Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedostanes bud nix nebi tak do 1000, záleží na firme, znacky odevzdas na urade az to auto budes odhlasovat.
Někteří prodejci nových vozů a i některé autobazary ti při koupi auta u nich, dají slevu pár tisíc, když jim tam necháš svoje staré. U slušnějších aut to bývá až 20 tisíc, u starého vraku je to možná tisícovka, ale zajistí likvidaci, odhlásit to však musíš sama na úřadě. Dostaneš jen papír o likvidaci, ten dostaneš i když necháš auto zlikvidovat sama na vrakovišti. S tím papírem a techničákem zajdeš na úřad, značky musíš vrátit, nelze je převést na jiné vozidlo, tedy nevím o této možnosti. Pak papír o likvidaci pošleš pojišťovně a zrušíš pojistku.
Normalne si najdi na netu firmu co likviduje auta ve vašem regionu, většinou si pro to i přijedou, píšou že dají až 10 tisíc, ale spíš s tím nepočítej a buď ráda že si to odvezou, po telefonu ti řeknou co a jak a jestli za to něco dostaneš.
Střední až středozápadní Čechy - aktuálně 2Kč/kg. Stačí si vygooglit Kovošrot Lorenz. Samozřejmě si pro to přijedou a vystaví doklad o eko likvidaci, který je potřeba pro trvalé vyřazení z provozu v registru. V jiných regionech jsou podobné firmy také, seznam těch, co vydávají ten doklad je na stránkách MŽP.
Nabídli mi cca 4000,–.Někde 3tis., někde pouze 1000 a někde mi dokonce řekli, že nic.
Takže odevzdám techničák známému, on to zařídí. Pak mi dá jen značky, techničák zpět, papír o likvidaci a ty 4tis.
Moc se mi do toho nechce, je mi to moc líto, ale asi není zbytí. ![]()
Bohužel, ačkoli nerada, tak se budu muset zbavit svého 20let starého auta… už by se nevyplatilo investovat do opravy, která by stála prý cca min.15.tis., spíše vic.
Máte zkušenost s likvidací? Dostanu za autovrak něco? Případně kolik? Jedná se o kompletní VW. Auto je momentálně nepojízdné, bude třeba odtah. Díky za radu a zkusenosti.
Pokud bychom měli jiné auto, než zlikvidujeme toto, registrační značky by zůstaly pro auto nové? Nebo by se muselo platit za nové?