Listové těsto

9649
25.1.12 17:10

Listove testo

Holky, prosim, hodte recepty na listove testo!!!

Na internetu je toho plno, kazdy jiny a chtela bych nejaky osvedceny… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
25.1.12 17:11

Závin s kuřecím masem
Ingredience

400 g kuřecích prsou, 1 velká cibule, 1 malá plechovka sterilované kukuřice, 6 lžic rajského protlaku, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, hrstka bazalkových lístků, 100 g tvrdého sýra, olej
500 g lístkového těsta, 1 vejce na potření, sezamové semínko
 Postup

Cibuli pokrájíme nadrobno, maso na kostičky.

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zezlátnutí. Přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme do změknutí. Osolíme, okořeníme. Měkké maso zaprášíme moukou, rozmícháme, přidáme kukuřici a protlak a společně ještě asi 2 minuty opékáme. Nakonec vmícháme celá vejce. Jakmile ztuhnou, odstavíme a necháme vychladnout.

Těsto rozpůlíme a na pomoučeném válu rozválíme na obdélníky. Středem obdélníku navrstvíme masovou směs, posypeme natrhanými bazalkovými lístky a posypeme strouhaným sýrem.

Zavineme, okraje těsta, které se budou dotýkat potřeme rozšlehaným vejcem.

Potřeme i celý závin, posypeme semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme 20-25 minut.

Univerzální těsto - skoro jako lístkové
Ingredience

500 g hladké mouky, 500 g hery, 200 g zakysané smetany
 Postup

Na vál nasypeme mouku, doprostřed vyhloubíme důlek a do něj vyklopíme smetanu. Kolem důlku rozmístíme nasekaný změklý tuk. Rukama vypracujeme hladké měkké těsto a necháme ho v chladu dvě hodiny odpočinout. Dále ho můžeme použít stejně jako lístkové těsto na šátečky, záviny,… na sladko i na slano.

http://www.mamincinyrecepty.cz/…urecim-masem
http://www.mamincinyrecepty.cz/…ako-listkove
Teda snad jsem pochopila, že těsto máš a chybí inspirace, co z něho udělat

Příspěvek upraven 25.01.12 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
25.1.12 17:13

chces delat domaci listove? noooo..na to ja jsem lina, ale kdyz to nekdo vychvali, mozna vyzkousim.
nebo myslis recept z listoveho testa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.1.12 17:15

ha čekala jsem návod, jak udělat listové těsto domácí a ne, co udělat s hotovým koupeným :lol: četla jsem kdysi na něj návod a přijde mi dost náročné, tak by mě zajímalo, jestli ho doma ještě někdo dělá a jak to dopadá v porovnání s tím kupovaným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
25.1.12 17:22
myslim, ze kvalita bude urcite lepsi, ale cenove si nemyslim, ze by to vyslo lepe, ja bych to za ty penize nedelala :mrgreen:
Saroya píše:
ha čekala jsem návod, jak udělat listové těsto domácí a ne, co udělat s hotovým koupeným :lol: četla jsem kdysi na něj návod a přijde mi dost náročné, tak by mě zajímalo, jestli ho doma ještě někdo dělá a jak to dopadá v porovnání s tím kupovaným
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.1.12 17:24

Taky jsem o tom párkrát přemýšlela, ale lenost zvítězila, sice u většiny věcí volím raději domácí, ale dvě věci zásadně kupuju . listové těsto a směs na bramborové knedlíky (mám jí osvědčenou a chutnají nám z ní).
Takže si počkám a když někde přijde s něčím jednodušším, snad to i zkusím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
25.1.12 17:26
tyynka píše:
Taky jsem o tom párkrát přemýšlela, ale lenost zvítězila, sice u většiny věcí volím raději domácí, ale dvě věci zásadně kupuju . listové těsto a směs na bramborové knedlíky (mám jí osvědčenou a chutnají nám z ní).
Takže si počkám a když někde přijde s něčím jednodušším, snad to i zkusím ;)
:palec: :mrgreen: ja teda po zkusenost kupuji uz i halusky :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.1.12 17:33

co lenost, v mém případě levost :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
25.1.12 17:35
Saroya píše:
co lenost, v mém případě levost :mrgreen: :lol:
:mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.1.12 17:41
alsem píše:
tyynka píše:
Takže si počkám a když někde přijde s něčím jednodušším, snad to i zkusím ;)
:palec: :mrgreen: ja teda po zkusenost kupuji uz i halusky :lol:

Jéé, ajo, na ty jsem zapomněla :mrgreen: :oops: Protože už jsme je neměli snad půl roku, výbornej nápad na večeři, až pojedu na nákup, musím se pro ně zastavit ;) S uzeným a se zelíčkem, jéje :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
25.1.12 17:46

za me teda s brynzou :twisted: no to jsou zas chute na vecer :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
25.1.12 18:03

tyynka : Ahojda prosím tě neřekla by jsi mi jakou kupuješ tu směs na bramborové knedlíky? =) Já nějakou párktát vzala ale nic moc, tak bych ji ráda vyzkoušela=)
Děkuju :) a Zakladatelce se omlouvám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
25.1.12 18:27

Lístkové bleskové

Bramborové rychloknedlíky

Obojí osvědčené :)

Příspěvek upraven 25.01.12 v 18:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
25.1.12 18:28
Saroya píše:

Náš děda ho dělá, a štrůdl z něho je výbornej. Jednou mi to nějak popisoval ten postup, a už v polovině mi to přišlo děsně složitý, takže myslím, že dál bude pověřenej on děláním listovýho těsta. Vím že jsou to dvě těsta který se pak zválej dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.1.12 18:36

No, ja chtela delat primo testo domaci!!! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie