Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráda bych se zeptala na lízátka Gravipop. Poradili mi je v lékárně na cestování v těhotenství, ale teď koukám, ze obsahuje extrakt ze zázvoru. Někde jsem četla, že by se zázovor v těhotenství neměl… Právě jsem se i vyděsila, protože než jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem pila šťávu z čerstvého zázvoru /řádily chřipky, tak jako prevenci…/.
Ještě bude cestovat i dcera (5 let) a taky jí bývá v autě špatně a paní v lékárně říkala, že to lízátko můžu dát i jí, radši než např.kinedryl… Co myslíte?
Ahoj, naopak; zázvor pomáhá od nevolností. Asi sis to možná spletla se skořicí
. Dítěti bych ho dala bez problémů taky…
Já jsem slyšela , že zázvor je právě dobrý na těhotenské nevolnosti ![]()
Jo jsem zapomněla - lízátka jsem měla taky, bylo to jediné, kde jsem ten zázvor vzala, páč ho jinak nesnesu…
zazvor je v tehotenstve super, odkial mas, ze sa nesmie? Naopak, pomaha pri rannych nevolnostiach.
Zázvor v malém množství pomáhá na nevolnosti. Ve větším množství má prokrvovací účinky, což by asi nebylo úplně žádoucí, pokud bys měla nějak rozdrážděnou dělohu, třeba bys krvácela, měla bolesti…
Ale množství v lízátkách obsažené je maličké.
Mě teda envyhovali, prtože z toho sladkého podílu se mi zvedal kufr dvakrát tolik ![]()
Takže jsem pila studený zázvorový čaj s citronem (normální pytlíkový, jen slabě vylouhovaný), to se taky dá vzít do flaštičky s sebou ![]()
Někdo říká, že se skořice může, někdo, že ne; ber to s nadhledem, asi sis nenasypala kilo do štrůdlu…nestresuj se! ![]()
Koření se v těhotenství nedoporučuje skoro žádné
. Ale když nebudeš kořenit po lžících a několikrát denně, tak neuškodí ani ta skořice. Zázvor se opravdu VE VELKÉM MNOŽSTVÍ v těhotenství nedoporučuje. Je to ale podobné jako s kolou - ta se v těhu taky „nesmí“ a při nevolnostech pomáhá ledová kola po lžičkách
.
no, mě přijde že na mě ty lízátka mají opačný efekt
mě je pak na
víc
Kajka37 píše:
no, mě přijde že na mě ty lízátka mají opačný efektmě je pak na
víc
Právě, mě tam zkrátka vadil ten cukr, mě zpoátku celkem dost pálívá žáha a na pálení žáhy je cukr jak přilít olej do ohně
Ještě mi v lékárně říkali o nějakých čistě zázvorových tabletách, ale zrovna je neměli, proto jsem brala čaj.
tak já jsem první 4 měsíce byla na těch lízátkách snad závislá
Hodně mi pomáhaly od nevolnosti
me lizatka nepomohla, ale delala jsem si caj ze zazvoru.
Nejhorší byla cesta autobusem. Šup lízátko do pusy,sice jsem si připadala blbě, ale díky němu jsem se nepozvracela. Zvracela jsem celé 3 měsíce. Taky mi pomáhala kofola nebo cola, ale v malém množství. Zázvor je na nevolnosti dobrý, takže žádný strach. Když jsem lízátka kupovala, tak se mne paní ptala kolik. Říkala jsem, že celé balení a 2×. Hleděla na mne, jako na závisláka. ![]()
cola byla uzasna, po probuzeni nez jsem se rozhodla vylest z postele jsem se napila a bylo to o moooc lepsi, nepozvracela jsem se