Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Neznate dobry recept na linecke vanocni cukrovi? Ja znam jeden super, ale bohuzel se pri vyrobe desne droli, tak na nej nemam naladu.
Diky.
jeste mi sem prosim k event. receptu napiste, jak velke je to mnozstvi, napr. 3 plechy apod.
Příspěvek upraven 11.11.11 v 12:58
Abych pravdu řekla, tak linecký je jediný těsto, který kupuju hotový
Prostě pak jenom vyválim a vykrájim, taky se mi totiž nikdy nepovedlo ![]()
Linecké pečivo
75 dkg hladké mouky
50 dkg másla nebo Hery
25 dkg moučkového cukru
3 žloužky
citr. kůra
Je to docela velká dávka. Peču menší dávku. Dá se přidat do části kakao nebo ořechy a těsto je pak jiné. ![]()
Temaho píše:
Abych pravdu řekla, tak linecký je jediný těsto, který kupuju hotovýProstě pak jenom vyválim a vykrájim, taky se mi totiž nikdy nepovedlo
Me se bud testo povede esteticky nebo chutove. Oboji nikdy.
tak ja delam
25 dkg hl. mouky
12 dkg masla
3 zloutky
8 dkg cukru
a zadny problem, musi se nechat dobre odpocinout
Ty recepty jsou vždycky podobné. Já nemám žádnej oblíbenej, každej rok nějakej vyštrachám a nebyl ještě problém. Akorát jednou, když jsem dávala celozrnnou mouku, to byl boj. Nakonec jsem z těsta upekla koláč:-)
ja delam linecke se solamylem a citronovou kurou a citronovou stavou.. nam tento recept chutna asi nejvice.
Hladká mouka 300g,
tuk(Hera,máslo) 280g,
cukr moučka 180g,
solamyl 200g, žloutky dle velikosti 1-2ks,
prášek do pečiva 1 ks, šťáva z půlky většího citronu
nastrouhana kuru z půlky většího citronu
hanapospis píše:
ja delam linecke se solamylem a citronovou kurou a citronovou stavou.. nam tento recept chutna asi nejvice.Hladká mouka 300g,
tuk(Hera,máslo) 280g,
cukr moučka 180g,
a jakou funkci tam ma solamyl?
Já peču pravidelně 12 druhů kupované jsem nikdy nezkoušela,těsto ani už hotové nelíbí se mi vzhledově
Linecké peču
hladká mouka 375g
hera 250g
moučkový cukr 100g žloutek 2ks
pomerančová kůra
tasa píše:hanapospis píše:a jakou funkci tam ma solamyl?
ja delam linecke se solamylem a citronovou kurou a citronovou stavou.. nam tento recept chutna asi nejvice.Hladká mouka 300g,
tuk(Hera,máslo) 280g,
cukr moučka 180g,
Je takove vlacnejsi.. krsne mekoucke.. nam proste chutna nejvice
![]()
Přidám recept mé babičky:
500 g hladké mouky, 250 g másla, 130 g moučkového cukru, 3 žloutky a šťáva z poloviny citrónu. Zpracovat těsto a nechat odpočinout v ledničce. Akorát si teda nejsem schopná uvědomit na kolik plechů to je. Řekla bych tak asi čtyři.