Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
mojí sestřenici se moc zalíbilo fleesové nosítko/fusak Lodger Shelter
nemám s ním žádné zkušenosti, nemám jí co poradit..
a tak mě zajímá vše - máte ho někdo? jak se v něm nosí? nepotí se děťátko? (čeká mimčo na podzim, takže vedro asi nebude..). Jaké je jeho využití jako fusaku do autosedačky?
Děkuju ![]()
Já mám pocit, že tu na to už kdysi nějaká diskuze byla, matně si pamatuju tento nosič.
Já osobně si myslím, že tyhle udělátka 2v1 neposlouží ani v jedné funkci dostatečně dobře.
Můžu jen soudit, že různé vaky, ať už od pechů nebo babyvaky, nejdou moc dobře přitáhnout na tělo, dítě v nich musí být správně umístěné, aby to nedopadlo tak tragicky jako před časem v USA, kde v obdobném vaku umřelo několik dětí, tuším zástava dechu, tady v Čechách o tom myslím informovala Prima jako o „šátcích“.
Pokud nechci vyndavat dítě z vajíčka, protože spí, tak mi praktičtější přijdou nějaké lehounké golfky jako podvozek a až je dítko větší a neusne v autě pokaždé, tak už jde v pohodě přendat do šátku nebo nosítka.
čičinko, díky moc za názor. jí se právě prostě jen líbí, jak je to dítě zaňuchňaný.. popravdě, to udušení mě ani nenapadlo ![]()
nevím, jestli bude mit dost odvahy/trpělivosti na šátek (což je stejně nejlepší..) ale asi by bylo pak lepší nějaký klasický lepší vak, haipa daipa, nebo tak.., ne?ale rozhodně vyzkoušet, jak sedí..
myslím, že to s tou autosedčkou a probuzením a tak ona ani nemyslela, spíš šlo o náhražku deky/fusaku do sedačky.. a jestli se tam vejde dobře (po mé tragické zkušenosti s emitex zimní do autosedačky se radši ptám
sedačku bude mít nacvakávací na podvozek..
haipa daipa vak všichni chválí, pořídím ho, až bude další, ale už teď vybírám i šátek, na ellevillu chystají bambusovou limitku, to bude měkkoučké, tak to bude pro pidimimi jak stvořené.
No moc jsem neporadila ![]()
ale jo, poradila..
to udušení by mě fakt nenapadlo.. a to odzkoušení taky ne.. asi záleží, jak jí bude sedět, jakýkoliv vak, ona je celkem průměrné postavy.. tak třeba ano..
když sjme u toho, OT, myslíš, že na mini-mimi je lepší elasťák? já mám klasiku, nic moc drahého,byl to test, ale vyhovoval mi..tak zůstal.. nicméně uvažuju jestli není pro začátek elasťák lepší..
navíc moje dítě se odmítalo nosit v kolíbce, byl v kříži od počátku, to naproti tomu mělo naprosto zázračné účinky, a to i na kyčlíky kupříkladu.. předpokládám, že další dítě to bude mít podobně..
Natašo, pokud ti pevný šátek vyhovuje a umíš s ním pracovat, tak myslím, že elastik není nutný.
To už radši na miminko nějaké hedvábí nebo bambus ![]()
no, já ani nevím, jak elastický funguje, jako v čem je lepší, jen slýchám, že na miminko měl skoro každý elastičtější..
odborník jsem na kočárky
![]()
tak asi zůstanu pak na svým.. jetsli to umím - no, nevím
, nicméně, dítě si nestěžovalo a postavení mělo dobré (jako záda/nohy/kyčle a tak..)..
díky ![]()
Já ti nevím, elastik jsem nikdy neměla, ale údajně je s ním vázání jednodušší.
Je to spíš pro začátečníky, kteří se bojí, že by pevný šátek neuměli správně dotáhnout.
ahoj, já ho měla. Jsou ale dva druhy nevím jestli to víš,ale asi ano. Je coton-letní a fleece-zimní. já měla zimní a měla jsem ho moc ráda, ale využila jsem ho jen jako ten fusak. Nosila jsem ho snad dvakrát a jako spící dítě po zvednutí v tomhle vaku jistě nezustane spát, zdál se mi tam moc propadlý až jsem se bála aby se nepoblinkal, neudusil. Udělá to z něj opravdu dost klubíčko, celá prdka propadne a nožky má az na tváři, to mu nebylo příjemný
A hlavně to celé musíš vypreparovat z pásu autosedačky a když tam máš tu látku ochranou mezi nožky, tak to jde dost těžce… Ale do sedačky super
No, už bych nekoupila ![]()
díky za zkušenost.
nakonec se sestřenice „odvázala“ a asi zkusí šátek..
Dobrý večer,
podělím se s vámi o svou zkušenost s Lodger shelterem. Malého jsem v něm nosila dosti dlouho, zpočátku využití téměř každý den. Absolvovala jsem s ním výlety do skal, na houby i sezení v zahradních restauracích a prťous v něm vydržel spokojený celé hodiny. Narozdíl od jiných vaků v tomto ani trochu nezapadal a já přes rameno necítila vůbec nic(narozdíl např.od vaku Premax apod.) Já můžu tedy jedině doporučit, ale každý může mít samozřejmě jinou zkušenost.
Ahoj mamky, prosím vás používala některá z vás tento babyvak? Moc se mi líbí.. a chtěla bych ho pořídit.. ovšem teď váhám.. jeden je jakoby „zimní“ - u kterého teda píšou že v létě je prodyšný a saje pot a v zimě naopak neprofoukne.. no a ten druhý je „letní“ ale už jsem nenašla nikde jak se to chová zase v zimním období.
Děkuji ![]()
@Barusatko ahoj, my mame doma ten „zimni“ a meli jsme ho hlavne jako zavinovacku do autosedacky. ted uz je mladej velkej (8,5m) a obcas ho v nem nosim, kdyz jdem vecer ven na prochazku. za sebe rikam, ze primarne jako nositko bych ho nekupovala, ale je to prijemne vedlejsi vyuziti zavinovacky.
a klidne se ptej na dalsi veci ![]()
@martek01 ahoj ![]()
moc děkuji za postřehy.. no jako primární nosítko ho ani asi nechci.. máme doma ještě šátek (který zatím neumím uvázat) ![]()
Jakou máte zkušenost vy?