Lodger Shelter

10482
17.6.10 09:49

Lodger Shelter

Ahoj,

mojí sestřenici se moc zalíbilo fleesové nosítko/fusak Lodger Shelter

nemám s ním žádné zkušenosti, nemám jí co poradit..
a tak mě zajímá vše - máte ho někdo? jak se v něm nosí? nepotí se děťátko? (čeká mimčo na podzim, takže vedro asi nebude..). Jaké je jeho využití jako fusaku do autosedačky?

Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
17.6.10 14:59

Já mám pocit, že tu na to už kdysi nějaká diskuze byla, matně si pamatuju tento nosič.
Já osobně si myslím, že tyhle udělátka 2v1 neposlouží ani v jedné funkci dostatečně dobře.
Můžu jen soudit, že různé vaky, ať už od pechů nebo babyvaky, nejdou moc dobře přitáhnout na tělo, dítě v nich musí být správně umístěné, aby to nedopadlo tak tragicky jako před časem v USA, kde v obdobném vaku umřelo několik dětí, tuším zástava dechu, tady v Čechách o tom myslím informovala Prima jako o „šátcích“.

Pokud nechci vyndavat dítě z vajíčka, protože spí, tak mi praktičtější přijdou nějaké lehounké golfky jako podvozek a až je dítko větší a neusne v autě pokaždé, tak už jde v pohodě přendat do šátku nebo nosítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.6.10 18:17

čičinko, díky moc za názor. jí se právě prostě jen líbí, jak je to dítě zaňuchňaný.. popravdě, to udušení mě ani nenapadlo :nevim:

nevím, jestli bude mit dost odvahy/trpělivosti na šátek (což je stejně nejlepší..) ale asi by bylo pak lepší nějaký klasický lepší vak, haipa daipa, nebo tak.., ne?ale rozhodně vyzkoušet, jak sedí..

myslím, že to s tou autosedčkou a probuzením a tak ona ani nemyslela, spíš šlo o náhražku deky/fusaku do sedačky.. a jestli se tam vejde dobře (po mé tragické zkušenosti s emitex zimní do autosedačky se radši ptám :)) sedačku bude mít nacvakávací na podvozek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.6.10 21:07

haipa daipa vak všichni chválí, pořídím ho, až bude další, ale už teď vybírám i šátek, na ellevillu chystají bambusovou limitku, to bude měkkoučké, tak to bude pro pidimimi jak stvořené.

No moc jsem neporadila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.6.10 23:30

ale jo, poradila.. :-) to udušení by mě fakt nenapadlo.. a to odzkoušení taky ne.. asi záleží, jak jí bude sedět, jakýkoliv vak, ona je celkem průměrné postavy.. tak třeba ano..
když sjme u toho, OT, myslíš, že na mini-mimi je lepší elasťák? já mám klasiku, nic moc drahého,byl to test, ale vyhovoval mi..tak zůstal.. nicméně uvažuju jestli není pro začátek elasťák lepší..
navíc moje dítě se odmítalo nosit v kolíbce, byl v kříži od počátku, to naproti tomu mělo naprosto zázračné účinky, a to i na kyčlíky kupříkladu.. předpokládám, že další dítě to bude mít podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.6.10 23:34

Natašo, pokud ti pevný šátek vyhovuje a umíš s ním pracovat, tak myslím, že elastik není nutný.
To už radši na miminko nějaké hedvábí nebo bambus :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.6.10 23:54

no, já ani nevím, jak elastický funguje, jako v čem je lepší, jen slýchám, že na miminko měl skoro každý elastičtější..
odborník jsem na kočárky :mrgreen: :mrgreen:
tak asi zůstanu pak na svým.. jetsli to umím - no, nevím :mrgreen: , nicméně, dítě si nestěžovalo a postavení mělo dobré (jako záda/nohy/kyčle a tak..)..
díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.6.10 00:08

Já ti nevím, elastik jsem nikdy neměla, ale údajně je s ním vázání jednodušší.
Je to spíš pro začátečníky, kteří se bojí, že by pevný šátek neuměli správně dotáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.10 23:05

ahoj, já ho měla. Jsou ale dva druhy nevím jestli to víš,ale asi ano. Je coton-letní a fleece-zimní. já měla zimní a měla jsem ho moc ráda, ale využila jsem ho jen jako ten fusak. Nosila jsem ho snad dvakrát a jako spící dítě po zvednutí v tomhle vaku jistě nezustane spát, zdál se mi tam moc propadlý až jsem se bála aby se nepoblinkal, neudusil. Udělá to z něj opravdu dost klubíčko, celá prdka propadne a nožky má az na tváři, to mu nebylo příjemný :nevim: A hlavně to celé musíš vypreparovat z pásu autosedačky a když tam máš tu látku ochranou mezi nožky, tak to jde dost těžce… Ale do sedačky super :palec: No, už bych nekoupila 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.6.10 14:56

díky za zkušenost.
nakonec se sestřenice „odvázala“ a asi zkusí šátek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
buggy
4.10.10 00:43

Lodger Shelter

Dobrý večer,

podělím se s vámi o svou zkušenost s Lodger shelterem. Malého jsem v něm nosila dosti dlouho, zpočátku využití téměř každý den. Absolvovala jsem s ním výlety do skal, na houby i sezení v zahradních restauracích a prťous v něm vydržel spokojený celé hodiny. Narozdíl od jiných vaků v tomto ani trochu nezapadal a já přes rameno necítila vůbec nic(narozdíl např.od vaku Premax apod.) Já můžu tedy jedině doporučit, ale každý může mít samozřejmě jinou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
648
29.7.12 13:15

Ahoj mamky, prosím vás používala některá z vás tento babyvak? Moc se mi líbí.. a chtěla bych ho pořídit.. ovšem teď váhám.. jeden je jakoby „zimní“ - u kterého teda píšou že v létě je prodyšný a saje pot a v zimě naopak neprofoukne.. no a ten druhý je „letní“ ale už jsem nenašla nikde jak se to chová zase v zimním období.

• bohužel nemám možnosti si je někde v obchodě osahat a tak bych se na vás chtěla obrátit s otázkou - jaký máte doma vy a jak jste s ním spokojené.. (co se týče, látky myslím)

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2494
29.7.12 16:47

@Barusatko ahoj, my mame doma ten „zimni“ a meli jsme ho hlavne jako zavinovacku do autosedacky. ted uz je mladej velkej (8,5m) a obcas ho v nem nosim, kdyz jdem vecer ven na prochazku. za sebe rikam, ze primarne jako nositko bych ho nekupovala, ale je to prijemne vedlejsi vyuziti zavinovacky.
a klidne se ptej na dalsi veci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
29.7.12 17:10

@martek01 ahoj :kytka:
moc děkuji za postřehy.. no jako primární nosítko ho ani asi nechci.. máme doma ještě šátek (který zatím neumím uvázat) :mrgreen:

• ale myslím si že budeme hodně vozit i v kočárku.. mám na to okolo hodně přírody tak toho musíme využít :)
  • no já jsem si teda našla nějaké info na Lodger.cz a taky mi přijde jako nejlepší varianta ten „zimní“ píšou tam přímo že ten je na venek nejlepší (celoročně) a ten „letní“ že je spíš fakt jen na teplé dny a na doma.. a myslím že doma to fakt nevyužijeme tak moc :think:
  • a prosím tě můžu se ještě zeptat? Píšou že když mrňousek usne v autosedačce tak ho vemeš neprobudíš a můžeš jít.. ale někde jsem četla že to tak není - protože prý je to tak špatně řešené že než to odhákneš od bezpečnostních pásů tak mimik je vzhůru.. :nevim:

Jakou máte zkušenost vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2494
29.7.12 17:12

@Barusatko jednou jsem ho tak nesla a pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...