Lízátka Gravipop

809
6.5.11 14:05

Lízátka Gravipop

Ráda bych se zeptala na lízátka Gravipop. Poradili mi je v lékárně na cestování v těhotenství, ale teď koukám, ze obsahuje extrakt ze zázvoru. Někde jsem četla, že by se zázovor v těhotenství neměl… Právě jsem se i vyděsila, protože než jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem pila šťávu z čerstvého zázvoru /řádily chřipky, tak jako prevenci…/.
Ještě bude cestovat i dcera (5 let) a taky jí bývá v autě špatně a paní v lékárně říkala, že to lízátko můžu dát i jí, radši než např.kinedryl… Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1587
6.5.11 14:12

Ahoj, naopak; zázvor pomáhá od nevolností. Asi sis to možná spletla se skořicí :palec: . Dítěti bych ho dala bez problémů taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
6.5.11 14:13

Já jsem slyšela , že zázvor je právě dobrý na těhotenské nevolnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
6.5.11 14:14

Jo jsem zapomněla - lízátka jsem měla taky, bylo to jediné, kde jsem ten zázvor vzala, páč ho jinak nesnesu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
6.5.11 14:15

A skořice se nesmí? Zrovna jsem jí ráno měla ve štůdlu… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
6.5.11 14:18

zazvor je v tehotenstve super, odkial mas, ze sa nesmie? Naopak, pomaha pri rannych nevolnostiach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.11 14:19

Zázvor v malém množství pomáhá na nevolnosti. Ve větším množství má prokrvovací účinky, což by asi nebylo úplně žádoucí, pokud bys měla nějak rozdrážděnou dělohu, třeba bys krvácela, měla bolesti…
Ale množství v lízátkách obsažené je maličké.
Mě teda envyhovali, prtože z toho sladkého podílu se mi zvedal kufr dvakrát tolik :lol:
Takže jsem pila studený zázvorový čaj s citronem (normální pytlíkový, jen slabě vylouhovaný), to se taky dá vzít do flaštičky s sebou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
6.5.11 14:21

Někdo říká, že se skořice může, někdo, že ne; ber to s nadhledem, asi sis nenasypala kilo do štrůdlu…nestresuj se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.5.11 14:57

Koření se v těhotenství nedoporučuje skoro žádné :mrgreen: . Ale když nebudeš kořenit po lžících a několikrát denně, tak neuškodí ani ta skořice. Zázvor se opravdu VE VELKÉM MNOŽSTVÍ v těhotenství nedoporučuje. Je to ale podobné jako s kolou - ta se v těhu taky „nesmí“ a při nevolnostech pomáhá ledová kola po lžičkách :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
6.5.11 16:12

no, mě přijde že na mě ty lízátka mají opačný efekt :( mě je pak na :poblion: víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.11 17:19
Kajka37 píše:
no, mě přijde že na mě ty lízátka mají opačný efekt :( mě je pak na :poblion: víc

Právě, mě tam zkrátka vadil ten cukr, mě zpoátku celkem dost pálívá žáha a na pálení žáhy je cukr jak přilít olej do ohně :-( Ještě mi v lékárně říkali o nějakých čistě zázvorových tabletách, ale zrovna je neměli, proto jsem brala čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
6.5.11 17:22

tak já jsem první 4 měsíce byla na těch lízátkách snad závislá :lol: Hodně mi pomáhaly od nevolnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
6.5.11 19:12

me lizatka nepomohla, ale delala jsem si caj ze zazvoru.

• vecer kousek zazvoru na kosticky, zalila jsem to varici vodou a do rana nechala luhovat … ochutila jsem si to medem a vyborny, nevolnost byla pryc :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
6.5.11 20:02

Nejhorší byla cesta autobusem. Šup lízátko do pusy,sice jsem si připadala blbě, ale díky němu jsem se nepozvracela. Zvracela jsem celé 3 měsíce. Taky mi pomáhala kofola nebo cola, ale v malém množství. Zázvor je na nevolnosti dobrý, takže žádný strach. Když jsem lízátka kupovala, tak se mne paní ptala kolik. Říkala jsem, že celé balení a 2×. Hleděla na mne, jako na závisláka. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4634
6.5.11 20:08

cola byla uzasna, po probuzeni nez jsem se rozhodla vylest z postele jsem se napila a bylo to o moooc lepsi, nepozvracela jsem se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí