Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky,tak mě tak zajímají vaše recepty co vaříte pro děti.Mám 18.měsíční holčičku a přemýšlím co jí uvařit.Zatím jí vařím zvlášť ale dochází mě nápady.Nevíc mi přijde,že vařím pořád to samé.Dneska mám v plánu krůtí maso.Ale přemýšlím jak ji ho mám udělat.Přece bych jen ráda znala nějaký recept,který mají maminky ozkoušený a dětem opravdu chutná ![]()
Malýmu chutná drůbeží maso nebo ryby zapečenév troubě se smetanou a s hráškem. K tomuvařím brambory.
Napadlo mě,že bych mohla něco hodit na zapečení.Koupila jsem si malej skleňák pro malou a zatím jsem ho nevyužila
Taková blbá otázka,dáváš to maso prvně uvařit nebo ho uděláš na pánvi a k tomu orestuješ tu zeleninu?
v tom veku som vela varila kremove polievky - tekvicovu, cuketovu, porovu…
mala rada spenat s vajickom, ten miluje dodnes
kuraci vyvar so slizami, to miluje dodnes
velmi rada mala cestoviny s cuketou, sezamom, olivovym olejom a syrom
zeleninove rizoto s kuracim/morcacim maskom jej skus spravit, to moja tiez oblubovala ![]()
dneska bude bramborovy gulas, verze pro mrnata
dam tam cibuli, celer, mrkev, petrzel, brambory a kureci, hodim tam trochu papriky sladke a vyvar, ja tedy nesolim, takze manzel si dosoli sam, pro me to potreba neni.
Většinou maso jen trochu osolím dám trochu sladké papriky, hodím do pekáčku ( taky mám skleněný ), zaleju smetanou a dám tam i ten
hrášek ( předem povařím v mírně osolené vodě ). Dám to zapéct a až to začne hnědnout, vytáhnu a je to. Dělala jsem tohle jídlo předevčírem z kuřecích stehýnek ( jen ty paličky ) a Kubíkovi to tak chutnalo, že zbaštil 3!
Příspěvek upraven 24.01.12 v 08:17
špenát dělám taky celkem často,brokolici,zeleninu podušenou atd.Ale je pravda,že ten guláš,krémový polívky a třeba rizoto ještě neměla.O víkendu moje mamka udělala malé cibulovou omáčku a snědla ju během chviličky
Tak jsem byla ráda,že mám zas další tip ![]()
A co třeba rajská? Nebo svíčková? Myslím že tam už není nic co by dítko v 18m nemohlo.
Dále dělám sýrovou omáčku (osmahnu na másle kuřecí maso nebo šunku, podliju smetanou na vaření, a nechám v tom rozpustit lučinu, případně dosypu nějaké bylinky). Povařím a je hotovo. Dávám jí k tomu těstoviny, případně to jde i z rýži. Sobě do toho pak hodím nivu, aby to dostalo chuť a je v jednom hrnci uvařeno pro nás obě.
Rajskou sem ještě nezkoušela a svíčkovou taky ne
všechno postupně začnu zkoušet.Pediatrička říkala,že od 12m může v podstatě všechno jak dospělý ale já jsem ještě nějak nepřestala malé vařit zvlášť.Pomaličku ji začnu zvykat na naše jídla
Jednou začít musíme ![]()
Já jsem taky najížděla pomalu, většinou ještě vařím zvlášť, anebo vymyslím něco co můžeme obě a já si to dosolím na talíři.
U nás ještě frčí koprovka, čočka na husto s vajíčkem, zapečené brambory s pohankou (tam se dává ještě uzené ale nahrazuju šunkou nebo kouskem kuřecího, a dává se tam kyselé zelí a to dávám, je ho tam trochu). Zkoušela jsem i bramborový guláš, ale to mi nejedla. A stejně tak nejedla sladká jídla - palačinky, lívance, rýžový nebo jáhlový nákyp s ovocem, to prostě nejí. Ale nákyp se zeleninou jí chutná.
Dělám buď třeba těstoviny s rajčetem a šunkou, rizoto, dušenou mrkev s bramborem, špenát, čočku s vajíčkem, cuketu nebo květák na mozeček, rajskou,… Mám teda žravého syna, zatím mu chutnalo všechno kromě kulajdy ![]()
Naše měla dneska kuře s knedlíkem a červeným zelím.Jinak miluje rajskou,svíčkovou, koprovku prostě omáčky ![]()
Tak koprovku už mám vyzkoušenou a tu teda nechce.A rizoto jsem jí dělala dneska a po první lžičce začala všechno plivat.Takže jsem skončila na rychlo u skleničky ![]()
náš malý dneska kuře s lečem a rýží
jinak miluje kuřecí/krůtí/ryba dát do pekáčku na trochu másla a vody, posypat mraženou zeleninou (buď používám směs mrkev, kukuřice, někdy hrášek nebo jsme teď měli nějakou italskou směs s olivami), bylinky a upéct s br. kaší
dělám dětské nesolené omáčky (rajská, koprová, fazolová), kuře na paprice žemlovka čočka, hrách s vajíčkem
květákový mozeček
polívky: vývary, drožďová, květáková, mrkvová, bramborová, hrachová, čočková, brokolicová, pórková, rajská