerada bych o ní přišla. Jsem v manželství dost dlouho, máme dítě. Můj šéf to samé. Nepoznám, když se někomu líbím. Ale poslední dobou si všímám divných věcí. Když jsem nastupovala, tak už tak jsem měla mít velmi slušný základ. Ale i tak mě šéf přeplací. Ostatní mají stále to, co mají mít. Stále me před kolektivem chválí, všichni tam jsou spoustu let. Často se na mě dívá… Nikdy nic nezkusil, ale včera jsem nad tím přemýšlela a dala si 1+1 dohromady. Bojím se, že kolegyně nejsou slepé. Už se mě i několikrát ptaly, kolik peněz mám napsáno ve smlouvě. Já jim pravdu neříkám. Celkově, jestli se mi má domněnka potvrdí, vůbec nevím, co mám dělat. Nechci se mu líbit. Nechci si dělat zlou krev v práci, že mě šéf upřednostňuje před zaměstnanci, které jsou tam roky. :( Nikdy jsem se s touto situací nesetkala. O práci přijít nechci, mám jí ráda :( Bojím se i třeba toho, aby časem třeba nepřitvdil a já odmítla a on se mstil :( Jsem z toho špatná, celkově se bojím, že to naruší náš kolektiv, který byl celou dobu super. Včera už ta jedna kolegyně byla na mě odměřená, když zase mě chválil :( Máte některá zkušenost, popřípadě jak se chovat dál.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.6.18 12:14

Upřímně bych chtěla mít vaše starosti…přehlížela bych to, max. bych mluvila o tom, jak mám doma skvělého manžela atd., aby tedy šéf případně věděl hned ze začátku, že nemá šanci.

• Citovat
  • Upravit
1957
12.6.18 12:19

A nebo to taky bude tím, ze jsi sikovna a v dnešní době je hrozne těžké sehnat nove zaměstnance. Tak to neřeš, s kolegynema se o penězích vůbec nebav a dělej práci, co te baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
12.6.18 12:27

Tak třeba to na tebe zkouší. Bud rada, ze mas vice peněz. Dnes jsem četla v jedné knize větu: Raději, at ti druzi závidí nez aby te litovali. A ze jste dobrý kolektiv? Lide se můžou přetvarovat. Hled si sve práce a na ostatní se vykašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 12:28
@Maui52 píše:
A nebo to taky bude tím, ze jsi sikovna a v dnešní době je hrozne těžké sehnat nove zaměstnance. Tak to neřeš, s kolegynema se o penězích vůbec nebav a dělej práci, co te baví.

Já pořád dost věcí nevím. Ale hodně se snažím, to je pravda. Práce mě moc baví. Pro někoho je to prkotina, ale já se bojím, že to nabourá kolektiv. Budou se šířit klepy… Nechci si dělat ani zlou krev v práci. Všichni jsou tam i 10 let, jim často nadává, mě vyzdvihuje :(

• Citovat
  • Upravit
1957
12.6.18 12:31
@Anonymní píše:
Já pořád dost věcí nevím. Ale hodně se snažím, to je pravda. Práce mě moc baví. Pro někoho je to prkotina, ale já se bojím, že to nabourá kolektiv. Budou se šířit klepy… Nechci si dělat ani zlou krev v práci. Všichni jsou tam i 10 let, jim často nadává, mě vyzdvihuje :(

Tak se nech vyzdvihovat. To taky brzy přejde, az to pojme za standard, tak si to užívej. A s případným kolektivem nic neudělas, přece si kvůli nim nenechas dobrovolně snížit plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
12.6.18 12:31
@Anonymní píše:
Já pořád dost věcí nevím. Ale hodně se snažím, to je pravda. Práce mě moc baví. Pro někoho je to prkotina, ale já se bojím, že to nabourá kolektiv. Budou se šířit klepy… Nechci si dělat ani zlou krev v práci. Všichni jsou tam i 10 let, jim často nadává, mě vyzdvihuje :(

Me sefova taky vyzdvihovala hned od zacatku. Protoze diky me zjistila, ze objem te prace zvladne jeden clovek a ta holka, co si me vydupala a predala mi kus prace, byla jen lina. No taky po par tydnech dala vypoved. Neunesla to. Ale to byl problem jeji. Hled si sve prace, uzivej penez, a na ostatni kasli. Lidi se pretvaruji, a ver, ze dobry kolektiv muzete byt jen na oko.

• Citovat
  • Upravit
5283
12.6.18 12:37

Neresila bych to. Hlavne nevyhledavej jeho ocni kontakt apod. Chovej se normalne. O platu s nikym nemluv. At nedas nejak najevo, ze si myslis, ze se ti dvori a ono nic. Treba se tak chova normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
12.6.18 12:51

Zakladatelko, prostě je šéf třeba jen milý, vlídný člověk, který je spokojený s tvou prací. Že tě má třeba rád, neznamená také nic, pokud nepřekročí hranici prfesionálního chování k zaměstnanci.
Ty svého domnělého postavení nezneužíváš, takže být tebou, jsem rád, že jsem dobře ohodnocen a chválen a snažím se, aby i nadáe panovala s mou prací spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
12.6.18 13:07
@Anonymní píše:
Upřímně bych chtěla mít vaše starosti…přehlížela bych to, max. bych mluvila o tom, jak mám doma skvělého manžela atd., aby tedy šéf případně věděl hned ze začátku, že nemá šanci.

No ony jsou to docela velké starosti. Když ti nadbíhá nadřízený a tobě se to nelíbí, tak je to dost humus. Je to nepříjemný a těžko ho pošleš do háje, když má v rukou tvoji budoucnost. Očividně jsi to nikdy nezažila. Já jo a můžu říct, že je to fakt hnusnej pocit.
Zakladatelko: mluv před ním často o manželovi a buď k němu slušná, ale odměřená. A doufej, že to brzy vzdá. Já vim, jaký to je a soucítím s tebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
12.6.18 13:12

Neřeš to. I kdyby ses mu líbila a trochu ti nadržoval, tak to ještě neznamená, že se tě bude snažit dostat do postele nebo něco. Ty se chovej normálně a nech to být, neděje se nic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12588
12.6.18 13:16

Prosím tebe, bud ráda, že se mu líbíš a máš z toho nějaký profity. Kolegyně se tě na plat ptát nesmí, to je jedna věc… Druhá je, že když tě budou chtít pomlouvat, udělají to nezávisle na okolnostech (ženský kolektiv je sna to nejhorší, co člověka může v pracovním životě potkat 8o ), s největší pravděpodobností na tobě nenechaly nit uchou jen co zjistily, že jsi třeba hezká. Vůbec se tím nestresuj. A kdyby se jó něco stalo, tak si holt najdeš jinou práci. No stress.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
12.6.18 13:23

@Čičorečka Pěkně napsáno, přesně moje řeč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
12.6.18 13:29

Já to mám třeba v práci podobně. Neskromně musím říct, že jsem oblíbená a některé kolegyně to štve. Jsme chlapská firma, takže žen je tu nedostatek a věčně se u mě někdo zastavuje na kávičku, povídáme si, smějeme se (včetně šéfa), chodíme po práci na pivo, pořád mě chválí i na poradách a já je mám ráda. U jednoho mám podezření, že by chtěl něco víc, ale to dělám že nevidím a ani bych do toho nikdy nešla. Mám doma skvělého manžela a tohle je pro mě tabu…nevadí mi to a kolegyně v tomto ignoruju. Nedělám nic špatného, jen jsem přátelská a kdyby mě někdo přeplácel, tak se nezlobím…ale chápu, že toto může být někomu nepříjemné. Dávala bych si asi pozor, aby třeba nebyly nějaké narážky na něco víc a on si t třeba špatně nevyložil…jinak bych byla v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.6.18 13:31
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji znát váš pohled z druhé strany. Před dvěmi měsíci jsem nastoupila do nového zaměstnání. Pracuji v menší firmě na malý úvazek. Kolektiv je fajn, v práci se mi moc líbí, baví mě. Nerada bych o ní přišla. Jsem v manželství dost dlouho, máme dítě. Můj šéf to samé. Nepoznám, když se někomu líbím. Ale poslední dobou si všímám divných věcí. Když jsem nastupovala, tak už tak jsem měla mít velmi slušný základ. Ale i tak mě šéf přeplací. Ostatní mají stále to, co mají mít. Stále me před kolektivem chválí, všichni tam jsou spoustu let. Často se na mě dívá… Nikdy nic nezkusil, ale včera jsem nad tím přemýšlela a dala si 1+1 dohromady. Bojím se, že kolegyně nejsou slepé. Už se mě i několikrát ptaly, kolik peněz mám napsáno ve smlouvě. Já jim pravdu neříkám. Celkově, jestli se mi má domněnka potvrdí, vůbec nevím, co mám dělat. Nechci se mu líbit. Nechci si dělat zlou krev v práci, že mě šéf upřednostňuje před zaměstnanci, které jsou tam roky. :( Nikdy jsem se s touto situací nesetkala. O práci přijít nechci, mám jí ráda :( Bojím se i třeba toho, aby časem třeba nepřitvdil a já odmítla a on se mstil :( Jsem z toho špatná, celkově se bojím, že to naruší náš kolektiv, který byl celou dobu super. Včera už ta jedna kolegyně byla na mě odměřená, když zase mě chválil :( Máte některá zkušenost, popřípadě jak se chovat dál.
Že tě šéf chválí, může být jednoduše proto, že je s tvojí prací spokojený. Kolegyně ti budou závidět, to je jasné, ale o platu se s nimi vůbec nebav. Ať se každá stará o svůj plat.Co to je „dobrý kolektiv“.Zdání často klame, hlavně v ženském kolektivu. Akorát bych si pohlídala na tvém místě, aby jsi nezavdala šéfovi příčinu si domýšlet, že se ti nějak moc líbí jako chlap. A jak už psaly holky, často mluv o manželovi, kde jste spolu byli, co máte v plánu třeba na víkend, a tak.To pomáhá. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat