Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud se to rozjede, není jiná možnost než kortikoidy. Jinak několikrát denně Vagisan, aby byla sliznice pružná
@Lepenica píše: Více
Děkuji že jsi se podělila o zkušenost…nikoho neznám takového… můžu se ptát? Co na to používás? A kde ho máš ty? Jak zvládáš sexuální život, svědění, dělají se ti trhlinky? Já to mám kolem poševního vchodu a praská mi hráz neustále, o svědění ani nemluvím, kolem mám i bílé mapy.Ted jsem si koupila Vulvovagi krém s ozonem.Mas o tom nějake informace proč to vzniká?
Hlavně na hrázi a konečníku, pak bílé mapy kolem poševního vchodu. Když se trhlinky rozjedou, pak Dermovate. Letos na jaře jsem se léčila 2 měsíce, dávky se postupně snižují po 2 týdnech. Fakt to bylo hodně rozjeté. Jinak Vagisan 3× denně po celé ploše.
Sex už nemám. Etiologie je neznámá, dr. říkal, že nejmladší jeho pacientka má 15 let. Může se to zvrhnout, byla jsem asi 2× na biopsii. Kolik máš roku ty?
@Lepenica píše: Více
Já byla na biopsií před 4 roky…tam defekto nic nezjistili. Poslední půl rok se to zhoršuje jen…Ale když si to vezmu zpětně tak jsem s tou hrází měla náběhy už dávno předtím… Po sexu mě hráz natekla a bolela..vše se rozjelo po porodu a asi i stresem velkým. Napsala mě Imacort.Mam čerstvých 40.A mám to už asi 8 let co to začalo. Čeká mě teď roční kontrola a mám strach tam vůbec jít. Mapy mám kolem poševního vchodu v záhybech a okolo konečníku. ![]()
Tak to máš hodně špatně, já to měla po padesátce. Držím ti palce.
Ahoj, potřebuju poradit jestli se některá setkala s lichenem v oblasti vulvy…jak jste to léčili. Me dala mast s kortikoidy Imacort, ale nechce se tam dávat kortikoidy, hledám jiné alternativy, je to dost nepříjemný a zásadně mě to omezuje v životě.