Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia neni to pravda, listek mit musi, pokud nema prukazku 6-15, aby mohla jezdit zdarma ![]()
Praha: Pro uplatnění nároku na bezplatnou přepravu dětí 6–10 let se věk neprokazuje.
V Praze ne, od 10 se musí něčím prokázat věk. Ale průkazka stojí asi 10 ( 15 ) Kč, fotka můžeme být jakákoliv nám stačila fotka ze školy z focení. Mám pro obě děti a mám klid. Občas tu průkazku chtějí ve škole nebo na kroužku, když někam jedou.
@TeSudička píše:
@Venetia neni to pravda, listek mit musi, pokud nema prukazku 6-15, aby mohla jezdit zdarma
Neni to pravda. Do deseti nic, do 15 jakýkoliv prukaz
@Sůvička80 píše:Ve skolach zjevne neaktualizuji info, tak trvají na prukazkach, ale nejsou uz do deseti treba.
V Praze ne, od 10 se musí něčím prokázat věk. Ale průkazka stojí asi 10 ( 15 ) Kč, fotka můžeme být jakákoliv nám stačila fotka ze školy z focení. Mám pro obě děti a mám klid. Občas tu průkazku chtějí ve škole nebo na kroužku, když někam jedou.
@Sůvička80 píše:
60
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se Vas zeptat, pokud moje dcera dovršila 6 let, musí mít taky lístek v MHD, metru? Děkuji
tady máš aktuální informace, stačí když budete mít nějaký doklad vydaný školou nebo úřadem (pas, OP, apod.)
@TeSudička píše:
@Venetia neni to pravda, listek mit musi, pokud nema prukazku 6-15, aby mohla jezdit zdarma
Stačí pas, nebo jiný doklad s fotkou a datem narození.
Obnovuji diskuzi a prosím o radu - pojedu do Prahy s kojencem a pojedeme pár stanic metrem. Abych mohla jet zdarma jako doprovod dítěte zdarma, musí mít dítě ten průkaz dítěte do 3 let, i když je zjevné, že mu není ani rok, natožpak 3? Děkuji.
@aanysek píše:
Obnovuji diskuzi a prosím o radu - pojedu do Prahy s kojencem a pojedeme pár stanic metrem. Abych mohla jet zdarma jako doprovod dítěte zdarma, musí mít dítě ten průkaz dítěte do 3 let, i když je zjevné, že mu není ani rok, natožpak 3? Děkuji.
Zadny normalni revizor te nezastavi, klid.
Včera byli revizoři snad všude. Celkem agresivní, koho zastavili. Mně se to netýkalo, jen jsem je pozoroval.
Udělej malému občanku, bude se Ti hodit i při cestách do zahraničí.
@aanysek píše:
Ano
Když narazíš na blbce, tak to neuhádáš. Já bych si koupila lístek, pokud nemáš pro dítě občanku nebo pas. Těch pár korun tě už nevytrhne…
Jezdím pražskou MHD docela často jako doprovod dítěte už několik let a v životě nás nezastavil revizor, takže klid
Kojence fakt nikdo kontrolovat nebude, tam je ten věk zjevný, s vámi se revizor nebude zdržovat
Já vždy nechala udělat občanku už pro mimino, ale fakt to doteď žádný revozor vidět nechtěl…
Ahoj, chci se Vas zeptat, pokud moje dcera dovršila 6 let, musí mít taky lístek v MHD, metru? Děkuji