Logická olympiáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16059
14.10.22 17:18
@Anonymní píše:
Odmítl se účastnit. Takže jsem to nehrotila. Ale slyšel to mladší a ten to chtěl zkusit. U něj nás to ještě čeká…

Díky, to je škoda, myslím, že podobné aktivity se před přijímačkama na víceletý gympl hodí (že si dítě zkusí nějaký časový tlak, vyrovnání se s úlohou, které nerozumí apod.). Sama jsem zvědavá, jak budu psychicky taková odmítnutí dětí řešit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.22 19:15
@zrcadlo píše:
Díky, to je škoda, myslím, že podobné aktivity se před přijímačkama na víceletý gympl hodí (že si dítě zkusí nějaký časový tlak, vyrovnání se s úlohou, které nerozumí apod.). Sama jsem zvědavá, jak budu psychicky taková odmítnutí dětí řešit :lol:

Je to jeho boj. Vysvětlila jsem mu výhody. Nabídla pomoc a víc už jsem udělat nemohla. Nechtěla jsem ho přihlásit proti jeho vůli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.25 20:41

Vím, že je tu spousta nadaných děti atd…ale vyplňování z domova? A že to může pomoci u prijimacek? To mi neříkejte, že to neklikaj za děti rodiče :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30300
30.9.25 20:50
@Anonymní píše: Více

Když to vezmu, jak to vypadá u nás ve škole, tak málokterý rodič je schopný dětem pomoc. Takže se nebojím. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30607
30.9.25 21:15
@Anonymní píše: Více

U prijimacek v Praze byl obcas bod nebo vyhoda pri rovnosti bodu za uspesne resitelstvi krajskeho kola LO, pripadne okresniho MO (domaci kolo MO mas taky na doma a tam jsem klidne dceri trochu pomohla radami, jak sepsat reseni, protoze to je na tom nejtezsi, v okresnim mela skoro plny pocet, takze to pobrala a nemyslim si, ze treba to je zakazana pomoc, meli pak podobnou nalejvarnu i ve skole od ucitelu, proc ne :nevim:, ja kdyz delala MO, tak jsme taky meli nacviky normalne na gymplu, protoze abychom dobre reprezentovali :mrgreen: :nevim:, to same v chemii, ucitele do toho byli zazrani :palec: ). Dal pak opravdu resi deti bez rodicu. Za domaci kolo teda nevim, ze by nekde body davali :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
30.9.25 21:29

No to by bylo fakt hodně platné. Podobnou podporu synovi vyslovila jeho učitelka, že neměl srovnatelné podmínky, když základní kolo vyplňoval doma a ostatní ve škole.
Postoupil opakovaně do krajských kol s následným velmi dobrým umístěním a jednou dokonce do republikového finále. Naše pomoc se nekonala na žádné úrovni, nešvindlíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
30.9.25 21:32

Ty body navíc jsou až za další kola, která se konají někde prezenčně, ne? Za ro domácí není nic.

Já jsem děti taky přihlásila, pomáhat jim nebudu. Teda prvnakum jo, s obsluhou počítače, neumí s touchpadem, tak budu klikat, na co ukážou. 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30607
30.9.25 22:25

@dedrichov Ja svym zpusobem nevim, co je uplne spatneho na tom popostrcit dite v domacim kole - treba sehnat materialy, pomoci zorientovat se v tematu…,, pokud to to dite bavi a chce to zkusit dal. K MO vylozene dodavaji i materialy s navodnymi ulohami. U predmetovych olympiad byvalo domaci kolo motivacni na vzbuzeni zajmu, vetsinou jsme pak psali jeste skolni a teprve pri uspesnem vyreseni skolniho se slo pripadne do kraje. A ja fakt delala vse, co skola nabizela, bavilo me to a obcas do me teda i trochu ryli, za nasich casu byli ucitele radi, kdyz vubec nekdo do toho skolniho kola chtel jit :mrgreen:. Jako svindlovani si predstavuji neco jineho. Taky jsem davala detem, kdyz byly trochu mladsi, stare Klokany, Pythagoriady, logicke testy dostupne na netu, protoze je to bavilo. Tak mozna pak mely pri Klokanovi trochu vyhodu, ale jsou to verejne dostupne materialy. (Ted uz neni u starsich cas, jsou na gymplu, maji jine zajmy, ale tak zkusit jsem to chtela. Ale spis sportuji. Dcera vetsinou na Pythagoriade je ve vyberu do okresu, ale neni to uz pro ni priorita, nechavam ji zit.) Stejne tak si nemyslim, ze je svindlovani pomoci treba patakovi v prvnim roce MO sepsat, jak na reseni prisel, pokud na nej sam prisel. Nejak se to naucit musi. Jsou i chytre deti, ktere maji problem vyjadrit, jak postupovaly, ale muzou se to naucit, nemyslim si, ze by predmetove olympiady mely byt jen pro ty, co to umi sami a hned :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
1.10.25 11:45

Syn se loni zúčastnil školkového kola a postoupil do dalšího. To už se konalo ale ve škole a dětem tam docela radily starší děti, které je tam měly na starosti. Spravedlivé to moc nebylo, nicméně letos jsme ho přihlásili zase. Doma měl přípravu, zakoupili jsme program Logic like na půl roku. Syn v pěti letech řešil úkoly pro děti 9 leté, četl mu to program a on jen klikal a vyplňoval. Dceru jsme letos ve školce nehlásili, protože i když jí to dost pálí, je to stresař a nadělalo by to víc škody jak užitku. Ne každý je podvodník a klikaj to za děti rodiče. Syn odpověd na úkol věděl dřív jak my. Prostě se podíval a věděl. :nevim: Nicméně ani on není neomylný. Uvidíme jak se mu letos povede. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30607
1.10.25 12:43

@CarnivoraKurama Mne ta logicka prijde fajn. Klidne bych prihlasila i MS dceru, vsak ani nemusi vedet, ze dela nejakou olympiadu. Nejmladsi dcera v MS vyplnila v LO 3 otazky a prestalo ji to bavit, tak jsme odeslali tri odpovedi, ani nevim, jestli byly dobre. Byla asi na 4.percentilu, takze par skolkovych deti asi vyplnilo jeste mene nebo jeste hure :mrgreen:. Vysledky jsem ji vubec nerikala. Ted byva okolo pulky, logik z ni ocividne nebude. Starsi deti byvaly celkem vysoko, nejstarsi dcera loni asi 200. v Praze v B, uvidime letos. Nejmladsi je umelkyne :nevim:. Vzdyt o nic nejde. Pro me je ideal, kdyz deti delaji, co je bavi, a pokud v tom chteji byt dobri, klidne jim pomuzu s pripravou, pripadne formou (ne s resenim). Kdyz zacaly delat treba prezentace do skoly, taky jsem jim parkrat ukazala nejake triky pro grafickou upravu, a jak maji nejaky zaklad, odpichnou se pak sami. Neprijde mi jako podvadeni, ze jsem jim neco ukazala, poradila pri tvorbe DU :think:, odprezentovat si to uz musely samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
1.10.25 13:14
@Hobitka píše: Více

To švindlování jsem mluvila o reakci učitelky na nás, přišlo mi to od ní hnusné, když měl radost, že se probojoval dál a ona ho takhle srazila. Potom mu přišla pogratulovat k výbornému umístění v krajském kole ředitelka, a to do hodiny právě této učitelky.
Všechny tyto akce na dané škole obvykle proběhly přímo ve vyučování, to až později nás někdo kontaktoval, že může psát i doma…
Takže to nebyla obecná reakce na přípravy a podobně, ale jen a pouze na naši záležitost se synem. Nejedná se o gympl, žádné prezenční materiály, nikdo netrénuje, obyčejná základka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30607
1.10.25 13:18

@dedrichov :kytka:, ja to nepochopila, nesla jsem zpatky do diskuse, tos psala 2022 :). Uz chapu, kdyz to delal doma, tak vam rekli, ze musel urcite svindlovat :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
1.10.25 13:22
@Hobitka píše: Více

přesně :kytka:
5× účast a 4× krajské kolo + 1× státní finále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
1.10.25 13:29

My jsme letos přihlásili nejstaršího syna, ma z poradny potvrzené nadání na matiku, logiku, ale stejne si myslím, ze to nevyplni dobre. Ma dyslexii, nepřecte si spravne otázku nebo ji nepochopi, nezformuluje odpověď, je taly hodně impulsivní, na neco rychle klikne a az pak se zamysli… mam v plánu mrknout a nim na typ otázek a u té první mu vysvětlit, co se po něm chce. Dal to nechám na něm. Však nejde vubec o nic, toto domácí kolo se nikam neposila, nic na tom nezávisí, nic se z toho nevyvodi… je to pro zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30607
1.10.25 13:35

@Midaku Pro zabavu to je, ale ze by se to nikam neposilalo to zase ne, rovnou z domaciho kola vybiraji ucastniky krajskeho. Nevim, jak vypada zadani pro 2.stupen, u toho uz vzdy sedely deti samy, ale prvni stupen je skoro bez textu, to je fajn. :palec: Par uloh tam nejspis bylo, ale je to hodne obrazkove, pac obcas jsem musela pristoupit k pocitaci a maximalizovat panikaricimu diteti okno ci mu zkrotit touchpad (nemam mys a deti jako mladsi teda touchpad moc nedavaly), takze sem tam jsem nejakou ulohu zahledla :mrgreen:. Pro MS a asi i 1. a 2.tr. jsou jenom obrazky, to jsem nejmladsi i klikala. Letos uvidim, verim, ze to zvladne sama, ja uz snad budu moci byt jen technik v pohotovosti, uz je tretacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí