Lidský hyenismus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3040
7.11.10 19:35

Lidský hyenismus

Ahoj holky, tak dnes jsem byla opět uklízet u starého pána. Rozpovídal se. Úplně mi šel mráz po zádech.
Na svého syna kdysi nechal přepsat zahrádku, kde byl i prostor na stavbu. Syn zemřel a 3 vnuci pozemek minulý rok prodali. Rozdělili se. Teď jen jeden vnuk za ním občas přijede, ale ani to se neobejde bez řečí - dej nám na benzín, my to máme daleko. mají to cca 4 km.

Dále má dceru. 40 let o něj nejevila zájem, 20 byla v Africe a teď už 20 let žije v Brně. jakmile se dozvěděla, že její otec je na tom špatně, tak přikvačila a tatínku, nepotřebuješ tohle, tatínku nepotřebuješ tamto. Byla tady 4×. při páté návštěvě jsem viděla, jak starého pána někam táhne. Dnes mi to řekl. Do spořitelny. Dcerušce se zachtělo penízků. Dal jí celkem 200tis s tím, že teď víc vybrat nemůže. Na to odvětila: Nevadí, příští týden přijdu znovu.

Já bych normálně takovéhle hyeny asi střílela. omlouvám se za výraz, ale úplně to ve mne vře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
7.11.10 19:41

Lemaz, moc moc se předem omlouvám za rýpnutí, ale trochu mi to nedá. Není ten pán třeba rozvedený a neměl třeba kdysi problém se zájmem o své děti?
Konec rýpnutí, znovu se omlouvám (je to rýpnutí na jinou diskusi, zcela OT, ale neodolala jsem)

Teď už bez rýpání k tématu.
No, podle mě to je takové, jaké si to uděláš - vychovat děti tak, aby ctili své předky, uměli vyslechnout názor a uměli se vcítit, je asi pořádná fuška - a je možné, že první chyba, možná i hyenismus se stal kdysi dávno… Otázka je, jak se to přenáší dál, do dalších generací…

Souhlasím, že mi je z toho také smutno.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
7.11.10 19:41

Smutny … Vzdycky, kdyz o necem takovem slysim, rikam si, kde se mohla stat chyba, ze se pak ty „deti“ takhle dokazou chovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
7.11.10 19:43
Lesina píše:
Lemaz, moc moc se předem omlouvám za rýpnutí, ale trochu mi to nedá. Není ten pán třeba rozvedený a neměl třeba kdysi problém se zájmem o své děti?
Konec rýpnutí, znovu se omlouvám (je to rýpnutí na jinou diskusi, zcela OT, ale neodolala jsem)

No, podle mě to je takové, jaké si to uděláš - vychovat děti tak, aby ctili své předky, uměli vyslechnout názor a uměli se vcítit, je asi pořádná fuška - a je možné, že první chyba, možná i hyenismus se stal kdysi dávno… Otázka je, jak se to přenáší dál, do dalších generací…

Lesina

:mrgreen: teď jsem se smrtelně urazila :mrgreen:
Ne, mě jen to ždímání rodičů jde hrozně proti srsti. A ještě takhle otevřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
7.11.10 19:44

Strasny, hnusny, na zbliti :poblion: :poblion: :poblion:
Nechapu to a asi nikdy nepochopim…ja tak strasne moc rada chodim ke starymu dedovi a k babi /obema pres 80/ tak rada si s nima povidam…zrovna dnes - koupila jsem knizku o historii naseho mesta - fotky od roku 1900 do roku 1960, tak krasne deda vypravel, uplne zaril, kdyz vzpominal…nedokazu si predstavit, ze je jednou mit nebudu…lidi co dokazou obirat a vyuzivat stary lidi jsou kurvy, nic jinyho :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.11.10 19:47
lemaz píše:
Lesina píše:

Lesina
:mrgreen: teď jsem se smrtelně urazila :mrgreen:
Ne, mě jen to ždímání rodičů jde hrozně proti srsti. A ještě takhle otevřené.

Jo, mě to taky vadí. To souhlasím - a ještě jednou se omlouvám za rýpanec, ale fakt si myslím, že takovéto chování má obvykle dva úhly pohledu… A budu moc ráda, když nikdy nebudu stát ani na jedné straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
7.11.10 19:50

A já si už měsíc marně lámu hlavu co koupit mojí babičce (88) k Vánocům aby měla radost…
A jak mi je vždycky trapně když mi dává 500 k narozeninám, dává všem dětem, vnoučatům i pravnoučatům a že jich má :srdce:
Z tohoto co píšeš mi je smutno, ale souhlasím s Lesinou, někde se musela stát chyba :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
7.11.10 19:51
lllucie píše:
Nechapu to a asi nikdy nepochopim…ja tak strasne moc rada chodim ke starymu dedovi a k babi /obema pres 80/ tak rada si s nima povidam…zrovna dnes - koupila jsem knizku o historii naseho mesta - fotky od roku 1900 do roku 1960, tak krasne deda vypravel, uplne zaril, kdyz vzpominal…nedokazu si predstavit, ze je jednou mit nebudu…lidi co dokazou obirat a vyuzivat stary lidi jsou kurvy, nic jinyho :cert:

Presne tak. Kdyz si vzpomenu na moji babicku…jak ja tam rada jezdila, pokazde mi povidala zajimavy veci, ja to hltala, strasne rada jsem ji pomahala s uklidem a se vsim.. Nekdo je proste tak hloupej a nevi, ze ti stari lidi mohou dat daleko vic nez jen ty pitomy prachy. Ono se to dceri vrati, na kazdeho jednou dojde… Rikavalo se, vrati se ti to na detech.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
7.11.10 20:04
lllucie píše:
Nechapu to a asi nikdy nepochopim…ja tak strasne moc rada chodim ke starymu dedovi a k babi /obema pres 80/ tak rada si s nima povidam…zrovna dnes - koupila jsem knizku o historii naseho mesta - fotky od roku 1900 do roku 1960, tak krasne deda vypravel, uplne zaril, kdyz vzpominal…nedokazu si predstavit, ze je jednou mit nebudu…lidi co dokazou obirat a vyuzivat stary lidi jsou kurvy, nic jinyho :cert:

Naprosto souhlasím…Tohle nikdy nepochopim :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.10 20:15

Já znám případ, kde fakt nevím, kde se stala chyba - rodiče nerozvedený, paní žila jenom pro děti. Je to nejlepší kamarádka-sousedka mé babičky. Poměrně brzo ovdověla a žila jen pro děti. Syn emigroval a v cizině si zařídil soukromou praxi=fakt žádný chudák, dnes bere důchod v EUR a žije v ČR. Dcera a její děti taky rozhodně nouzí netrpí, to vím naprosto přesně. Paní celou zimu trávila potmě a nezatopila si, aby dětem dopřála. Syn, když přijel, tak nic nepřivezl a ještě si nechal nalít sádlo z husy s sebou, aby si měl čím namazat chleba. Paní když chtěla někam odvézt, tak musela prosit cizí nebo jela busem. Když si vezmu, že my babi vozili na každou besídku pravnoučete - i dovolenou jsem si kvůli tomu brala, protože co jiného ten starý člověk na světě má než potomky.
Teď paní zjistili alzheimera, což je problém. Dcera má zdravotní problémy - o tom žádná, tak že jí zaplatí soukromý domov důchodců /to se přiznám, že jsem zírala/ a syn řekl, že jí na to přispívat nebude, že nemá :cert: Samozřejmě majetek po paní už shrábnul.

• Citovat
  • Upravit
18223
7.11.10 20:19

Ano, tohle občas vídám ve svém oboru- sestra na gerontu (staří lidé) a je mi z toho fakt smutno.
Někdy jde vidět panička, co si vykračuje, přijede za příbuznýma a chce penízky. A jindy, což je krásnější. Přijede rodina, jde vidět, že mají hlouběji do kapsy a ještě dědovi, nebo babičce přivezou dobroty. A nic nechtějí. Snad své děti vychovám k druhému vzoru a sama budu taková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.10 20:21

A ještě dodatek k mému předchozímu příspěvku - tchýně dělá v domově důchodců a říkala, že naprostá většina potomků jezdí na návštěvu za rodiči jednou měsíčně v termínu důchodu a to těm starouškům tam zbývá třeba pětistovka na celý měsíc, tak pumpnout aspoň o tu.

• Citovat
  • Upravit
9867
7.11.10 20:29
Anonymní píše:
Já znám případ, kde fakt nevím, kde se stala chyba - rodiče nerozvedený, paní žila jenom pro děti. Je to nejlepší kamarádka-sousedka mé babičky. Poměrně brzo ovdověla a žila jen pro děti. Syn emigroval a v cizině si zařídil soukromou praxi=fakt žádný chudák, dnes bere důchod v EUR a žije v ČR. Dcera a její děti taky rozhodně nouzí netrpí, to vím naprosto přesně. Paní celou zimu trávila potmě a nezatopila si, aby dětem dopřála. Syn, když přijel, tak nic nepřivezl a ještě si nechal nalít sádlo z husy s sebou, aby si měl čím namazat chleba. Paní když chtěla někam odvézt, tak musela prosit cizí nebo jela busem. Když si vezmu, že my babi vozili na každou besídku pravnoučete - i dovolenou jsem si kvůli tomu brala, protože co jiného ten starý člověk na světě má než potomky.
Teď paní zjistili alzheimera, což je problém. Dcera má zdravotní problémy - o tom žádná, tak že jí zaplatí soukromý domov důchodců /to se přiznám, že jsem zírala/ a syn řekl, že jí na to přispívat nebude, že nemá :cert: Samozřejmě majetek po paní už shrábnul.

Ono možná to heslo vše pro děti taky nebude to nejlepší… Mnohdy mají děti z rodin, kde společně bojovali s penězi, lepší vztahy než ty, které do finančních problémů rodiče nezasvětili… Možná to je pak pořád vše pro děti - a nic pro rodiče.

Vezměte si třeba USA - asi to neplatí všude, ale hodně je v románů i z filmů cítit, že přes výchovu typu „vše pro demokratický rozvoj osobnosti dítěte“ jsou vztahy v dospělosti spíš chladné… Asi je jiné v těsnějších komunitách, ale tam bude jiná i výchova…

Nepřijde vám to zvláštní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.11.10 20:45

Nejak jsem si vzpomnela na „dedovu misu“, znate?

Mozna je to prave o tom, ze jak mi se chovame ke svym detem, tak nam pak ony oplati. A co kdyz se clovek honi za penezi v dobe, kdy jsou male, nema na ne cas, neda jim potrebnou lasku, nevytvari vztah partnersky, ale spotrebitelsky. Dohani to tim, ze jim cpe penize, kupuje veci. A ony pak maji pocit, ze toto je tedy ten vztah, rodic dava (materialne) a ony berou. Kdyz se rodic nauci svym detem davat lasku a nauci sve deti vyjadrovat lasku k nim, tak to je partnerstvi, kde obema stranam na sobe navzajem zalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.11.10 21:02

Víte co, já pochopím, že děda mohl někdy pochybit (tak jak psala Lesina), já mám babičku, kterou klidně přenechám někomu jinému :lol: . Prostě s ní nemám absolutně žádný vztah a to zejména těmi řečmi z její strany. ALE!!! a to je velký rozdíl, nikdy bych k ní nejezdila ani kvůli penězům. Já byla vychovávaná jinak a hanba by mě fackovala, kdybych si o peníze měla někde říkat. Ani z pusy by mi to nevylezlo, taková drzost. Teď jsem za babi začla zase jezdit (po 10ti leté pauze). Ne kvůli sobě, ale kvůli Lukymu. Já na ní mám názor stejný, ten už nezměním, ale má právo vidět svoje pravnouče. Je mi jí na jednu stranu líto, tím, jak se chovala, je teď skoro sama. Ale abych toho využívala a tahala z ní prachy, protože jsem skoro jediná, která se tam co týden ukáže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová