Lístek pro dítě v MHD, metru

Anonymní
26.9.21 12:26

Lístek pro dítě v MHD, metru

Ahoj, chci se Vas zeptat, pokud moje dcera dovršila 6 let, musí mít taky lístek v MHD, metru? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
106180
26.9.21 12:30

V Praze ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
26.9.21 12:45

@Venetia neni to pravda, listek mit musi, pokud nema prukazku 6-15, aby mohla jezdit zdarma :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
26.9.21 12:48

Praha: Pro uplatnění nároku na bezplatnou přepravu dětí 6–10 let se věk neprokazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
26.9.21 12:55

V Praze ne, od 10 se musí něčím prokázat věk. Ale průkazka stojí asi 10 ( 15 ) Kč, fotka můžeme být jakákoliv nám stačila fotka ze školy z focení. Mám pro obě děti a mám klid. Občas tu průkazku chtějí ve škole nebo na kroužku, když někam jedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106180
26.9.21 13:40
@TeSudička píše:
@Venetia neni to pravda, listek mit musi, pokud nema prukazku 6-15, aby mohla jezdit zdarma :mavam:

Neni to pravda. Do deseti nic, do 15 jakýkoliv prukaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106180
26.9.21 13:42
@Sůvička80 píše:
V Praze ne, od 10 se musí něčím prokázat věk. Ale průkazka stojí asi 10 ( 15 ) Kč, fotka můžeme být jakákoliv nám stačila fotka ze školy z focení. Mám pro obě děti a mám klid. Občas tu průkazku chtějí ve škole nebo na kroužku, když někam jedou.
Ve skolach zjevne neaktualizuji info, tak trvají na prukazkach, ale nejsou uz do deseti treba.
@Sůvička80 píše:
V Praze ne, od 10 se musí něčím prokázat věk. Ale průkazka stojí asi 10 ( 15 ) Kč, fotka můžeme být jakákoliv nám stačila fotka ze školy z focení. Mám pro obě děti a mám klid. Občas tu průkazku chtějí ve škole nebo na kroužku, když někam jedou.

60

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
26.9.21 13:49
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se Vas zeptat, pokud moje dcera dovršila 6 let, musí mít taky lístek v MHD, metru? Děkuji

tady máš aktuální informace, stačí když budete mít nějaký doklad vydaný školou nebo úřadem (pas, OP, apod.)

https://www.dpp.cz/…nik-jizdneho#1-2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
26.9.21 22:39
@TeSudička píše:
@Venetia neni to pravda, listek mit musi, pokud nema prukazku 6-15, aby mohla jezdit zdarma :mavam:

Stačí pas, nebo jiný doklad s fotkou a datem narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
23.2.23 00:27

Doprovod dítěte do 3 let

Obnovuji diskuzi a prosím o radu - pojedu do Prahy s kojencem a pojedeme pár stanic metrem. Abych mohla jet zdarma jako doprovod dítěte zdarma, musí mít dítě ten průkaz dítěte do 3 let, i když je zjevné, že mu není ani rok, natožpak 3? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.2.23 01:18
@aanysek píše:
Obnovuji diskuzi a prosím o radu - pojedu do Prahy s kojencem a pojedeme pár stanic metrem. Abych mohla jet zdarma jako doprovod dítěte zdarma, musí mít dítě ten průkaz dítěte do 3 let, i když je zjevné, že mu není ani rok, natožpak 3? Děkuji.

Zadny normalni revizor te nezastavi, klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
23.2.23 01:33

Včera byli revizoři snad všude. Celkem agresivní, koho zastavili. Mně se to netýkalo, jen jsem je pozoroval.
Udělej malému občanku, bude se Ti hodit i při cestách do zahraničí.

• Citovat
  • Upravit
106180
23.2.23 04:32
@aanysek píše:

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21587
23.2.23 04:58

Když narazíš na blbce, tak to neuhádáš. Já bych si koupila lístek, pokud nemáš pro dítě občanku nebo pas. Těch pár korun tě už nevytrhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.2.23 06:38

Jezdím pražskou MHD docela často jako doprovod dítěte už několik let a v životě nás nezastavil revizor, takže klid :wink: Kojence fakt nikdo kontrolovat nebude, tam je ten věk zjevný, s vámi se revizor nebude zdržovat :wink: Já vždy nechala udělat občanku už pro mimino, ale fakt to doteď žádný revozor vidět nechtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová