Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
včera jsem si udělala testo na linecke a až teď mi došlo, že jsem tam nedala žloutky.
Mám dilema zda udělat nové testo, nebo to zkusit bez. Testo bylo docela v pohodě, asi proto mi to vůbec nedošlo
co myslíte? Stalo se to někomu taky? ![]()
Stane se. Normálně těsto upeč. Důležité je, že těsto drží. Jen nebude linecké pohledově žluté. Žloutky dávají tu barvu těsta.
Máme v rodině alergika i na vajíčka. Takže oni jedou běžně bez vajíček a různých jiných surovin.
Spousta cukroví je bez vajec, u lineckého nemám zkušenost, ale věřím, že z toho něco bude ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Já právě mám strach aby to třeba drželo tvar nebo tak ![]()
@broskvová zmrzlina píše: Více
No tak jsem ráda, že by to mohlo vyjít ![]()
Však to těsto máš teď v lednici, ne? já bych tam ty žloutky ještě zapracovala…
@Lucy75 píše: Více
To se bojím co to udělá, upřímně v pečení nejsem moc zkušená ![]()
@xxprincesscz no ty žloutky jsou sice hlavně na barvu, ale taky drží strukturu pokupě,
když tam máš vše ostatní, tak to je hlavně máslo+cukr+mouka
a to bych měla obavy, že se bude dost sypat (lámat)
těsta mívám v lednici klidně více dní než vše rozválím a upeču a vždy to před válením trochu přepracuju, takže hodit do toho patřičné žloutky a zapracovat není přece žádný problém…
pokud se bojíš, tak na tvém místě bych upekla jeden plech z toho, co máš, zkusila jaké to je po vychladnutí a pokud OK a nebude se to sypat, tak to holt upeč tak, jak to máš…
A nebo můžeš udělat ještě jedno těsto, upéct obě a dát nám vědět výsledky experimentu. ![]()
Vem ždibec těsta, udělej kolečko a upeč.
Podle mě bude hooodně křehké, tak aby se nelámalo.
Když bude na houby, tak tam ty žloutky ještě zapracuj.
Holky, tak testo bylo vlastně lepší než kdy dřív
nechápu, zkusila jsem nejdřív jeden plech a pracovalo se s testem krásně, muž po vychladnutí lepil a všechno drží ![]()