Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@macisekk píše:
Tak já jsem asi blázen ale my máme hypo na dvougenerační dům který ma dvě bytové jednotky s oddělenými vchody a dole tchánovci do dvou let budou bydlet, az se to tam udělá.. Už jsme společne bydlení měli a měli jsme se tam jako v bavlnce..oni do ničeho napovídají a strašně pomůžou..Tak ze já se tesim az tu budou…
My máme to samé ![]()
@Svistice Ano souhlasí a chtějí tu byt..jsou ted v bytě a prostě si nezvykli..cely život byli v baráku…A já určité nebudu chtít aby mi vyvarovali když mám vlastni kuchyn ( před tím jsme ji měli společnou a mamka hrozné rada vaří), neříkám ze třeba az budu v práci tak pomoci s mladší do školky ale jinak nic jiného..máme dvorek který není na údržbu náročný a těch pár metrů si manžel poseka ![]()
@Svistice píše:
Hele, a je z toho soužití i tolik nadšená ta starší generace?
Ke mě se totiž donáší povětšinou stesky těch babiček, že MUSÍ vyzvednout, hlídat, že si mladí takřka cokoliv neumí zařídít/zorganizivat samy, že MUSÍ vyvářet pro 4 dospělá a 1-2 děti, jinak by vnouče nemělo ani pořádné jídlo, trpí výchovnými metodami mladých vůči vnoučatům (ať už je v právu kdokoliv).![]()
Edit: Mladým samozřejmě nic neřeknou a ty hranice nenastaví. Ale stěžují si pak v práci a po známých/v širší rodině.
Příspěvek upraven 26.03.17 v 20:58
Je to o lidech a domluvě. Když si někdo bude chtít nutně udělat z rodičů poskoky, tak si je udělá, i když bydlí v jiné ulici.
My žijeme jako dvě samostatné jednotky, nikdo nikomu neuklízí, nevaří. Až na výjimky - když já nestíhám v práci, máma mi tak jednou za čtvrt roku vyžehlí, vzájemně se občas o víkendu pozveme na oběd - cca jako v jiných rodinách) nebo když rodiče potřebují, jsou nemocní atd.
Ze škol vyzvedávají, hlídají, ale cca ne méně než ostatní vnoučata, kteří s námi nebydlí ![]()