Miminko v 17 letech

2377
5.5.11 14:58

Miminko v 17 letech

Dobrý den,chtěla bych se poradit a podělit se,se zkušenostmi a zážitky ohledně těhotenství v mém věku.Mám přítele,který je zaměstnaný a je mu 23 let.Jsme spolu rok a stalo se nám to sami nevíme jak a kdy,ale stalo,ale to už neřešíme a jen se na miminko těšíme a plánujeme společnou budoucnost.Termín mi vyšel okolo mých 17ých narozenin,což bude největší a nejmilejší dárek zřejmě za celý můj život. :andel:
Jen teď řešíme menší trable,a to aby jsme si mohli s přítelem zařídit společnou domácnost,nyní bydlíme u mých rodičů,jelikož máme velký byt,tak tu přítel už dobu bydlí,takže spolu dá se říct žijem,ale nemáme soukromí.Byla jsem na sociálce kvůli penězům,co budu mít právo pobírat a řekli mi,že nic ani rodičák,jen tehdy když se s přítelem vezmem a takto se zplnoletním.Ale známá nám zas řekla něco jiného,tak nevíme.Aby mě nic nedrželo u rodičů a mohli jsme uživit vlastní domácnost,tak bez pobírání rodičáku nelze(jen z platu přítele).Víte tedy někdo jak to v dnešní době je?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27009
5.5.11 15:02

Tak v první řadě gratuluju i když jsi mladinká:)
za druhá na rodičák má nárok každá ty na 4 letou variantu ale aspon něco,takže lži že nárok nemáš neposlouchej :wink:
Akorát ten rodičák ti moc nepomůže po 9 měsících 3800, ale zas byste mohli nárok na jiné příspěvky když budete bydlet sami jako příspěvek na byldení přídavky…ale v tom ti neporadím já neměla nárok nikdy na nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
5.5.11 15:05

myslím že bys měla mít nárok na rodičák ve 4leté variantě,od porodu do 9m věku dítěte 7600Kč a pak do 4let 3800Kč.

A gratuluju k miminku,kamarádka měla první mimčo v 16ti a zvládla to skvěle,i když jí přítel asi po roce opustil.Teď je jí 19 a už má druhou holčičku,dálkově dodělává SŠ,bydlí teda mamky,ta jí dost pomáhá,hlavně teda finančně,ale jinak vše zvládá v pohodě. držím palečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 15:07

Přesně toto nám řekla známá.A slyšela jsem i se dočetla o různých fíglích,jako že otec nastoupí na mateřskou na nákou dobu zvolí si 3letou variantu třeba a pak se to zas přepíše na matku a ta 3letá varianta zůstane.A otec může opět nastoupit do zaměstnání a rodičák budu pobírat já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 15:09

Děkuju mockrát :andel: Přítel se na miminko hrozně těší,sámse podílel na výchově dětí jeho staršího bratra,takže zkušeností má až až takže to je další výhoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
5.5.11 15:12

tak pokud je přítel zaměstnaný a za poslední 2 roky má odpracováno min.270 dní tak to převézt lze. Normálně po 6ti nedělí nastoupí na mateřskou,stačí na 2 dny,udělá volbu rodičáku na 3 roky a pak to převede zpátky na tebe.S tím ti pak poradí na sociálce jaké papíry jsou k tomu třeba,snad natrefíš na nějakou ochotnou úřednici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.5.11 15:14
Mishell píše:
Přesně toto nám řekla známá.A slyšela jsem i se dočetla o různých fíglích,jako že otec nastoupí na mateřskou na nákou dobu zvolí si 3letou variantu třeba a pak se to zas přepíše na matku a ta 3letá varianta zůstane.A otec může opět nastoupit do zaměstnání a rodičák budu pobírat já.

je tady zabehla diskuze -uzavrena skupina pozadej o vstup.Holky ti poradi co a jak.I to ze budes mit mimco v 17.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
5.5.11 15:16
Mishell píše:
Dobrý den,chtěla bych se poradit a podělit se,se zkušenostmi a zážitky ohledně těhotenství v mém věku.Mám přítele,který je zaměstnaný a je mu 23 let.Jsme spolu rok a stalo se nám to sami nevíme jak a kdy,ale stalo,ale to už neřešíme a jen se na miminko těšíme a plánujeme společnou budoucnost.Termín mi vyšel okolo mých 17ých narozenin,což bude největší a nejmilejší dárek zřejmě za celý můj život. :andel:
Jen teď řešíme menší trable,a to aby jsme si mohli s přítelem zařídit společnou domácnost,nyní bydlíme u mých rodičů,jelikož máme velký byt,tak tu přítel už dobu bydlí,takže spolu dá se říct žijem,ale nemáme soukromí.Byla jsem na sociálce kvůli penězům,co budu mít právo pobírat a řekli mi,že nic ani rodičák,jen tehdy když se s přítelem vezmem a takto se zplnoletním.Ale známá nám zas řekla něco jiného,tak nevíme.Aby mě nic nedrželo u rodičů a mohli jsme uživit vlastní domácnost,tak bez pobírání rodičáku nelze(jen z platu přítele).Víte tedy někdo jak to v dnešní době je?? :think:

Gratuluju ti k miminku, je dobre ze se k tomu stavite tak zodpovedne. To zplnoletneni svatbou je asi nejlepsi reseni. Nejen co se rodicaku tyka ale i do budoucna. Ja bych to resila takhle. Pak by jsme totiz skrz pritele mohli zadat o triletou variantu. Kdezto kdyby jsi zustala jako neplnoleta by to neslo. Ale verim ze to vyresite nejlepe jak to pujde. To malicke je takovy zazrak ze to stoji za jakekoli trable tomu ver. Az ho budes drzet v naruci tak pro tebe nebude nic jineho existovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 15:26

Přítel je ted skoro půl roku v nové práci,ale předtím dělal u jedné firmy asi rok a půl,takže to by mělo projít.Právě jak sem četla všechny ty změny od letošního roku co se týče mateřství tak jsem se bála abych mohla vůbec něco pobírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 15:28

Právě jde o to,že jsme se snažili zjistit jestli se lze obejít bez té svatby,známá nám řekla že stačí když s přítelem prokážem společnou domácnost aby mohl na mateřskou nastoupit on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
5.5.11 15:36
Mishell píše:
Právě jde o to,že jsme se snažili zjistit jestli se lze obejít bez té svatby,známá nám řekla že stačí když s přítelem prokážem společnou domácnost aby mohl na mateřskou nastoupit on.

musí být zapsán v RL jako otec, což může být u tebe (formulář na prohlášení o otcovství) do 18 let problém, nedávno tu byla o tom diskuse, tak kdyžtak zkus pohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.5.11 15:45

jestli nejste z jakéhosi důvodu zásadně proti manželství, tak se vezměte. tím, že nejsi plnoletá, se tak můžete vyhnout problémům. Být plnoletá / zplnoletnělá se může hodit v mnoha směrech, když budeš matka. Moc bych o tom ani nešpekulovala.

Kamarádka co ti radila je také neplnoletá??

EDIT -aha, koukám přede mnou už ti to píše mati.

pa a gratuluju k miminku!
har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ynax1
5.5.11 16:10

asi to nejdůležitější? jak se k tomu staví vaši rodiče? Podporují tě? Souhlasí se zplnoletněním?… Je toho víc, ale hlavně kvůli sociálce si vše urovnejte, jakmile je svobodná matka a ke všemu neplnoletá, tak to mnohem víc kontrolují.

• Citovat
  • Upravit
2377
5.5.11 16:11

od rodičů mám plnou podporu již od samého začátku,ted jen řešíme zda je to zplnoletnění výhodnější a důležité a dozvídám se že zřejmě jistě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
5.5.11 16:21

Ahoj,ja mela prvni dite take v 17,ale 6dnu pred 18nactyma narozkama,ted mam dalsi,kdyby si cokoli potrebovala se zeptat napis mi sz
jo a gratuuuluju :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky