Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vybral sis ji za svou partnerku asi dobrovolně ne? Rodičovství bylo plánované?¨
Měl by sis uvědomit (a většina dalších též), že ta mateřská „dovolená“ neznamená, že se ženská nonstop stará o domácí servis. Její smysl je péče o dítě, proto je doma.
Proč by ti měla dělat svačinu do práce? Svačinu dělají maminky do školy dětem.
Proč by se ti měla starat o to, jestli máš ještě ve skříni dost čistých trik? O to se starají maminky svých malých dětiček.
Proč si stěžuješ na sex, když ji tady nadáváš, jaký je to prase, že se nemeje?
Doma nikomu nepomáháš, doma se staráš, protože tam žiješ.
Píšeš, že vaříš ty a pak najednou píšeš, že doma nemá navařeno.
No, jsi troll co?
Ji nepredelas. Zaplaťte si někoho na úklid.
Hlavně si s ní nedělej další dítě.
Znal si ji rok a kousek než otěhotněla, byla taková od začátku tak nevím co jsi čekal. Jestli byla líná si najít práci předtím tak pochybuji, že si ji v nejbližších letech bude hledat.
@Anonymní píše: Více
Jestli ti vadí špinavá mikrovlnka, umej ji.
To opravdu potřebuješ i na tohle návod?
Není na mateřský, je na rodičovský. Pošli ji do práce a na rodičovskou jdi ty.
Tak driv ti to nevadilo pises ze takova byla i pred tim a kdyz si z ni udelal matku sveho ditete, takze ted te stve jen pocit ze je doma a ty v praci…
@Zeoli tak jestli i ty to vidíš takhle tak chudák tvůj chlap doma 🤦🏽♂️takže vlastně si mám prát sám trička do práce, tam nejde o to aby vzala jen ty trička, ale aby vyprala celou tu pračku chytráku, jo? nemam navařeno kdyz se probudim po noční a mam hlad, sorry ale po noční si fakt vařit nebudu asi ne, bože některý lidi jsou fakt na hlavu
@Annonymní_007 no kdyby to finančně neublížilo neměl bych s tím žádný problém 🤷🏽♂️
Taky sem takový prase, ale chlapovi se nastavím častěji tak je ticho ![]()
Vy to máte oba hozené úplně jinak. 1) ona je teda za mě socka - čuně. Když už tedy nechodí s klukem ven a po výletech, tak má aspoň mít doma uklizeno. Zvlášť, když tvrdíš, že vaříš. 2) ty jsi taky případ. Ty jako ráno vstaneš a zjistíš, že se ti nevyprala a nevyžehlila trika do práce? Je ti deset? A to o tom, jak po noční vstaneš hladový a nebudeš si prostě vařit… Já ať jsem doma kdykoliv a mám hlad, tak si musím taky uvařit, nedělá to za mě nikdo jiný. Když teda tak moc rád vaříš, tak si připrav něco předem, ne? Mikrovlnku, jak jsi psal, máte.
Oba dva se úplně míjíte a neumíte si rozdělit práci. Těžko říct, kde je pravda. A představ si, že ten prach je i tvůj. Takže buď se každý starejte sám o sebe, nebo si domluvte, co kdo bude dělat, hlavně ale nebul, že ti nikdo nepřichystal sváču a tríčo do práce. Bože.
Takže vzdělání nevalné a na mateřství se těšila…rodinu má, chodí tam často.
A co ty? Tvoje mamka je blízko, žeby přišla na kontrolu
? Trochu uklidila, navařila.
Můžeš i ty ku tchyní se trochu postěžovat, jestli by mladé nepřišla pomoct s domácností, že nestíhá.
Možná je tohle fakt cesta: Hezky asertivně projevit starost o ženu před ní samou a před její a tvojí rodinou: jestli by jí nepřišli pomoct, protože má toho hodně a nestíhá, že ty po noční nemáš navařeno, jestli by její mamka něco neuvařila a nedonesla, že zaplatíte suroviny i cestu… nebo nepomohl někdo s praním, žehlením, že se ty snažíš, ale ne vždy to mezi směnami zvládáš sám a žena nestíhá a pak je výsledek, že nemáš ani čisté triko. Buď jí někdo pomůže nebo se sama bude stydět a trochu se to zlepší.
Takže nám se nestežuj, stěžuj se tchýní, ale jestli to má fungovat, dělej to sakra moudře
.
@Anonymní píše: VíceČlověk by řekl, že trávit čas se svým dítětem a záchrana rodiny stojí za víc, než pár tisicovek