Miminko v 17 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2377
5.5.11 16:41

tak už dobu tu třeba řeším zda bude nutná svatba kůli zpnoletnění..kvůli pobírání rodičáku atd. Tak se snažím získat co nejvíce info a rad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 16:48

Ahoj zakladatelko.. ja ma, ten pocit,ale nechci ti nejak nakecavat blaboly,ze zplnoletneni lze udelat i bez svatby.. jen kvuli tomu,ze jsi tehotna ale nejsem si tim stopro jista.. a je kravina aby jsi nemela narok na rodicak… ale pro tebe bude asi nejlepsi se nechat papirove zplnoletnit a to Vam vyresi spousty problemu, hlavne to aby jsi mohla mit otce v RL.. a pak tu volbu toho rodicaku.. kdy mas TP??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 17:10

Termín porodu mám na konci října.Já právě netuším jak je to s tím zplnoletněním..a to je vlastně soudně ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 19:29
Mishell píše:
Termín porodu mám na konci října.Já právě netuším jak je to s tím zplnoletněním..a to je vlastně soudně ne?

to musis zazadat soudne… zavolej si na socialku a tam by ti to meli vsechno rict :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 20:01

to už jsem spíš myslela,že by bylo lepší se obrátit na právníka,když je to soudně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 20:22
Mishell píše:
to už jsem spíš myslela,že by bylo lepší se obrátit na právníka,když je to soudně..

nebo to zkus pres pravnika.. mam ve svem okoli par zplno. holek,ale nevim,jak to u nich probihalo.. ale hlavne aby to do padlo dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 20:32

to je škoda docela by mě zajímal průběh :-) už jen protože jsem z toho nervní co se bude dít :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 20:46

Soud může povolit výjimku ke zplnoletění u osoby, která je starší a tedy dosáhla již věku 16ti let, ale pouze v případě pokud by šlo o uzavření manželství.

Zákon o rodině §13 (1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Bez tohoto povolení je manželství neplatné a soud vysloví neplatnost i bez návrhu.

Tedy žádost podat na okresní soud.

Možná by Vám mohli poradit na matrice

tohle je z jedne pravni poradny tady na netu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 20:48

ZPLNOLETNĚNÍ (PŘED 18. ROKEM) Čtvrtek, 19 listopad 2009
Dobrý den, zdravim vás, mám takovou prosbu o radu: je mi 16 a ráda bych se nechala zplnoletnit, nevíte někdo, kde by to a hlavně za jakých podmínek mělo jít? Co mám udělat a co všechno je k tomu potřeba? Děkuju vám moc, Kitty

ODPOVĚĎ:

Milá Kitty,

nenapsala jsi důvod, proč to potřebuješ, ale já ti napíšu ten jeden jediný, kvůli kterému to je možné, OK?

Zákon o rodině

§13 (1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Bez tohoto povolení je manželství neplatné a soud vysloví neplatnost i bez návrhu.

Tedy je zde uvedeno:

• výjimečně,
  • jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství,
  • z důležitých důvodů .

Za ten důležitý důvod se v praxi považuje těhotenství.

A ještě jedno:

návrh na zplnoletění z důvodu uzavření manželství podává sám nezletilý (je účastníkem řízení, stejně jako jeho rodiče; druhý snoubenec je svědkem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 20:53

soud Vás zplnoletní za určitých podmínek - tedy, pokud už jste těhotná a chcete se o dítě starat (a prokážete, že jste toho schopná), nebo byste se s přítelem chtěli brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
5.5.11 20:55

snad ti to nejak pomuze :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
5.5.11 21:44

no tak tady jsem se aspon něco dočetla mockrát díky :-) každej mi tlouk do hlavy něco jinýho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.5.11 12:05
Mishell píše:
Přesně toto nám řekla známá.A slyšela jsem i se dočetla o různých fíglích,jako že otec nastoupí na mateřskou na nákou dobu zvolí si 3letou variantu třeba a pak se to zas přepíše na matku a ta 3letá varianta zůstane.A otec může opět nastoupit do zaměstnání a rodičák budu pobírat já.

ano to není fígl ale legální věc my to tak taky měli a budeme mít zase pokud přítel pracuje tak v tom není problém._Vše vám řeknou na sociálce tam jak se vyplácí nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.5.11 12:25

myslela jsem právě že toto mi právě sociálka apod.,nikdo takový neporadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
6.5.11 12:30
Mishell píše:
myslela jsem právě že toto mi právě sociálka apod.,nikdo takový neporadí..

nejprve si vyrid to zplnoletneni a pak socialku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí