Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
On je pořád doma? Se nudí?
Ne, my si doma do takových drobností nekecáme. Ať si každý dělá po svém. ![]()
To vypadá jako slušná ponorka.
Jako kdyby mi v noci vedle mě začal někdo z mého pohledu nesmyslně hlučet, tak asi taky nezareaguji zrovna jinak, než tvůj manžel. Zrovna tohle mi přijde celkem přirozené.
Jinak si myslím, že máš pravdu ty. Nepřijde mi to, že chce pomoci, ale ponižovat.
Měla jsem takového expřítele, ač byl v mnoha ohledech fajn, tohle nikam nevedlo. Jeho otec byl a je stejný, proto se s nim jeho žena po 30 letech rozvedla. My jsme se ani po 10 letech nevzali, tak jsem ho posléze pustila do oběhu. Podobné ponižující řeči, jak si myslím, že každý si ze mne sedne na zadek, jsem pupek světa atd byly na denním pořádku. Domluva nepomohla, neboť on nechápal, co mám za problém. Dnes již spolu přes 7 let nejsme, má novou partnerku a z doslechu vím, že řeší to stejné. Takže asi tak. Buď se s tím musí člověk naučit žít, nebo odejít. Jiné řešení podle mě u těchto lidi vážně není.
@brisco píše:
On je pořád doma? Se nudí?
Ne, my si doma do takových drobností nekecáme. Ať si každý dělá po svém.
Ne pracuje v nepřetržitým provozu takže dělá noční a denní 12, studuje dálkové VS a ještě má brigádu.
Vzdycky kdyz neco takhle zkritizuje tak v ty cinnosti prestan a milym tonem mu rekni, ty fakt by to takhle jak rikas bylo lepsi, prosim te udelal bys to? A zdekuj se z mista, necekej na odpoved, at tu vec udela sam, kdyz je tak chytrej. Ona se mu ta kritika pak spoji s tim, ze mu po ji vzdy pristane nejaka prace a uz se mu do ni nebude tak chtit…teda pokud je na tom s inteligenci aspon tak dobre jako pes…
Jo jinak tahle kritika cehokoli je zpusobena tim, ze mu proste jako clovek lezes na nervy…maly deti by se zscaly sikanovat, dospeli se kritizuji.
Tak mu řekni ať to dělá on když je tak ideální. Nebo ať drží klapacku. Musíš si ho zpravit holka. Nebo to nepřijde a bude to horší. Vím o čem mluvím. Mám doma taky generálního b. uzeranta. Už mlčí. Radši. Jinak by bylo zle. A to nechce.
@Aneta.Berg píše:
Vzdycky kdyz neco takhle zkritizuje tak v ty cinnosti prestan a milym tonem mu rekni, ty fakt by to takhle jak rikas bylo lepsi, prosim te udelal bys to? A zdekuj se z mista, necekej na odpoved, at tu vec udela sam, kdyz je tak chytrej. Ona se mu ta kritika pak spoji s tim, ze mu po ji vzdy pristane nejaka prace a uz se mu do ni nebude tak chtit…teda pokud je na tom s inteligenci aspon tak dobre jako pes…
To už jsem zkusila a výsledek byl, že on tu za chvíli bude dělat všechno. Takže zase hádka, protože jsem řekla tak já tu podle tebe nic nedělám a on, že to neřekl. Jo to on mi řekne, že mu lezu na nervy tim, že se pořád jen urazim a dělám scény před malou.
@Anonymní píše:
To už jsem zkusila a výsledek byl, že on tu za chvíli bude dělat všechno. Takže zase hádka, protože jsem řekla tak já tu podle tebe nic nedělám a on, že to neřekl. Jo to on mi řekne, že mu lezu na nervy tim, že se pořád jen urazim a dělám scény před malou.
Má nějaký syndrom nebo co? To se v něm najednou probudily půdy a potřebuje te vychovávat? Na to má přece to dite
@Anonymní píše:
Tak zareaguj - no tak budes delat vsechno, aspon bude vsechno podle tvych predstav. Bud u toho mila, rikej mu to v dobrem…Nenech se vyprovokovat k hadce, neber ty jeho kecy vazne, neni to tvuj sef, mate byt partneri.
@Anonymní píše:
Ne pracuje v nepřetržitým provozu takže dělá noční a denní 12, studuje dálkové VS a ještě má brigádu.
Nemá toho nějak moc?
@Vlasta gh píše:
Nemá toho nějak moc?
No on ani po noční nechodí spát i když mu říkám ať jde. Pak je nervózní, že je toho moc a je strašně unavenej. A asi jsem hromosvod.
Ale ty se urazis a delas sceny, to se nedivim, ze je zpruzely.
Ten navod od @Aneta.Berg je skvely, ale bud mila, zadny sceny, zkus se hecnout a udelat to, jak pise.
S partnerem jsme spolu 16 let máme spolu dceru (1,5 roku). Poslední třičtvrtě roku se stále hádáme. Vlastně každý den. Spouštěč je cokoliv. Ale většinou je to tak, že on z mého pohledu neustále kritizuje. Mne to vadí tak se mi to dotkne a on má zase pocit, že neřekl nic spatnyho a že se kvůli tomu nemusím urážet. Příklad: malá se probudila v pět. On říká dej jí ještě mezi nás. Jak jsem byla rozespalá a malá je už větší tak jak jsem ji chtěla položit tak se prohla v zádech a prostě mi ji položit nešlo tak jsem ji znovu zvedla a stalo se to samý. On na mě vyjel ze co dělám ať ji položím. Malá začala brečet. Ráno jsme se o tom bavili já mu vysvětlila že mi nesla položit že nemám takovou sílu jako on když se malá zmítá. Že prej neřekl nic spatnyho a proč jsem uražená atd. Následně ji davam do sedačky a snídani. On přijde a řekne jí jak pa tě ta máma do sedačky dala vždyť ji nemáš rovne a opraví ji. Pak jdeme odpoledne ven nesu pleny na vyhození jdu pro kočár a on mi řekne pročpa si ty pleny nenechala pod schody a jdeš s nimi až pro kocar. Když vařím tak prijde radit proč to dělám takhleze takhle je to lepsi a proč tam dávám tohle a proč si neuklidnim. Abych měla víc mista. A takových věcí je za den asi tisíc. Pak když mu řeknu že mi tohle vadí že podle něj furt dělám něco špatne tak se prej lituju a jsem pupek světa, namyšlená atd. Že on neříká nic spatnyho.
Tak já nevím jsem moc přecitlivělá a on fakt neříká nic spatnyho a nebo to přehání.