Literatura - rozbor
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Kotatko03 Malý princ a Povídky malostranské. Úryvek už mám vytiskly, trošku rozebrany, tak bych chtěla, jestli by mi tam někdo ještě něco nenasel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezkakol píše:
@Kotatko03 Malý princ a Povídky malostranské. Úryvek už mám vytiskly, trošku rozebrany, tak bych chtěla, jestli by mi tam někdo ještě něco nenasel
Tak mi to hoď do SZ: úryvek, přesnou osnuvu co po vás chtějí a co máš ty…mrknu na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rozbory ukázek
Ahoj, pomohl by mi zase někdo s rozborem?
úryvky pošlu do sz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím, neví někdo zde zda se dílo lakomec stalo inspirativní pro další umělce? Popř. jaké? Nějak to nemohu na netu dohledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barry1997 píše:
Ahoj, prosím, neví někdo zde zda se dílo lakomec stalo inspirativní pro další umělce? Popř. jaké? Nějak to nemohu na netu dohledat.
Koukla jsem do starých materiálů a u kolonky inspirace mám " bylo natočeno mnoho adaptací (1980 a 1990 Luis de Funés a 2002 divadelní hra Zdeňka Zelenky)"
a srovnávala jsem s Otcem Goriotem
- Citovat
- Upravit
Nasla jsem:
inspirace: bratři Čapkové - Ze života hmyzu (hra využívá podobné principy jako Moliérovy komedie)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meredithx píše:
Koukla jsem do starých materiálů a u kolonky inspirace mám " bylo natočeno mnoho adaptací (1980 a 1990 Luis de Funés a 2002 divadelní hra Zdeňka Zelenky)"a srovnávala jsem s Otcem Goriotem
Jenom pro jistotu. Pozor na tu verzi z roku 1990. Tam už nehrál Louis de Funés, který byl tou dobu několik let po smrti, ale italský herec a režisér Alberto Sordi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zde chtěla někoho poprosit zda mi by pomohl se dvěma díly. Jde o jeden neumělecký text a pak o umělecký text - dílo Noc na Karlštejně. Já ty rozbory dělala ještě loni a pak na o celou dobu nekoukla. A teď se v tom plácám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fera21 píše:
Jenom pro jistotu. Pozor na tu verzi z roku 1990. Tam už nehrál Louis de Funés, který byl tou dobu několik let po smrti, ale italský herec a režisér Alberto Sordi.
Tak v tom já se vůbec neorientuju ![]()
- Citovat
- Upravit
Dámy, ještě by mě zajímalo. Kdy se napsala kniha Báječná léta pod psa? Na internetu těch informací moc není. :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barry1997 Já už si to ze školy moc nepamatuju, ale bylo to někdy na začátku 90. let. Řekl bych tak nějak rok 1992/93
- načítám...
- Citovat
- Zmínit