Manželství bez touhy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.1.25 20:01

Manželství bez touhy

Ráda bych se zeptala, zda má někdo podobnou zkušenost a zda by tato situace mohla mít vůbec nějaké uspokojivé řešení.
Manželství 9 let, ja těsně po 30, chlap 40 let, 2 děti 5 a 7 let. Pro oba první dlouhodobý vztah. Od začátku jsme si rozuměli, spousta témat k hovoru, podobný smysl pro humor, vize do budoucna. Já byla ráda, že jsem konečně narazila na hodného inteligentního chlapa, předtím jsem si přitahovala spíše “drsňáky” se zlým kukučem :D Asi bych to spíše nazvala od začátku více jako vztah z rozumu, minimálně z mé strany. Žel vášeň v posteli tam nebyla nikdy (bez lubrikantu jsme se neobešly od začátku, přitom nikdy předtím jsem ho nepotřebovala), ale nepřipadalo mi to důležité natolik, abych kvůli tomu vztah odpískala. Chlap v posteli hodný, snaživý, k oboustrannému orgasmu se většinou nějak “dopracujeme”, ale to je celé.
Posledních pár let to je pro mě povinnost, kterou si jednou za čas prostě splním, aby nebyl nešťastný z mého neustálého odmítání, ale už mi je i nepříjemný jakýkoliv dotyk v intimních oblastech, sex jako takový se vždy už modlím, aby spěl ke konci. Trápí mě to, manžela stále dost přitahuji, já se spíše cítím jako ve vztahu s nejlepším kamarádem. Ráda se přitulím, obejmu, vezmu za ruku, ale jakmile to má sexuální nádech, úplně mě to odradí.
Nevím, zda to může mít souvislost s tím, že mi chlap připadá málo “mužský” a tu “mužskou část energie” tím pádem musím zastávat více ve vztahu já..Komunikace na toto téma proběhla, on je prostě spíše introvertní ryba a ultra “mačo” z něj asi nikdy nebude..Přitom v jiném mužském kolektivu si připadám velmi žensky, a když vidím “mužsky” vyhlížejícího chlapa, nebýt vdaná, nenechala bych se moc přemlouvat, nadneseně řečeno..Občas mám v noci krásný sen, kde mě nějaký chlap přitahuje, občas to je i manžel a ten pocit té touhy a vyvrcholení je úplně neskutečný a nádherný, bohužel už 10 let jsem ho nezažila.. :)
Myslíte, že je možnost, že po navštěvování poradny, kde by nám pomohli naučit se spolu lépe komunikovat, je možné zlepšení? Zažil takový převrat někdo?
Nebo kde nebyla touha a chemická přitažlivost nikdy, nebude ani v budoucnu?
Děkuji za případné sdílení zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
718
18.1.25 20:07

Od začátku jsi věděla, že v tomhle vztahu chybí chemie a vášeň. To není detail, to je zásadní složka partnerského života. Pokud tě manžel nikdy natolik sexuálně nepřitahoval, neexistuje poradna ani technika, která by to opravila, fyzická přitažlivost se nedá naučit ani vynutit.

Navíc, pokud tě už jakýkoliv dotyk obtěžuje, je jasné, že problém není v nedostatku komunikace, ale v tom, že jsi dlouhodobě ignorovala své potřeby a teď to vyplavalo naplno. 8o

Máš dvě možnosti: buď to přijmeš jako fakt, že vášeň v tomhle vztahu nikdy nebude a smíříš se s tím a smíři se s tím i manžel…nebo se rozhodneš situaci ukončit, protože oba máte právo na vztah, kde se budete cítit naplnění. Ale čekat, že se zázrakem zlepší něco, co nikdy nefungovalo. Lhát sama sobě i jemu je ta nejhorší možnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
18.1.25 20:10

Chemii nevykřešeš. Obzvlášť po tolika letech. To je holt tvůj trest za to, žes hledala pitomce k zahnízdění a šla proti své přirozenosti.
Buď se smíříš nebo si najdeš milence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.1.25 20:13

No nevím. Asi jste nekompatibilní, co je jiného na to napsat. Já mám chlapa podle tvého popisu podobné povahy, ale zbožňuju ho.
Chlap se zlým kukučem, ať mi políbí prd3l. Nechápu, co kdo na tom vůbec může vidět.

• Citovat
  • Upravit
10651
18.1.25 20:27
@Anonymní píše: Více

Můžete na vztahu zkusit pracovat. Ale jestli bude mít vztah vášeň nezarucis ničím. Otázka je, zda by tě ta chybějící vášeň uspokojivala. Ona zase vášeň bez spolehnutí a důvěry… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
padesátník
18.1.25 20:38

Myslím, že je spíš pravděpodobnější varianta, že jednou nějakému tomu „mužsky“ vyhlížejícímu chlapovi nadneseně řečeno bez toho moc přemlouvání skočíte do postele, a následně to s tím stávajícím rozpustíte… Ale pokud jste ochotna zkusit poradnu, zkuste ji. Aspoň nějaká šance to je.

• Citovat
  • Upravit
10651
18.1.25 20:49
@padesátník píše: Více

Nebo se rovnou můžou s mužem domluvit na pravidlech otevřeného vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vitruviánský muž
18.1.25 20:53

Poradnu zkuste. Ale myslím, že sama cítíte, že jde o energetický problém. K vášni potřebujete napětí, a bez protipólu mužské a ženské energie žádné napětí nevznikne. Jestli je váš muž inteligentní, tak by mohl pochopit, že klíč k řešení vaší situace má v ruce on. Tady nejde jen o vás dva, máte malé děti a ty potřebují dobrý rodičovský vzor, protože se učí nápodobou.

• Citovat
  • Upravit
padesátník
18.1.25 20:58
@janickaIII píše: Více

To je ovšem spíš takový místní fór, že? Nějak si nedovedu představit, že by přišla za manželem a oznámila mu, že je pro ni málo chlap a že chce šu… s nějakým zlým kukučem. Dost pravděpodobně by od té chvíle měl značně zlý kukuč i ten manžel :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
66
18.1.25 21:03

To už lepší nebude, buď odejdeš nebo budeš do konce života s kamarádem, spolubydlícím, nazývej to jak chceš, pokud na to máš žaludek najdi si milence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.1.25 21:10
@padesátník píše: Více

Místní for… V podstatě má 4 možnosti:

• půjdou do poradny a tam stejně vášeň nevykresou, protože tam nebyla nikdy
  • smiri se s tím, jak to je
  • pokusí se domluvit na nějaké formě otevřeného vztahu
  • najde si potají milence

Co je nejlepší ví jen ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 21:31

@Vitruviánský muž
Děkuji za názor a pojmenování, tak nějak to cítím a děti jsou jedním z hlavních důvodu, proč bych na tom ráda zkusila zapracovat. Myslím, že muž to ví, jen možná si ještě není ochoten celou situaci připustit. Proto doufám, že by poradna mohla pomoci otevřít oči a každého z nás nasměrovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.25 21:43

Pises ze konverzace probehla, tak jak se k tomu on vyjadril? Ze zacatku ti ten sex teda byl prijemnej nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.25 21:49

Zajimave reakce… mela jsem to stejne jako zakladatelka, sex vzdy bolel, bez nejakeho vzruseni, i kdyz technicky jako spravne, neni lenoch, pestre polohy atd. Nasla jsem si milence - kdyz jsem se teda totalne zamilovala, muj druhy sex. partner a uplne hotova z nej. Akorat teda mit milence je velice neprakticke a cele emimino me za to odsoudilo, samozrejme i realne okoli.

Příspěvek upraven 20.01.25 v 13:11

• Citovat
  • Upravit
6914
18.1.25 22:48

Mně teda ten názor VM přijde úplně nelogický a nesmyslný. Ty jsi od počátku věděla a žila v tom, že tam ta chemie prostě není, šla jsi do toho spíš z rozumu, upřednostnila porozumění duševní s tím, že fyzické nehraje hlavní roli, je podružné.
A teď má mít řešení a klíč v ruce on? Proboha, jak a proč? Prostě tě nerajcoval, nerajcuje.. Ty jeho zřejmě ano, nekompatibilita fyzická jako pra_se. Chápu, že chceš udržet rodinu, jasně, ale zrovna tohle se do člověka nabouchat fakt nedá. Jak tu někdo psal, je to daň za „špatný“ výběr.
V tomto případě bych osobně upřednostnila rodinu a svoje vlhké sny řešila jinak, případně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí