Likvidace auta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.3.22 20:47

Likvidace auta

Bohužel, ačkoli nerada, tak se budu muset zbavit svého 20let starého auta… už by se nevyplatilo investovat do opravy, která by stála prý cca min.15.tis., spíše vic.
Máte zkušenost s likvidací? Dostanu za autovrak něco? Případně kolik? Jedná se o kompletní VW. Auto je momentálně nepojízdné, bude třeba odtah. Díky za radu a zkusenosti.
Pokud bychom měli jiné auto, než zlikvidujeme toto, registrační značky by zůstaly pro auto nové? Nebo by se muselo platit za nové?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101500
27.3.22 21:41

Nedostanes bud nix nebi tak do 1000, záleží na firme, znacky odevzdas na urade az to auto budes odhlasovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
27.3.22 22:23

Někteří prodejci nových vozů a i některé autobazary ti při koupi auta u nich, dají slevu pár tisíc, když jim tam necháš svoje staré. U slušnějších aut to bývá až 20 tisíc, u starého vraku je to možná tisícovka, ale zajistí likvidaci, odhlásit to však musíš sama na úřadě. Dostaneš jen papír o likvidaci, ten dostaneš i když necháš auto zlikvidovat sama na vrakovišti. S tím papírem a techničákem zajdeš na úřad, značky musíš vrátit, nelze je převést na jiné vozidlo, tedy nevím o této možnosti. Pak papír o likvidaci pošleš pojišťovně a zrušíš pojistku.
Normalne si najdi na netu firmu co likviduje auta ve vašem regionu, většinou si pro to i přijedou, píšou že dají až 10 tisíc, ale spíš s tím nepočítej a buď ráda že si to odvezou, po telefonu ti řeknou co a jak a jestli za to něco dostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
27.3.22 23:16

Střední až středozápadní Čechy - aktuálně 2Kč/kg. Stačí si vygooglit Kovošrot Lorenz. Samozřejmě si pro to přijedou a vystaví doklad o eko likvidaci, který je potřeba pro trvalé vyřazení z provozu v registru. V jiných regionech jsou podobné firmy také, seznam těch, co vydávají ten doklad je na stránkách MŽP.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.22 21:08

Nabídli mi cca 4000,–.Někde 3tis., někde pouze 1000 a někde mi dokonce řekli, že nic.
Takže odevzdám techničák známému, on to zařídí. Pak mi dá jen značky, techničák zpět, papír o likvidaci a ty 4tis.
Moc se mi do toho nechce, je mi to moc líto, ale asi není zbytí. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová