Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zeoli no ty si ale chytrá jak rádio, co třeba to Že živím rodinu a starám se o její pohodlí? chodím do práce na 12 ky domu znicenej abych přinesl peníze ona je doma, tak by nemělo byt snad za těžko mi aspon vyprat trička do práce abych nemusel chodit ve špinavém, a to ze by mohla připravit svačinu nevyžaduji ale mam spoustu známých kterým normálně jejich ženy delaj svačiny a občas i něco upečou protože ví ze to chlapovi udělá radost 🤷🏽♂️to ze je na mateřské neznamená přece ze je jen její povinnost se starat o dítě a tím to končí, je cely den doma a tolik náročnosti to zas nedá aby ta domácnost byla tolik zanedbaná abych ja chodil z práce a čuchal skažený jídlo, takže se prosim trochu zamyslete než něco napíšete
@smile_xxx píše: Více
Já tyhle věci neřeším, posouvám na HR.
Ale nestalo se mi to.
Na druhou stranu, jsem dokázala prosadit zákaz ohřívání ryb v kuchyňce.
Budu psát jen za sebe, jak to máme nastavený doma. Když jsem byla na mateřské a chlap chodil do práce na 12, tak vše jsem dělala sama. Vše vyprané, vyžehlené, uvařené, uklizené. Jak jednoduché. Mě to přijde normální a ve většině domácností to tak funguje. Můj chlap mi samozřejmě také pomáhá, ale jsem ten typ, že sama si to udělám líp. ![]()
Naprosto chápu tvoji frustraci. Tvoje žena by ten základ mohla zvládnout sama, když je doma. Takhle se může stát, že za chvíli budeš dělat všechno sám. Chceš trika? Tak si je vyper sám apod. Podle mě, už ji nezměníš. Takže buď budeš dělat většinu sám, že umyješ i mikrovlnku, nebo prostě budeš hledat jinde.
@sonnaaa u nás taky tak.
Vařím 2 krát denně.
Uklizime s dětmi/mám 5 dětí.
Muž pomůže když má volno.
Buď hlídá malou a nebo uklízí.
Když je v práci…přijde a je uvařeno.
Malou koupu jen já.
Taky to beru tak že žena je zodpovědná za chod a čistotu…
Chlap zase za těžší práce.
Nikdo nečeká že že žena ponese těžký nákup.
Takže nečekám že muž bude po 12 uklízet a vařit.
Pokud bych měla i já 12 ky tak by se postaral kdo by byl doma a měl volno.
Muži svačinu a čaj do práce vařím já.
Jinak jsem na rd a vydělávám taky.
Ale mám klidnější práci z domu.
@Anonymní píše: Více
A co te k ni tak přitahovalo? Chlapi se většinou do dítěte moc nezenou, pokud si nejsou jisti? Do čeho ses u ni zamiloval?
@kralicinka19 přesně jak u nás, přijde mi to tak v pořádku. A stejně to beru i tak, že chlap stejně nikdy neuklidí tak, jak bych si představovala..na tohle jsem zase pintlich..
takže ať chlap dělá na stavbě, máme dům a zahradu a já beru chod domácnosti, a jsme spokojeni. ![]()
@Annonymní_007 tojo ale kdyz ja mam kolem 45k a žena by dostala kolem 20k tak se nastehujeme pod most a mozna vyjdeme 🤦🏽♂️