Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, pořídili jsme dceři pravěké akvárium a „něco“ se vylíhlo. Cca 4 kousky přežily. Mají asi 2 dny a velikost do 1 mm. Přikládám foto. Můžete poradit, co to asi bude? Připadne mi to více jako žábronožka než listonoh…
Díky za rady a postřehy.
V téch sadách bývaj listonozi ![]()
Edit: přijde mi to jako listonoh ![]()
Jinou fotku nemáš? Kde je to blíž? Má ‚krunýřek‘? ![]()
Jinak gratulace k úspěchu, málokdy se něco z těch sad vůbec podaří ![]()
Právě že je to tak malé, že je vůbec štěstí pořídit aspoň takovou fotku ![]()
Kdyby to byl listonoh, bylo by to super, ale právě že mi připadne že to nemá krunýřek ![]()
Můžu to jedině zvětšit z této fotky…
Tak on se ještě dovyvine
uvidíš. Co jsem zjišťovala složení sad tak všude listonoh bo je levnější a dá se sehnat i na netu samostatně.. kolem 100 vajíček stojí myslím kolem 120 kč pokud si to dobře pamatuju…
No já se radovala z listonoha, ale teď vážně nevim. Ještě počkám do neděle, to už bude jasné. A kdyžtak použiju druhou polovinu pytlíku.
Já ho koupila v Albi za akční cenu 150,–
@sissi79 píše:
Listonoh plave krunýřkem dolů ne? Mrknu z komplu za chvílu
Myslíš?
No já co tak koukám na netu, tak takové malé listonohy pořádně na fotkách nenajdu, ale žábronožky ano ![]()
@Daninka Myslím, že je to spíš žábronožka, ale uvidíte za pár dní. Oni mají krunýřky oba, ale jiné. Listonoh je trochu podobný ostrorepům.
Každopádně je to super, že něco máte a před dcerou mějte radost i kdyby to byla fakt „jen“ žábronožka. Podpoříte malého vědátora a my (učitelé biologie
) pak máme lehčí práci se zapáleným jedincem ![]()
Dodrželi jste teplotu? Ta je docela klíčová.
Chlap na to koukl a řekl že něco to bude (z týhle fotky to fakt nejde poznat)
každopádně gratuluju, většinou se nic nevylíhne.
My občas líhneme žábronožky, a když trošku vyrostou jsou taky zajímavý. Listonoh se nám nepovedl. Čím budete krmit?
Tak ještě koukl na výřez a prý je to žábronožka. Oni ji tam nejspíš dávají jako krmení pro listonoha. A co si matně pamatuju tak listonoh se líhne víc jak pět dní, ne? Mělo by to tam být napsaný ![]()
Listonoh se dá krmit jakýmkoliv krmením pro rybky.. samozřejmě rozdrceným. o)
@Fialik píše:
@Daninka Myslím, že je to spíš žábronožka, ale uvidíte za pár dní. Oni mají krunýřky oba, ale jiné. Listonoh je trochu podobný ostrorepům.
Každopádně je to super, že něco máte a před dcerou mějte radost i kdyby to byla fakt „jen“ žábronožka. Podpoříte malého vědátora a my (učitelé biologie) pak máme lehčí práci se zapáleným jedincem
Dodrželi jste teplotu? Ta je docela klíčová.
No právě že malá je už celkem naštvaná, že to bude nejspíš žábronožka ![]()
Teplotu jsem nekontrolovala, nevím, jaký teploměr do vody.