Vynechaná tabletka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.3.12 08:37

vynechaná tabletka

Ahoj holky,

poprvé v životě jsem zapomněla na antikoncepci :( Beru Yaz. Je to tabletka z konce třetího týdne. Dnes jsem si vzala dvě najednou.

Styk jsem měla v úterý. Říkala jsem si, že to je snad OK, že 4 dny je fakt hodně. V letáku ovšem píšou, že vynechání tabletky v 1. a pak 3. 4. týdnu je velmi rizikové a pokud byl styk v TÝDNU před vynecháním, možnost otěhotnění je.

Mám se bát nebo být v klidu? Teď nebudu brát ty 4 placebo tabletky a ihned začnu s novým balením, jak píšou na letáčku. Ani nikde není napsáno, jestli se musím teď chránit nebo ne?

Jsem v tomhle hrozný stresař, s přítelem jsem krátce, sice je to super ale asi bych si to nenechala, jenže těžko říct, jak bych se zachovala, kdyby to fakt byla pravda :( Navíc se mi dnes zdálo, že jsem těhotná :roll: :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
10.3.12 08:44

Ja jsem bezne zapominala pomalu obden :-) Otehotnet muzes i pri pravidelnem uzivani HA, ale to riziko je stejne maly jako otehotneni kvuli jedne pilulce..

• Citovat
  • Upravit
101453
10.3.12 08:47

Vynechání ve třetím týdnu bych neviděla nijak tragicky, hloupý je ten první týden, ve 3 když pokračuješ dál novým platíčkem je to riziko fakt hodně malé.
A nevím přes jak u téhle HA, ale obecně není další ochrana potřeba, vlastně tím, že pokračuješ dál jakoby simuluješ situaci, že se to stalo v druhém týdnu, tak koukni co píšou o ochraně tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.12 09:15

ahoj, o tom druhém týdnu píšou že pohoda, prostě žádné riziko, jen se musí vzít ta tabletka do 24hodin. To jsem tedy udělala. Místo včera dopoledne jsem vzala dnes ráno dvě.

Já jsem fakt trubka. A to jsem příteli říkala, že jsem nikdy nezapomněla tabletku a že nechápu, jak někdo může zapomenout :lol:

• Citovat
  • Upravit
101453
10.3.12 09:20

Nojo, tak to se ti osud pomstil…
Jinak mě se to taky povedlo hodněkrát a nervozní jsem byla akorát při vynechání v prvním týdnu, jinak jsem to brala, že je to OK.
Ono 100% to není nikdy (100% je pouze jedna metoda ochrany, ale to je zas pěkná otrava :mrgreen: ) ale neřekla bych, že je to riziko nějak podstatně zvýšené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
10.3.12 09:24

neber úplně vážně co píšou v tom letáku, já sice mám zkušenost s mercilonem ale běžně jsem nějakou tu tabletu zapoměla a pak jsem vzala dvě…otěhotněla jsem až co jsem tabletky cíleně vysadila…

• Citovat
  • Upravit
Ka.ca91
4.1.13 21:34

Mercilon

Můžu se prosím zeptat… kdo máte zkušenosti s mercilonem… :( V neděli vždy začínám brát prášek z nového plátíčka, včera jsem si zapomněla prášek vzít, beru jej v 20:30 a kolem 11 jsme měli s přítelem nechráněný sex… Až dneska ve 20:30 jsem si vzala dva prášky… Jaké je riziko otěhotnění? Mám trochu strach :( Přece jen jsem se dočetla v příbalovém letáčku, že první týden je rizikový, ale antikoncepci beru už víc jak 5 let. Prosím poraďte… Děkuji za jakoukoli odpověď :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
míša12345
30.9.13 05:53

Ahoj,
to co jsi napsala není pravda. Jestli bereš kombinovanou hak, tak 3. týden není vůbec rizikový, ale právě naopak nejbezpečnější a můžeš buď pokračovat v užívaní nebo si udělat tou týdenní pauzu (klidně i po dvou týdnech, 3 jsou jenom na simulaci klasického cyklu).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.13 16:30

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru ha minisiston a poprvé se mi stalo, že jsem zapomněla:( byly to první dva prášky po 7denní pauze. nechráněný sex byl před začátkem oficiálního prvního dne brání a pokračoval celý týden… vždy s ejakulací do… do toho beru antibiotika, ale v letáku ne píšou, že snižují účinek… je tu možnost otěhotnění?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.13 16:31

Jde o jednofázovou ha

• Citovat
  • Upravit
míša12345
1.10.13 01:31

Hodně velká, je to největší chyba jaká se může v užívaní stát (po pauze a ještě k tomu dva prášky a pohlavní styk +-2 dny). Dejte si tabletku po jestli ještě není pozdě a navštivte gynekologa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.13 03:45

Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
1
14.11.14 10:19

Dobrý den. Mám dotaz. Po menstruaci jsem si udělala 7denni pauzu a včera jsem měla nechráněný sex. Beru HA ale v době pohlavního styku byla pauza. Dnes jsem si pro jistotu koupila tabletku po sexu a chci se zeptat, zda můžu brát od dnešního dne antikoncepci nebo mám udělat nějakou pauzu. Z příbalového letáčku o pilulce po sexu to přesně nevyčtu, jak to tam myslí.
Předem moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital