Můžu si ultrazvuk vyžádat?

85
5.5.11 20:12

Můžu si ultrazvuk vyžádat?

Ahojda maminy.
mám prosbu při minulém těhotenství mě pan doktor nedělal při každé kontrole ultrazvuk.. Ale teď bych chtěla, můžu si to vyžádat? A má to být zdarma nebo mám počítat s tím, že to může být za peníze?
Dále jsem slyšela, že nově od dubna je určení pohlaví placená záležitost a může to být i 1000kč, je to pravda?
Samozřejmě záleží na zdraví mimi, to v prvé řadě, ale já už s chlapem nevydžím :-D Je přesvědčený, že čekáme kluka, všichni okolo tvrdí, že holku. On už by to chtěl říct rodičům (hlavně už to nepůjde nějak skrývat), ale chce to říct dědovi s tím, že bude mít následníka a fotbalistu a já nevím co všechno :roll:

První máme holčičku, a mám pocit, že je tím posledlej.. A pořád mě tvrdí, že už já něco vím a nechci mu to říct :huban: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
5.5.11 20:18

Ahoj,no vyžádat si ho můžeš,ale budeš si to muset zaplatit.pojištovna hradí pouze 2 ultrazvuky.u mého dr.se za určení má platit 100kč.,ale minule mi to řekl zadarmo :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
5.5.11 20:21

Pojišťovna hradí jen dva „velké“ ultrazvuky – v 20. a 32. týdnu. Cokoliv nad rámec toho je jen dobrá vůle doktora. Samozřejmě pokud jsou nějaké komplikace, jsou hrazené i další ultrazvuky, ale u nekomplikovaného průběhu jen ty dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.5.11 20:25

8-o 8-o Platit za určení pohlaví?? Tomu se mi nechce věřit :zed: Jestli je to pravda, tak už teda k českému zdravotnictví nemám co bych řekla. Stačí ty výmysly porodnic v kterých se platí za přítomnost otce u porodu :pocitac:
Pardon, že jsem se tu tak rozčílila,ale to mne fakt dostalo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 20:27

Ahoj me tedy dr dela UZ na kazde poradne.. jediny,ktery jsem platila byl UZ ve 12t screening… a ve 20 a ted ve 30tt me posila do specializovaneho centra nebo nemocnice.. ale je standart ty dva UZ.. pokud si chces vyzadat pokazde urcite si budes muset podle me minimalne 200 300kc zaplatit.. jinak me dr rekl pohlavi za 150kc… zalezi taky kde bydlis a jakeho mas dr :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
5.5.11 20:27

Neplatí se za to, pokud se umíš správně zeptat :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
5.5.11 20:28

Taky mi přijde nesmysl,platit za určení pohlaví,když to dr na ultrazvuku stejně vidí-to je zase výmysl :cert:
Jinak jsem byla na velkém UTZ dvakrát-zdarma a při každé kontrole mi dr dělá ultrazvuk taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.5.11 20:35

Když koukám do těhu průkazu tak tam mám psán ultrazvuk 12-13 týden, a pak ten 20týden. Byla jsem už i na placeném vyšetření ve 13týdnu v prenatálním centru a tam mám jít ještě v tom 20tt a pak ještě někdy poté, a v tom 13tt mě p.doktroka řekla, že už pohlaví poznat jde, ale mimi ukazovat nic nechtělo :-)
Takže se mě nějak kryje ten ve 20týdnu u pana doktora a v 20týdnu v prenatal centru… Nebo tím je tada myšlen jeden? Díky moc
Ale jsem z toho jelen, a stejně nechápu proč to řeším když už to je druhé těhotenství :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
5.5.11 20:51
Monny89 píše:
Neplatí se za to, pokud se umíš správně zeptat :mrgreen: :nevim:

tak mě prosím pouč 8-o u nás se taky platí, myslím 100kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
5.5.11 20:56

V prvním těhotenství chtěl jeden dr 300 kč za to že řekne co to je.Teď u druhého jsme byli v genetu,tak se za to neplatilo.Ale jelikož naše mimi je stydlivé a nikdo nám s určitostí neřekl že to klučík je tak si teď ve 29tt nechám zkouknout doktorem-ten za to chce 200kč-ale prý je to běžné,že to vybírá skoro každý dr :think: Jinak mě dr říkal,že hrazené ultrazvuky v těhu jsou 3 8-o jinak mi ho dělá každou kontrolu,za což jsem ráda

• Citovat
  • Upravit
44198
5.5.11 21:07

U mého gyn. stojí UTZ navíc 200Kč.
Za určení pohlaví si účtuje taky 200 Kč, ale na „velkém UTZ“ a ještě jiných speciálních vyšetřeních, kde jsem k vůli svému zdravotnímu stavu byla, mi to řekli zdarma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
5.5.11 21:11

Tak mě tedy pohlaví při prvním těhotenství řekli na 2.UTZ a zadarmo, sám se i zeptal, jestli to chci říct. A při druhém těhu mi to řekli na tom ultrazvuku na genetice, taky zadarmo a při druhé kontrole mi to napsala i do papírů pro doktora. Já se ptala, jestli to pořád vypadá na kluka a ona se smála, že to nevypadá na kluka, ale že to kluk je. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.5.11 21:16

Já měla teda u dr všechny velké uz zdarma, tuším 12., 20. a 31cca tt. Mezitím v poradně dělala normoš uz, ale to nevím, jestli vždycky. Pohlaví bylo taky zadarmo a i fotky z uz :nevim: I všechny odběry krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
5.5.11 21:31

My tedy taky za to že nám řekli pohlaví nic neplatili 8-o. Můj Dr. dělá ultrazvuk při každé poradně, ale má takový starší malý a jen natočený k sobě, já tam nic nevidím, ale aspoň jsem klidná že malou kontroluje a je vše o.k. Jinak jsme byli na velkém ultrazvuku na Genetice na NT screeningu, za který jsme tedy platili (1000,–) a tam se nás doktor sám ptal jestli chceme vědět pohlaví a nic navíc tedy za to jsme nedávali. Ani fotky jsme neplatili navíc. Pak jsme byli na utz velkém ve 20tt a za ten jsme neplatili tedy vůbec nic a zase se Dr. sám ptal jestli víme pohlaví a jestli ho vědět chceme. Dál jsme byli na super 3D/4D ultrazvuku, který jsme si tedy platili taky sami, ale opět jen tu jednu cenu a Dr. se zase sám ptal jestli říkal minule pohlaví a jestli ho vědět chceme. Teď půjdeme na velký utz ve 32tt a za ten by jsme taky platit neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
5.5.11 21:49

No za určení pohlaví jsem platila, ale tak žílu mi to neškublo.

Jinak já měla těhotenskou cukrovku a od zjištění UTZ co tři týdny, jsem se tak mohla dívat na mimino de facto furt. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí