Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, koukni na první stranu diskuze, jsou tam od některé zdatné pekařky napsané recepty. Dělala jsem linecké přesně dle uvedeného receptu, jen jsem přidala navíc jeden žloutek. Sušenky jsou tím žloutkem jemnější, klidně by se dalo slepovat marmeládou jako vánoční linecké vykrajované. Jako tvořítko jsem použila malou hvězdičku, pak jsem doprostřed píchla malý kousek čokolády. Možná příště přidám víc citronové kůry. Letošní vánoční cukroví bude ve znamení tlačeného pečiva lisem, žádné pachtění po večerech s vykrajováním ![]()
@Analoj píše:
Ahojky, koukni na první stranu diskuze, jsou tam od některé zdatné pekařky napsané recepty. Dělala jsem linecké přesně dle uvedeného receptu, jen jsem přidala navíc jeden žloutek. Sušenky jsou tím žloutkem jemnější, klidně by se dalo slepovat marmeládou jako vánoční linecké vykrajované. Jako tvořítko jsem použila malou hvězdičku, pak jsem doprostřed píchla malý kousek čokolády. Možná příště přidám víc citronové kůry. Letošní vánoční cukroví bude ve znamení tlačeného pečiva lisem, žádné pachtění po večerech s vykrajováním
Ano, já jsem je četla a použila. Ale není tam ani doba a ani teplota pečení.
Jo, tak nový lis na těsto zvládl přesně dva plechy a pak praskl plastový bazmekt, který drží mačkadlo a lis je víte kde? Ano, tam! UAAAAAAAAUUUUU!
@hancikub Tak jsem zkusila udelat susenky podle tveho vanilkoveho testa a jooo, slo to, jsou uzasne. Sprkala jsem je na holy plech a slo to. Pekla na 200 tak 15min. Vyzkousim i ty koka ale to az pred svatkama. Asi ulezet moc nepotrebujou, ze?
@Flooa
Ahoj, uležet nepotřebují, u nás stejně déle jak hodinu nevydrží
![]()
Ahoj holky, taky jsem si nedávno pořídila lis a zatím se mi moc nedaří
Zkoušela jsem zde uvedený recept na linecke a sušenky se mi v troubě úplně roztekly
Bohužel jsem neměla máslo, tak jsem tam soupla Héru. Slehala jsem ji podle návodu s cukrem, nejdřív jsem ji nechala zmeknout. Vy nechavate tuk rozpustit úplně? @hancikub tam má utrit, tak jsem si myslela, ze by měla být tuha, ne rozpuštěna. Díky za rady ![]()
@tuxik píše:
Ahoj holky, taky jsem si nedávno pořídila lis a zatím se mi moc nedaříZkoušela jsem zde uvedený recept na linecke a sušenky se mi v troubě úplně roztekly
Bohužel jsem neměla máslo, tak jsem tam soupla Héru. Slehala jsem ji podle návodu s cukrem, nejdřív jsem ji nechala zmeknout. Vy nechavate tuk rozpustit úplně? @hancikub tam má utrit, tak jsem si myslela, ze by měla být tuha, ne rozpuštěna. Díky za rady
ja vsechno delam z uplne rozpusteneho a super
Tak jsem dnes zkusila sušenky z lisu. Použila jsem těsto z Albert magazínu – haloweenské prsty, viz http://www.albert.cz/…e-prsty.html, které byly výborné a konzistence mi přišla vhodná. Použila jsem 60% marcipán (tento http://www. monacoint. com/eshop/node/33313), což je podle mě celkem důležitý detail, ovlivní konzistenci těsta… Máslo bylo pokojové teploty, vše jsem míchala v robotu a hned cpala do lisu. Z minula už jsem věděla, že na holém obyč. plechu se sice kousky hezky chytají a odlepují od lisu, ale zas pak nejdou moc sundat po upečení, takže to jsem ani nezkusila. Zkusila jsem černý omyvatelný pečící papír – střídavý úspěch, zvedá se spolu s cukrovím, musí se přidržovat, často to nechytlo vůbec. Naopak 100% úspěch jsem měla s teflonovým povrchem, cukroví se krásně chytá a snadno sundává. Podle mě právě povrch plechu je klíčovým faktorem. Zkusila jsem pak ještě kousek lineckého těsta a fungovalo taky, přitom bylo mnohem tužší, než to mandlové. Pekla jsem na 210 stupňů.
Tak jste mě holky ukecali přemýšlela jsem dlouho o koupi zdobičky recepty už mám opsané tak objednávám děkuji všem za inspiraci jak to dopadlo se ozvu jinak přeji pěkné svátky
No to jsem ráda, že nejsem jediná kopyto… koupila jsem si lis, jak si neulehčím práci a moje nervy!!! ![]()
Děkuji za těsta a hrr opět do akce!
Vyzkouším koka ![]()
Ahoj, díky za recepty šlo to perfektně
čtyři plechy super pak se lis uplně rozpadnul
doporučuji nekupovat raději si připlaťe a pořiďte kvalitnější…http://www.heureka.cz/?h[fraze]=lis+na+t%C4%9Bsto. Hodně štěsí ať se daří ![]()
Dnes jsem poprvé dělala koka, nemají chybu
chutnají celé rodině
lis mám už hodně dlouho, ale tenkrát mi to nešlo a dneska, sama se divím. děkuji za recept ![]()
Ahoj, potřebovala bych udělat slané sušenky se sýrem třeba (mám doma parmazán), nebo tak něco. máte osvědčený recept?