Lindynette - první užití

3624
14.3.12 13:19

Lindynette-první užití

Ahoj, chtěla bych se poradit…V pondělí mi Dr.předepsal antiko Lindynette, jsem 8 týdnů po porodu. Řekl mi, abych si první tabletku vzala první den MS. Včera jsem myslela, že jsem MS dostlala, ale od poledne až do večera se nic nedělo, tak jsem si říkala, že to byl asi planý poplach, tak jsem si tabletku nevzala. Dnes už bych ale řekla, že se MS pomalu rozjíždí. Tak teď nevím, jestli jsem neudělala chybu, že jsem si prášek nevzala, ale opravdu jsem si myslela, že to byl jen planý poplach, asi se mi teď po porodu MS takhle pomalu rozjíždí :nevim: . Nemáte některá stejnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
157
14.3.12 13:34

Takovou zkušenost nemám, ale já tuhle antiko beru a prášek bych si být tebou normálně vzala.Po dobrání platíčka je sedmidenní pauza, ale to asi víš.Já mám teď ms pravidelnou, že bych si mohla podle ní řídit hodinky.Ono se ti to srovná.Pro tvůj úplný klid, kombinej antiko s kondomem aspoň ten první měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
14.3.12 13:37

Děkuji za odpověď, dneska už si ho vezmu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
14.3.12 14:02

Ahoj, beru stejnou antiko. A mě mudr. řekla na prohlídce po šestinedělí, kde mi ji znovu napsala, že si jí mám vzít hned ten den co si vyzvednu recept a nečekat na MS. Tu mi dle UTZ, který mi dělala předpovídala tak do 14 dnů. Tak jsem jí brala a ms přišla až s posledním práškem… A ještě řekla,,, raději to první měsíc pojistěte ještě jinou ochranou, nemuselo by být první platíčko 100%…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
14.3.12 14:13

Mě bylo řečeno, ať si vezmu až 3 den MS - máš jistotu, že to je MS a ne špinění :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
14.3.12 14:27
Janinna23 píše:
Mě bylo řečeno, ať si vezmu až 3 den MS - máš jistotu, že to je MS a ne špinění :pankac:

To je zajímavé, že co doktor, to názor…ale dneska už jsem si jistá, že je to MS, tak snad se nic nestane, když si ho vezmu až dneska, děkuju za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
14.3.12 14:32
Katuskka píše:
Janinna23 píše:
Mě bylo řečeno, ať si vezmu až 3 den MS - máš jistotu, že to je MS a ne špinění :pankac:
To je zajímavé, že co doktor, to názor…ale dneska už jsem si jistá, že je to MS, tak snad se nic nestane, když si ho vezmu až dneska, děkuju za odpověď ;)

Poprvé je to jedno - stejně se totiž ta MS srovná podle prášků. Takže vezmeš buď první, druhý.. Ale musí to být prostě o MS. Já brala až ten 3. den, protože sem první dva dny měla spíš špinění než MS 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.12 12:41

Lindynette - užívání

Zdravím :mavam: doktor mi předepsal HA Lindynette, nemáte někdo zkušenost s tím, kdy začínají ‚účinkovat‘ když je nezačnu brát v den začínající MS ? Kdy jsem už tedy chráněná ? MS je v nedohledu a to čekání je strašný :roll:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
12.4.12 12:43

Na příbalovém letáku píšou, že pokud začneš brát první den MS, jsi chráněna hned, pokud mimo MS tak jsi chráněna od 7 dne.

• Citovat
  • Upravit
3624
12.4.12 12:44

Je to dobře popsané v příbalovém letáku, záleží, jestli ji začínáš brát po porodu nebo přecházíš z jiné HA ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19573
12.4.12 12:44

Ahoj, je to napsaný v příbalovým letáku. Když je začneš brát uprostřed cyklu, tak trvá týden, než začne HA účinkovat. Taky jsem nečekala. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.12 12:53

No měla jsem před tím Azalii kvůli kojení, vysadila jsem ji a čekám právě na tuhle. A to čekání je nekonečný :lol: Takže když si ji vezmu dnes, i když nemenstruuji, tak jsem chráněná až po týdnu, pokud dobře chápu .

• Citovat
  • Upravit
zichisek
12.4.12 13:14
@Anonymní píše:
No měla jsem před tím Azalii kvůli kojení, vysadila jsem ji a čekám právě na tuhle. A to čekání je nekonečný :lol: Takže když si ji vezmu dnes, i když nemenstruuji, tak jsem chráněná až po týdnu, pokud dobře chápu .

Já jsem přecházela z Azalie rovnou, nemusela jsem nic vynechávat.A ano, když si ji vezmeš dnes, budeš chráněna od 7. dne užívání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1