Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte ![]()
potřebovala bych malou radu-mám doma hodně syrové červené řepy.Chtěla bych ji zamrazit-myslíte,že je lepší ji zamrazit syrovou,nebo uvařenou?
Já s tím nemám zkušenosti ![]()
Děkuju ![]()
Asi bych ji nastrouhala, malilinko osolila, dala do skleniček a sterilovala ![]()
Já řepu nakrájím, uvařím, narvu do skleniček a zamrazím. Nutno říci, že to není pro nás, ale pro 14-ti měsíčního syna
, jak v jídle není řepa, moc toho nesní ![]()
Já ji potřebuju pak vcelku,takže ji asi uvařím,zamrazím a uvidím co z toho bude ![]()
Díky
kat124 píše:
Já řepu nakrájím, uvařím, narvu do skleniček a zamrazím. Nutno říci, že to není pro nás, ale pro 14-ti měsíčního syna, jak v jídle není řepa, moc toho nesní
Dnes jsem zrovna přemýšlela, jesli ji můžu malé dát - je jí 9 měsíců. Od kdy jsi ji začala dávat? Díky
Ukulina píše:kat124 píše:Dnes jsem zrovna přemýšlela, jesli ji můžu malé dát - je jí 9 měsíců. Od kdy jsi ji začala dávat? Díky
Já řepu nakrájím, uvařím, narvu do skleniček a zamrazím. Nutno říci, že to není pro nás, ale pro 14-ti měsíčního syna, jak v jídle není řepa, moc toho nesní
JJ, to už jsme dávali ![]()
Já teda dělám řepu synovi, takže ji uvařím, rozmixuju a hodím do mrazáku. ![]()
Ukulina píše:kat124 píše:Dnes jsem zrovna přemýšlela, jesli ji můžu malé dát - je jí 9 měsíců. Od kdy jsi ji začala dávat? Díky
Dávala jsem od začátku na příkrmech - od 4 měsíců.
Asi tak nějak. Ale ze začátku ji vůbec nechtěl, celé se to zvrtlo tak před dvěma měsíci. Přidávám jen trochu do jídla, ona je dost chuťově výrazná, dá tomu šmrnc trochu jako kedlubna. Jinak bacha, prý po ní děti můžou červeně čůrat a i hovínka jsou trochu do té barvy
. Aby ses nevyděsila, že je to krev.
Uvař nastrouhej najemno a ochuť jak salát(sůl,cukr,ocet-citron, pro nás dávám křen)nedávej tam hodně vody. Pak nacpu do sklínek a stweriluju.
Holky trochu odbočím, ale jak dlouho řepu vaříte, aby byla měkká?
Moc dlouho to není, záleží, na jaké je kousky. Píchnu do ní vidličkou a pak jí ochutnám
. Odhadem - asi 20 minut???
Vařím vcelku, aby byla pěkně červená a nevylouhovaly se všechny vitamíny, píchám párátkem ![]()
ahoj, já na řepě uplně ujíždím, peču ji v troubě, zabalím do alobalu - 2 hodiny v troubě na 200 stupňů a je to,
po vytáhnutí oloupu a například nakrájím na plátky, pokapu oliv. olejem, sůl, pepř a je to fakt luxus
jinak řepu bych asi nejdřív uvařila, nakrájela nebo nastrouhala a pak zamrazila
zde recept http://www.cuketka.cz/?p=67
Díky, já totiž někde četla, že se vaří 2 hodiny, to musí asi být na kaši a vylouhuje se z toho všechno potřebný… ![]()