Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@hospodki prý mi nemůže nic říct, že se mi všechno dotkne.
No však, tak ať ti nic neříká ![]()
Keca ti do něčeho? ať to udělá sám.
Neurazet se, nedělat scénky.
Suše okomentovat, že on to vlastně umí líp, tak už mu dáváš prostor a že je moc hodný, že to udělá lépe bez ty.
Vaření, úklid, péče o dítě..
A fakt to neudělat, počkat na něj.
On te kritikou chce ranit a ty se vytocis a vyletis jak certik z krabicky, takze dosahl sveho.
Proste se nesmis nechat vytocit.
@Anonymní píše:
@hospodki prý mi nemůže nic říct, že se mi všechno dotkne.
Můj chlap taky nechápe, ze se občas ohradim proti jeho tónu a taky jsme spolu skoro 16 let. Když začne prudit tak ho brzdim, ale do hádek nejdeme. Potřebujete si od sebe odpočinout. Jinak bych mu sepsala seznam za ten den a večer předala at vidí, ze pro tebe je to peskovani a kdyby jsi ty do nej ryla od rána do vecera tak by byl taky nastvany. Jinak když je teda doma a nechce jít spát, tak at vezme dítě na hřiště a driv jak za dvě hodiny se nevrací
@Lucie_Sx píše:
On te kritikou chce ranit a ty se vytocis a vyletis jak certik z krabicky, takze dosahl sveho.
Proste se nesmis nechat vytocit.
Přesně tak. Zakladatelka ho rozčiluje, chce si na ni vybít vztek..a ona mu krásné nahrává.
Tuhle hru ale musí hrát dva.
Když zakladatelka změní přístup, bude ho muset nakonec změnit i její muž.
Ale chce to sebezapření, přestat se litovat a čekat, že to samo od sebe zmizí.
Za mě jste v tom tak trochu oba. On svoji nepřiměřenou kontrolou. A ty, že si to bereš až příliš osobně. Zkus nevyjíždět jak tady píšou ostatní a v klidu mu to vysvětlit. Jestli dělá tolik věcí nechodí po noční spát a má spánkovej deficit tak je podrazdenej a na kom si to vylevame na nejbližších. Jak ty hadky konci?
@Vlasta gh píše:
Za mě jste v tom tak trochu oba. On svoji nepřiměřenou kontrolou. A ty, že si to bereš až příliš osobně. Zkus nevyjíždět jak tady píšou ostatní a v klidu mu to vysvětlit. Jestli dělá tolik věcí nechodí po noční spát a má spánkovej deficit tak je podrazdenej a na kom si to vylevame na nejbližších. Jak ty hadky konci?
No klasicky omluvami a vysvětlením. Že je nervózní, že to tak nemyslel. Že mě má rád ale nechce aby malá byla v těch scénách a že to jo vždycky vytočí.
No hele má toho moc a je unavený. To je kombinace k prdu. To jsem taky nesnesitelná. Vlastně každý koho znám je v takovém stavu na ránu.
Jinak souhlasím s holkama. Nelíbí se ti jak to dělám? Udělej to sám. A zcela v klidu bych hodila nohy nahoru.
Ale v první řadě bych ho donutila se vyspat. Denně aspoň těch 5 až 6 hodin.
@Anonymní píše:
No klasicky omluvami a vysvětlením. Že je nervózní, že to tak nemyslel. Že mě má rád ale nechce aby malá byla v těch scénách a že to jo vždycky vytočí.
No ale ty sceny jsou kvůli tomu, že se musí plést do všeho. Tak ať si hledí svého a je klid.
@Aneta.Berg píše:
Vzdycky kdyz neco takhle zkritizuje tak v ty cinnosti prestan a milym tonem mu rekni, ty fakt by to takhle jak rikas bylo lepsi, prosim te udelal bys to? A zdekuj se z mista, necekej na odpoved, at tu vec udela sam, kdyz je tak chytrej. Ona se mu ta kritika pak spoji s tim, ze mu po ji vzdy pristane nejaka prace a uz se mu do ni nebude tak chtit…teda pokud je na tom s inteligenci aspon tak dobre jako pes…
asi tak.
Ono tyhle více či méně uštěpačný poznámky má kdekdo. Je potřeba to utnout hned.
Bejvalej mi to dělal pořád, já už potom v nervu, že všechno dělám špatně, stabilní kritika i kdybych se na hlavu postavila.
Jemu to snad ani nepřišlo, když sem už nevydržela a vyjela, tak co blbnu, dyť nic neřek.
Můj nynější to párkrát taky nadhodil, už ani nevím na co, tak sem - přesně - odložila hadr nebo prostě tu danou věc, že může začít, jestli si myslí, že to udělá líp. Ne uraženě, s úsměvem, že se daný činnosti ráda zřeknu.
Je fakt, že já sem zpozorovala, že mívám podobné tendence mu občas s něčím nevyžádaně radit (asi deformace z mateřství), tak se taky musim mírnit
![]()
Pak je ještě potřeba rozklíčovat, kdy jde o urážlivou poznámku a kdy o dobře míněnou radu. My ženský umíme někdy přehnaně reagovat i na naprosto obecnou věc
Jakože je to hned výčitka.
Trochu pomáhá „nevytvářej domněnky a neber si věci osobně“ (viz. Čtyři dohody).
Problem je v nem. Jako sorry, ale proc toho dela tolik? Tim je potreba zacit. Vy nemate penize nebo co, ze pracuje, studuje a jeste musi mit brigadu?
Nebo, co je ten duvod, ze toho na sebe tolik naklada?
@Jana525 píše:
Problem je v nem. Jako sorry, ale proc toho dela tolik? Tim je potreba zacit. Vy nemate penize nebo co, ze pracuje, studuje a jeste musi mit brigadu?Nebo, co je ten duvod, ze toho na sebe tolik naklada?
Tak on pracuje jako záchranář a to nemůže dělat do důchodu tak si dělá školu, aby pak mohl pracovat někde jinde. Navíc učí na střední par hodin a toho baví a navíc je to právě možnost pracovat tam potom na plnej úvazek.
@Anonymní píše:Řekla bych mu s úsměvem, že pokud to umí lépe, tak to samozřejmě může všechno dělat, že mu to mileráda přenechám.
To už jsem zkusila a výsledek byl, že on tu za chvíli bude dělat všechno. Takže zase hádka, protože jsem řekla tak já tu podle tebe nic nedělám a on, že to neřekl. Jo to on mi řekne, že mu lezu na nervy tim, že se pořád jen urazim a dělám scény před malou.
@Anonymní píše: … že on tu … zase hádka … protože jsem řekla … a on, že to neřekl … to on mi řekne, že …
Zakladatelko, hele, kolik je Ti let? Podle Tvého písemného projevu a duševního obzoru soudím, že je Ti maximálně dvanáct.
Vy dva zlobiví haranti jste se hledali, až jste se našli. On na tom není s duševní vyspělostí o nic lépe.
Pokud máš rodiče, příbuzné - jdi za nimi o radu. Bez toho chlapa se obejdeš, a ještě se Ti uleví. Vyřeš si bydlení, spočítej si peníze, včetně toho co budeš dostávat od otce dítěte. Hlavně nezůstávej s ním. Vy dvě děti se nesnesete.