Lilek

4976
23.6.09 15:20

Lilek

Ahoj

Chtěla jsem se zeptat jak vaříte lilek. Jestli ho loupete nebo ne. A jestli není hořkej.
Mám 8,5 měsíční mimčo myslíte že ho můžu dát?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

10410
23.6.09 15:26

ahoj, já ho zapékám třeba se sýrem a houbami, nebo ugriluju a poleju jogurtovým dipem apod. Před zpracováním ho ale nechám vypotit, aby nebyl hořkej, tj. posypu na půl hodiny solí a pak opláchnu. Prckovi ho můžeš udělat taky, v tom případě asi klasicky uvařit :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
304
23.6.09 16:03

Ahoj tak já jsem ho taky ted vařila poprvé. jen jsem ho oloupala a uvařila. Malé docela chutnal. Hořký se my teda nezdál.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4976
23.6.09 16:07

Já ho právě taky chci dát malé. A myslíte že se musí loupat? Já teda loupu i cuketu.
Minule jsem jí zapekla neoloupanou s bramborem pro nás s manželem k obědu a byla hořká :?
Tak proto jí loupu i dceři.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10410
23.6.09 16:35

malému dítěti bych ji asi oloupala, ale dospělákům neloupu ani lilek ani cuketu, hořkou jsem ji nikdy neměla, jen kupuju „mladé“ plody

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13134
23.6.09 17:22

kdyz to oloupes nebude ti pak drzet tvar, takze oupat az kdyz to bude hotove

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2318
23.6.09 19:15

Lilek kupuju často, krájím ho na kostičky i s cuketou do zeleninových mišmašů, nebo na gril. Nepotím, tyto rychlené nejsou potřeba.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.6.09 19:31

Pro mimino jsem lilek používala jako plnivo do masozeleninových směsek oloupaný bez odvodňování. Teď už (děti 2 a 4 roky) nejčastěji lilek neloupaný nesolený grilujeme (ochucujeme kořeněným olejem až po) k masu mebo lehce odvodněný smažíme s paprikou a česnekem na olivovém oleji jako teplý salát, s čerstvou bagetou je to mňamka. Do musaky (řecké vrstvené jídlo ala lasagne) taky neloupu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1752
23.6.09 21:39

Takovej plůněnej lilek na grilu - to je velká mňanka. :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2139
24.6.09 21:53

Ahoj Pájo :wink:

Lilek pro sebe neloupaný nakrájím na kolečka, posypu solí, nechám vypotit, pak stáhnu ubrouskem, obalím v mouce a smažím. Pak si ho namáčím do tzaziky a žeru dokud ho všechen nesežeru :lol:

Malýmu jsem ještě nedělala, ale do příkrmu, kde ho nechám jen dusit ve vodě, bych určitě oloupala. Ta kůže bude asi pak dost tuhá.

Jinak podle mě se odvodňuje ne kvuli hořkosti, ale aby z toho pak nebyla kaše a při smažení a grilování neprskal, má moc vody. Hořká zelenina je spíš asi moc stará, přezrálá… :roll:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama